Τι να κάνετε με ένα σπασμένο φορητό υπολογιστή

Ακόμη και αν ο φορητός υπολογιστής σας είναι σπασμένος, μπορείτε ακόμα να κάνετε έξυπνη χρήση των άλλων εξαρτημάτων

Όταν ο φορητός σας υπολογιστής σβήνει και είναι εκτός επιδιόρθωσης - ή απλά δεν θέλετε να πληρώσετε για να το διορθώσετε - δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να πουλήσετε τον φορητό υπολογιστή όπως είναι, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναπνεύσετε καινούργια ζωή στο φορητό υπολογιστή ή να σώσετε όσα μπορείτε. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό τον σπασμένο υπολογιστή

Οι περισσότερες από αυτές τις υποδείξεις απαιτούν ένα μικρό πνεύμα DIY και λίπος αγκώνα, αλλά είναι καλύτερα από το να πετάξει το φορητό υπολογιστή στα σκουπίδια. Θα εξοικονομήσετε χρήματα επίσης, επανατοποθετώντας έναν φορητό υπολογιστή ή τα μέρη του, κάνοντας την επένδυσή σας να πηγαίνει μακρύτερα.

Μετατρέψτε το σε ένα πληκτρολόγιο PC-in-a-Keyboard

Εάν τα κύρια τμήματα του υπολογιστή (επεξεργαστής, σκληρός δίσκος κ.λπ.) είναι ωραία αλλά μόνο η οθόνη LCD, το μεντεσέδες, το πληκτρολόγιο ή άλλα εξωτερικά μέρη σπάσει, μπορείτε να βγάζετε τα κόπρανα από το φορητό υπολογιστή, να τα τοποθετείτε σε ένα τυπικό επιτραπέζιο πληκτρολόγιο, και συνδέστε το πληκτρολόγιο σε μια οθόνη. Το MacBook Air Project δείχνει πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα MacBook Air, αλλά η ιδέα είναι η ίδια για κάθε φορητό υπολογιστή: Στο τέλος, το laptop σας γίνεται desktop PC, εκτός από την περίπτωση που δεν είναι πύργος ή κύβος, αλλά το πληκτρολόγιό σας . [μέσω Gizmodo]

Γυρίστε την οθόνη σε αυτόνομη οθόνη

Οι πρόσθετες οθόνες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας , οπότε αν η οθόνη του φορητού σας υπολογιστή εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά το υπόλοιπο laptop δεν (ή έχετε ένα παλιό φορητό υπολογιστή με μια πολύ καλή οθόνη), χρησιμοποιήστε το ως άλλη οθόνη για τον άλλο υπολογιστή σας. Εκπαιδευόμενο χρήστη Augustoerico παρέχει βήμα προς βήμα οδηγίες για τη χρήση της οθόνης LCD ως δεύτερης οθόνης. Περιλαμβάνει την αποσύνδεση της οθόνης LCD και την τοποθέτησή της σε μια πλακέτα ελεγκτή, την οποία μπορείτε να αγοράσετε ή να χτίσετε τον εαυτό σας εάν είστε βολικοί.

Αποθηκεύστε το σκληρό δίσκο ως εξωτερικό σκληρό δίσκο

Εάν ο σκληρός δίσκος εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά ο φορητός υπολογιστής είναι αλλιώς άχρηστος, αφαιρέστε το από το φορητό υπολογιστή και χρησιμοποιήστε τον ως εξωτερικό σκληρό δίσκο. Είναι καλό να προσπαθήσετε ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι αν η μονάδα φορητού υπολογιστή εξακολουθεί να λειτουργεί. Υπάρχουν πολλά εξωτερικά περιβλήματα σκληρών δίσκων που ταιριάζουν στην τυπική μονάδα φορητού υπολογιστή 2.5 ", μου αρέσουν πολύ τα περιβλήματα σκληρού δίσκου Vantec NexStar, επειδή είναι ανθεκτικά, καλά σχεδιασμένα και οικονομικά προσιτά.Αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους σύνδεση (SATA, IDE, κ.λπ.) η μονάδα φορητού υπολογιστή σας χρειάζεται και να βρει την περίπτωση που ταιριάζει.

Πωλήστε τα υπόλοιπα εξαρτήματα

Αν το χειρότερο έρχεται στο χειρότερο. μπορείτε πάντα να πουλάτε μόνο τα κομμάτια του φορητού σας υπολογιστή - τη μνήμη, την οθόνη, τον τροφοδοτικό και ακόμα και τη μητρική πλακέτα - ή τον ίδιο τον φορητό υπολογιστή με μια σημείωση ότι είναι σπασμένα και μόνο για ανταλλακτικά. Μπορεί να εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι χρειάζονται και να αγοράσουν παλιά κομμάτια του υπολογιστή. Απλά θυμηθείτε να σκουπίσετε το σκληρό δίσκο αν μπορείτε ή να αφαιρέσετε το σκληρό δίσκο και να το καταστρέψετε.

Αν το χειρότερο έρχεται στο χειρότερο, θα πρέπει να μπορείτε να δώσετε ή να ανακυκλώσετε τον παλιό φορητό υπολογιστή (και άλλα ηλεκτρονικά) και να τον ξεφορτωθείτε με καθαρή συνείδηση.