Πώς να μετατρέψετε το χρώμα NOOK σε ένα Tablet Android

Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά κάτω από την κουκούλα, το NOOK Color είναι πραγματικά ένα tablet Android. Αυτό είναι σωστό, μια παραλλαγή του λειτουργικού συστήματος Android που εξουσιάζει εκατομμύρια smartphones και tablet όπως το Samsung Galaxy Tab . Η Barnes & Noble ανέπτυξε μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android 2.1 για να τροφοδοτήσει το δημοφιλές e-reader της και όταν το σκέφτεστε, στα 249 δολάρια, είναι μια πραγματική συμφωνία όταν πρόκειται για tablet Android. Μπορεί να μην έχει τον ίδιο επεξεργαστή υψηλής απόδοσης με το Galaxy Tab, αλλά διαθέτει μια οθόνη υψηλής ποιότητας και το υλικό είναι αρκετά ικανό, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το μισό της τιμής των πλήρων δισκίων. Αλλά στην κατάσταση προεπιλογής του, το NOOK Color είναι κατεστραμμένο. μεγάλη e-reader, αλλά πολύ περιορισμένες εφαρμογές.

Ενώ η Barnes & Noble μιλάει για μια επερχόμενη αναβάθμιση Android 2.2 για το NOOK Color, συμπεριλαμβανομένου ενός App Store, μερικοί από εμάς μεγαλώνουν ανυπόμονοι. Είναι δυνατό να αναβαθμίσετε το NOOK Color για να τρέξετε το Honeycomb, την τελευταία και τη μεγαλύτερη έκδοση του Android, που έχει βελτιστοποιηθεί για τα tablet αντί για τα smartphones. Τα καλά νέα είναι ότι η βαριά ανύψωση έχει γίνει ήδη και η αναβάθμιση ενός NOOK Color για να τρέξει Honeycomb ή άλλες εκδόσεις Android είναι σχετικά απλή. Καλύτερα όμως, χρησιμοποιώντας την τεχνική που περιγράφεται παρακάτω, η μετατροπή του NOOK Color σε ένα πλήρως λειτουργικό tablet Android δεν είναι μόνο σχετικά απλή, αλλά μπορεί να γίνει χωρίς να ακυρωθεί η εγγύησή σας.

Εξωτερική διπλή εκκίνηση: Δεν υπάρχει ανάγκη για ρίζα

Η ριζοβολία μιας συσκευής Android όπως το NOOK Color σημαίνει ότι δίνετε στον εαυτό σας πρόσβαση σε επίπεδο root στο λειτουργικό σύστημα. με άλλα λόγια, αποκτάτε διοικητικά επίπεδα προσβασιμότητας (το υψηλότερο επίπεδο δικαιωμάτων), συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αλλαγής στοιχείων που έχουν κλειδωθεί και πρόσβασης σε αρχεία και καταλόγους συστήματος χαμηλού επιπέδου. Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο «jailbreaking» που χρησιμοποιείται με ένα iPhone και την εξάπλωση του NOOK Color σας είναι ουσιαστικά η ίδια ιδέα. Μόλις έχετε ριζώσει μια συσκευή Android, έχετε πλήρη έλεγχο της συσκευής.

Περιττό να πούμε ότι η πρόσβαση σε επίπεδο root έχει τους κινδύνους. Εάν δεν ξέρετε τι κάνετε, είναι πολύ εύκολο να διαγράψετε ένα σημαντικό αρχείο ή να αλλάξετε μια ρύθμιση που απενεργοποιεί τη συσκευή σας. Οι κατασκευαστές προειδοποιούν να μη ριζοβολούν τις συσκευές τους, επειδή αλλάζουν την προβλεπόμενη λειτουργικότητα, μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες υποστήριξης και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια συσκευή "bricked" που δεν λειτουργεί πλέον. Η ριζοβολία του NOOK Color μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή του και δεν θα σας συνιστούσαμε να το κάνετε αυτό.

Υπάρχει όμως και άλλη επιλογή που δεν απαιτεί την επαφή με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τίποτα στο NOOk Color σας. Πρέπει να είστε μέτρια άνετα στη χρήση των εργαλείων δίσκου του υπολογιστή σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είστε χάκερ. Εφόσον μπορείτε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα απεικόνισης δίσκων (και να εισάγετε μερικές γραμμές στο τερματικό OSX αν είστε χρήστης Mac), θα είστε εντάξει.

Το NOOK Color διαθέτει μια υποδοχή κάρτας MicroSD και η εγκατάσταση μίας εκκινήσιμης, εικονικής εικόνας της Honeycomb (ή άλλης γεύσης του Android, αν προτιμάται) σε μια κάρτα MicroSD είναι τώρα μια πιθανότητα. Η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή σάς δίνει τη δυνατότητα εκκίνησης του NOOK Color σε κηρήθρα χωρίς να αγγίξετε το προεπιλεγμένο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή και χωρίς να ακυρώσετε την εγγύησή σας. Θα χρειαστείτε ένα Mac ή Windows PC για να δημιουργήσετε την εικόνα εκκίνησης Honeycomb και μια κάρτα MicroSD που είστε διατεθειμένοι να διαγράψετε (η κάρτα μνήμης απαιτεί αποθήκευση 4GB ή περισσότερο πρέπει να είναι τουλάχιστον μια κάρτα Class 4 όσον αφορά την ανάγνωση / ταχύτητα εγγραφής). Τα βήματα για τη δημιουργία της κάρτας MicroSD με δυνατότητα εκκίνησης με κηρήθρα είναι τα εξής:

  1. Τοποθετήστε την κάρτα μνήμης στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε λήψη ενός αντιγράφου μιας εικονικής εικόνας της επιλογής σας Android. Θα πρέπει να το Google αυτό (δεδομένου ότι πολλές από αυτές τις εικόνες βασίζονται στις εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών των κατασκευών Android, οι τοποθεσίες αλλάζουν συχνά).
  3. Αποσυμπιέστε την εικόνα του δίσκου.
  4. Γράψτε την εικόνα του δίσκου Android στην κάρτα SD.
  5. Αποσυνδέστε την κάρτα μνήμης από τον υπολογιστή σας.
  6. Απενεργοποιήστε το NOOK Color.
  7. Τοποθετήστε την κάρτα MicroSD στο NOOK Color.
  8. Ενεργοποιήστε το NOOK Color.

Εάν όλα λειτουργούν σωστά, το NOOK Color θα ξεκινήσει στην έκδοση Android που επιλέξατε, καθιστώντας το ένα πλήρως λειτουργικό tablet Android. Δεν είναι κακό για εργασία είκοσι λεπτά. Όλες οι αλλαγές, λήψεις και τροποποιήσεις από το σημείο αυτό θα πραγματοποιηθούν σε αυτήν την κάρτα μνήμης, διατηρώντας το NOOK Color στον αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης. Εκεί η επιλογή κάρτας MicroSD θα έχει αντίκτυπο στην εμπειρία σας. Επειδή τα πάντα εκτυλίσσονται από την κάρτα μνήμης (αντί της εσωτερικής μνήμης), η ταχύτητα ανάγνωσης / εγγραφής και η χωρητικότητα της κάρτας θα επηρεάσουν την απόδοση: Η κλάση 4 είναι περίπου τόσο αργή όσο μπορείτε να απομακρύνεστε με και Class 6 ή 10 θα πρέπει να καταστήσει την εμπειρία πιο γρήγορη. Ομοίως, τα 4GB δεν σας δίνουν έναν ολόκληρο τόνο χώρου για το ίδιο το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές, οπότε αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εκτενώς τις νέες δυνατότητες του NOOK Color, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια κάρτα μνήμης υψηλότερης χωρητικότητας.

Το καλύτερο μέρος της μεθόδου διπλής εκκίνησης είναι ότι όταν είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο απόθεμα NOOK Color, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να αφαιρέσετε την κάρτα MicroSD και να επαναφέρετε την ισχύ. Voila, πίσω στο NOOK Color.