Διορθώστε το iMessage Android Bug με αυτό το δωρεάν εργαλείο

Εάν έχετε μεταβεί από το iPhone σε Android, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει ένα απογοητευτικό σφάλμα: ορισμένα μηνύματα κειμένου δεν σας αποστέλλονται και ούτε εσείς ούτε το άτομο που στέλνει το κείμενο το γνωρίζουν. Για πολύ καιρό, η Apple δεν αναγνώρισε αυτό το σφάλμα, οπότε δεν υπήρχε τίποτα να κάνει για να το διορθώσετε, αλλά όλα αυτά άλλαξαν με την απελευθέρωση από την Apple ενός δωρεάν εργαλείου για να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το iMessage.

Η αιτία του σφάλματος

Όταν δύο χρήστες iPhone στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματά τους αποστέλλονται μέσω του iMessage, του δωρεάν εργαλείου ανταλλαγής μηνυμάτων iPhone-iPhone (μπορείτε να ξέρετε ότι ένα κείμενο έχει σταλεί μέσω του iMessage επειδή το μπαλόνι λέξεων στην εφαρμογή Μηνύματα είναι μπλε) . Όταν ένα άτομο σε μια συνομιλία έχει ένα iPhone και το άλλο άτομο έχει ένα άλλο είδος τηλεφώνου - για παράδειγμα το Android - χρησιμοποιείται το παραδοσιακό μηνυματοποιημένο κείμενο (που αντιπροσωπεύεται από το μπαλόνι πράσινης λέξης).

Δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα έρχεται όταν κάποιος που χρησιμοποίησε το iPhone, και έτσι χρησιμοποίησε το iMessage, μεταβαίνει σε Android ή σε άλλη πλατφόρμα. Σε αυτό το σενάριο, το σύστημα της Apple μερικές φορές δεν αναγνωρίζει ότι έχει γίνει ένας διακόπτης και θα προσπαθήσει ακόμα να παραδώσει το κείμενο μέσω του iMessage.

Επειδή το δίκτυο iMessage είναι απολύτως ξεχωριστό από το τυπικό δίκτυο μηνυμάτων κειμένου, το μήνυμα παραμένει αδιευκρίνιστο και δεν παραδίδεται ποτέ στον παραλήπτη του. Για να χειροτερέψει, ο αποστολέας δεν γνωρίζει ότι ούτε το μήνυμα παραδόθηκε.

Διορθώστε το σφάλμα με το δωρεάν εργαλείο της Apple

Η Apple κυκλοφόρησε ένα δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει στους πρώην χρήστες iPhone να καταγράψουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους από το iMessage, το οποίο εμποδίζει τα κείμενα που τους αποστέλλονται να πέσουν θύματα του σφάλματος. Αν χρησιμοποιούσατε το iPhone και έχετε αλλάξει το Android και δεν έχετε κάποια κείμενα, κάντε τα εξής:

  1. Πηγαίνετε στον ιστότοπο Deregister iMessage της Apple.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα με τίτλο " Δεν έχετε πλέον το iPhone σας";
  3. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας (αυτό προϋποθέτει ότι έχετε μεταφέρει τον αριθμό τηλεφώνου σας από το iPhone σας στο νέο σας τηλέφωνο Android) και κάντε κλικ στην επιλογή Send Code.
  4. Θα λάβετε ένα μήνυμα κειμένου στο νέο σας τηλέφωνο με έναν 6ψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης.
  5. Καταχωρίστε τον κώδικα στον ιστότοπο και κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή . Αυτό αφαιρεί τον αριθμό σας από το iMessage και επιλύει το πρόβλημα.

Διορθώστε το σφάλμα πριν μεταβείτε στο Android

Αν σκοπεύετε να μεταβείτε στο Android, αλλά δεν το έχετε κάνει ακόμα, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε το σφάλμα: αφαιρέστε τον αριθμό από το iMessage τώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε πλέον να λαμβάνετε δωρεάν iMessages, αλλά όλα αυτά τα μηνύματα θα παραδίδονται ως μηνύματα κειμένου, επομένως δεν θα χάσετε τίποτα.

Για να γινει αυτο:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Μηνύματα.
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iMessage στο Off / White.

Διορθώστε το σφάλμα αν έχετε ακόμα το iPhone σας

Αν έχετε ήδη μεταβεί σε Android, αλλά δεν έχετε ακόμη ανακυκλώσει ή πουλήσει το iPhone που χρησιμοποιείτε , υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να λύσετε το σφάλμα. Σε αυτή την περίπτωση:

  1. Πάρτε την κάρτα SIM από το νέο σας τηλέφωνο και τοποθετήστε το στο iPhone σας. Αυτό μετακινεί προσωρινά τον αριθμό τηλεφώνου σας πίσω στο iPhone.
  2. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  3. Πατήστε Μηνύματα.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iMessage στο Off / White .
  5. Βάλτε την κάρτα SIM πίσω στο νέο σας τηλέφωνο.