Το Wii θα σας κάνει πραγματικά να ταιριάζει;

Μια ματιά κατά πόσο το Wii πρόκειται πραγματικά να σας πάρει σε σχήμα

Όταν η Nintendo κυκλοφόρησε το Wii Fit , τιμολογήθηκε ως ένας τρόπος για να γίνουν οι παίκτες πιο υγιείς στα σαλόνια τους, ένα εναλλασσόμενο γυμναστήριο όπου θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με τη διασκέδαση. Αλλά τι κάνουν πραγματικά για εσάς το Wii Fit, το Wii Fit Plus ή άλλα παιχνίδια προπόνησης όπως το EA Active και το ExerBeat ; Μπορούν πραγματικά να σας φέρουν σε καλύτερη κατάσταση; Αρκετές μελέτες έχουν προσπαθήσει να το καταλάβουν. Εδώ είναι αυτό που βρήκαν.

Η έκρηξη φαίνεται καλή στην θεωρία

Ηλεκτρονικές τέχνες

Υπάρχουν σίγουρα μελέτες που λένε ότι τα σωματικά ενεργά βιντεοπαιχνίδια πρέπει να σας κρατήσουν σε φόρμα. Το 2007 η κλινική Mayo δημοσίευσε μια μελέτη που έδειξε ότι τα παιδιά που έπαιζαν ενεργά παιχνίδια είχαν πολύ περισσότερη άσκηση από ό, τι όσοι κάθισαν και παρακολούθησαν την τηλεόραση, με χορευτικά παιχνίδια χτυπούσαν με τα πόδια σε ένα διάδρομο. Χρόνια αργότερα αναπληρωτής καθηγητής στο Union College της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι που οδήγησαν ένα exercycle που συνδέεται με ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας που βρέθηκε είχαν μεγαλύτερη γνωσιακή βελτίωση από ό, τι οι ηλικιωμένοι που οδήγησαν σε ένα κανονικό exercycle. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα παχύσαρκα, ανενεργά παιδιά που έλαβαν EyeToy για το PS2 ή το PS3 έδειξαν βελτιωμένο BMI.

Η εξάσκηση δεν θα αυξήσει τη συνολική δραστηριότητα του παιδιού

Skateboarding μέσω ισορροπίας. Nintendo

Σε μια μελέτη τεσσάρων μηνών για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής διαπίστωσε ότι η ομάδα που έπαιζε παιχνίδια Wii που απαιτούσαν πολλή κίνηση δεν πήρε πλέον συνολική άσκηση από ό, τι η ομάδα που έπαιξε παιχνίδια που επεξεργάστηκαν μόνο τα δάχτυλά τους. Θεωρήθηκε ότι τα παιδιά που παίζουν τα ενεργά παιχνίδια μπορούν απλά να εξισορροπήσουν τις προπονήσεις τους με το να είναι λιγότερο ενεργά στο υπόλοιπο της εποχής.

Το Wii Fit δεν είναι πολλή άσκηση, αλλά είναι καλύτερο από τίποτα

Τα βέλη και οι κινήσεις και οι οδηγίες του εκπαιδευτή σας λένε πώς να μετακινήσετε το σώμα σας. Namco Bandai

Μια μικρή μελέτη των γυναικών που χρησιμοποιούν το Wii Fit βρήκε ότι η ποσότητα άσκησης που τους πήρε ήταν ισοδύναμη με μια «γρήγορη βόλτα». Έτσι, εάν δεν παίρνετε ποτέ βιαστικούς περιπάτους, το Wii Fit μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Μια άλλη μελέτη, που χρηματοδοτείται από τη Nintendo, υποστηρίζει ότι περίπου το ένα τρίτο των παιχνιδιών στο Wii Sports και το Wii Fit προσφέρουν άσκηση "μέτριας έντασης".

Τα παιχνίδια γυμναστικής δεν προσφέρουν απαραίτητα τα καλύτερα εργαλεία Wii

Μπορείτε να βάλετε τόση περιστροφή σε μια μπάλα πινγκ-πονγκ που ταιριάζει σαν ένα Frisbee. Nintendo

Μια μελέτη των ανθρώπων στις αρχές της δεκαετίας του 20 από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin La Crosse άσκηση και πρόγραμμα υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρέξιμο και το βηματισμό αερόμπικ στο Wii Fit είναι πολύ λιγότερη άσκηση από την πραγματική τρέξιμο και το βηματισμό αερόμπικ, και ενώ είχαν προσφέρει κάποιο βαθμό άσκησης, δεν ήταν αρκετή για να «διατηρήσει ή να βελτιώσει την καρδιοαναπνευστική αντοχή». Είναι ενδιαφέρον ότι μια προηγούμενη μελέτη από τον ίδιο τόπο έδειξε ότι το Wii Sports είναι μια καλύτερη προπόνηση, ίσως επειδή κινηθείτε περισσότερο όταν δεν είστε αναγκασμένοι να σταθείτε στο Συμβούλιο Εξισορρόπησης. Δεν εκπλήσσομαι; όταν έκανα μια λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια Wii Workout , συμπεριλάμβανα μόνο δύο παιχνίδια γυμναστικής.

Ακόμη και αν το Wii Fit προσφέρει ένα ήπιο προπόνηση, πρόκειται να το σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε

Nintendo

Μια μικρή μελέτη από έναν αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή διαπίστωσε ότι τα παιδιά πέτυχαν «σημαντική» αεροβική γυμναστική σε περίοδο τριών μηνών, αλλά διαπίστωσε επίσης ότι όσοι έπαιζαν το Wii Fit για 22 λεπτά την ημέρα αρχικά ήταν κατά μέσο όρο 4 λεπτά μια μέρα μέχρι το τέλος. Ακόμα, η αερόβια βελτίωση στα παιδιά ακούγεται θετική. Δεν το αντιλαμβάνομαι η μελέτη.

Φυσικοθεραπευτές αγαπούν το Wii

Ο εκπαιδευτής έχει μόνο μια αόριστη ιδέα για το πόσο καλά είστε ισορροπημένοι. Nintendo

Ενώ τα exergames μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιαχτούν, έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα για τους φυσιοθεραπευτές, που βλέπουν στο Wii ένα ανέξοδο σύνολο εργαλείων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι που συνεργάστηκαν με το Wii Fit θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ισορροπία, ενώ μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το ίδιο ισχύει και για τη θεραπεία των παιδιών που αποκαθιστούν τα ζητήματα που επηρεάζουν την ισορροπία. Το Wii μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους πάσχοντες από το Parkinson. Η χρήση του Wii στο "Wiihab" είναι αρκετά δημοφιλής. υπάρχει ακόμη και ένα blog που είναι αφιερωμένο σε αυτό.