Αναθεώρηση: Ο εκτυπωτής φωτογραφιών All-in-One της Pixma MG7720 της Canon

Το καλύτερο φωτογραφικό προϊόν All-in-One της Canon

Καθώς οι εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών Canon ποιότητας Canon, η σημερινή μονάδα αναθεώρησης, ο εκτυπωτής φωτογραφικών μηχανών All-in-One Pixma MG7720 των 199,99 δολάρια MSRP, είναι περίπου τόσο καλός όσο και στους εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών ποιότητας για καταναλωτές. Μετά από αυτό, η απεικόνιση φωτογραφιών υποβιβάζεται σε πιο εξειδικευμένους εκτυπωτές, όπως ο δικός του εκτυπωτής φωτογραφικών εκτυπωτών Canon Pixma Pro-1 Professional της Canon, ή ίσως ο εκτυπωτής Inkjet Wide Format Inkjet της Samsung με μέγεθος 799,99 δολαρίων MSRP SureColor P600 .

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το έξι μελάνι Pixma εκτυπώνει εξαιρετικά λαμπερές και ακριβείς έγχρωμες φωτογραφίες για έναν εκτυπωτή κάτω από $ 200. Στην πραγματικότητα, όπως μπορείτε να δείτε από την προηγούμενη παράγραφο, το επόμενο βήμα επάνω (εκτός από μερικές ακριβές Epson Small-in-Ones) είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά οι περισσότεροι ερασιτέχνες θα πρέπει να βρουν MG7720 περισσότερο από επαρκή για την εκτύπωση των οικογενειακών φωτογραφιών τους.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Το Pixma MG7720 έρχεται σε διάφορα χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο και ο χρυσός, και σε σύγκριση με τα λιγότερο ακριβά αδέλφια του, έρχεται με μια ευρύτερη επιλογή χαρακτηριστικών ευκολίας και παραγωγικότητας. Ωστόσο, όπως και οι άλλες δύο, δεν διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων . όλες οι σαρώσεις, πολλές σελίδες ή διαφορετικά, πρέπει να χειρίζονται μία πλευρά μιας σελίδας κάθε φορά.

Σε αντίθεση με τα αδέλφια του, το MG7720 υποστηρίζει ένα πλήθος χαρακτηριστικών που έχουν απομείνει από τα άλλα δύο, ξεκινώντας με την υποστήριξη περίπου 10 καρτών μέσων, όπως SD Card, SDHC Card, MicroSD και πολλά άλλα. Επίσης, θα μπορείτε να εκτυπώνετε ετικέτες σε CD, DVD, Blu-ray και άλλα κατάλληλα επεξεργασμένα δίσκους, καθώς και να επωφεληθείτε από το ευρύ φάσμα λειτουργιών και βοηθημάτων της Canon, ξεκινώντας με το Easy-PhotoPrint και πολλά άλλα.

Επίσης περιλαμβάνονται αρκετές επιλογές κινητής συνδεσιμότητας, όπως το Google Cloud Print, η εκτύπωση συσκευών Mopria, η σύνδεση Pixma Cloud Link, η ασύρματη τεχνολογία PictBridge, η επικοινωνία πλησίον πεδίου (NFC) και πολλά άλλα.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Όπως έχω πει για τα Pixmas εδώ και μερικά χρόνια, δεν είναι πολύ γρήγοροι, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά αναμενόμενο από τους εκτυπωτές φωτογραφιών, όχι όταν εκτυπώνετε έγγραφα ούτως ή άλλως. Οι εκτυπωτές φωτογραφιών τυπικά εκτυπώνουν φωτογραφίες πολύ γρήγορα, ωστόσο, εικόνες χωρίς περιθώρια 4x6 ιντσών σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Από την άλλη πλευρά, οι εκτυπωτές φωτογραφικών εκτυπωτών Pixma δεν εκτυπώνουν έγγραφα πολύ γρήγορα. Ενώ αυτό το Pixma είναι λίγο ταχύτερο από τον προκάτοχό του, οι MG7520, οι περισσότεροι εκτυπωτές που βασίζονται στις επιχειρήσεις, είναι ακόμα πιο γρήγοροι.

Η ποιότητα της εκτύπωσης σε αυτά τα Pixmas, ειδικά στις φωτογραφίες, είναι δύσκολο να νικήσει (αν και αρκετά μοντέλα της Epson, όπως το 295 MSRP Epson Expression Photo XP-950 Small-in-One , ανταγωνίζονται σίγουρα). Επιπλέον, εκτυπώνει αιχμηρά και ευκρινή επιχειρηματικά έγγραφα.
Ο χειρισμός του χαρτιού αποτελείται από ένα μόνο δίσκο εισόδου 125 φύλλων προς τα εμπρός και ακριβώς πάνω από ένα δίσκο εξόδου 25 σελίδων. Ο δίσκος χαρτιού μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να χωρέσει έως και 20 φύλλα 4x6 ιντσών φωτογραφικού χαρτιού υψηλής ποιότητας.

Κόστος ανά σελίδα

Ως εκτυπωτής φωτογραφιών έξι μελανιών, είναι δύσκολο να βρείτε ακριβές κόστος ανά σελίδα για αυτό το μηχάνημα. Αρκεί να πούμε ότι οι ασπρόμαυρες σελίδες πιθανότατα τρέχουν κάπου στο 5 σεντ κάθε περιοχή, και οι σελίδες πλήρους χρώματος τρέχουν κάπου γύρω στα 15 σεντ το καθένα, πράγμα που είναι περίπου το μέσο όρο για ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας.

Μέχρι τώρα, η ζωή με αυτές τις εξωφρενικές χρεώσεις μελάνης ήταν απαραίτητη, αλλά η Instant Ink της HP (και με διαφορετικό τρόπο το EcoTank της Epson) φέρνει σταδιακά ανακούφιση και η Canon πιθανότατα θα πρέπει να παρουσιάσει δικό της πρόγραμμα μελάνης.

Συνολική αξιολόγηση

Καθώς οι εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών ποιότητας των καταναλωτών πηγαίνουν, μεταξύ των αγαπημένων μου ήταν πάντα τα Pixma με έξι μελάνια της Canon. Το χρώμα και η ποιότητα της εικόνας είναι (όσο αρχίζετε με καλές φωτογραφίες) αρκετά καλά. Για να βελτιωθείτε, θα πρέπει να προχωρήσετε σε επαγγελματικό εκτυπωτή φωτογραφιών και αυτό θα σας κοστίσει.