Ο σκοπός και οι καλύτερες χρήσεις για μια γραμματοσειρά Sans Serif

Οι γραμματοσειρές San serif αποδίδουν καλά σε σχέδια ιστοσελίδων

Οι γραμματοσειρές που δεν έχουν serifs - τα μικροσκοπικά επιπλέον εγκεφαλικά επεισόδια στο τέλος των κάθετων και οριζόντιων γραμμών ορισμένων μορφών επιστολών - ονομάζονται γραμματοσειρές sans serif. Οι γραμματοσειρές San serif είναι σχετικά νέες στον κόσμο της τυπογραφίας. Παρόλο που υπήρχαν κάποιες γραμματοσειρές sans serif στη δεκαετία του 1800, το κίνημα σχεδιασμού Bauhaus του 1920 διάλεξε το ύφος sans serif.

Χρήση γραμματοσειράς Sans Serif

Οι γραμματοσειρές Sans serif έχουν τη φήμη ότι είναι πιο μοντέρνες, απλές, ανεπίσημες και φιλικές προς τις γραμματοσειρές serif, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο ιστορικό. Παρόλο που οι γραμματοσειρές serif κυριαρχούν στον κόσμο της εκτύπωσης - ειδικά για τα μεγάλα τμήματα του αντιγράφου σώματος - πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων προτιμούν να χρησιμοποιούν γραμματοσειρές sans serif για την ευανάγνωστη οθόνη τους. Είναι επίσης η συχνή επιλογή των εκδοτών παιδικών βιβλίων, επειδή τα γράμματα είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμα. Σε έντυπη μορφή, μικρές σερφ μπορούν να σπάσουν όταν αντιστραφούν από σκοτεινό χρώμα ή φωτογραφία. ο τύπος sans serif είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Οι γραμματοσειρές Sans serif λειτουργούν καλά για σύντομα τμήματα κειμένου, όπως πιστωτικές κάρτες και λεζάντες. Όταν ένα έργο απευθύνεται σε πολύ μικρά μεγέθη τύπου, ο τύπος sans serif είναι ευκολότερος στην ανάγνωση.

Τύποι γραμματοσειρών Sans Serif

Υπάρχουν πέντε κύριες ταξινομήσεις των γραμματοσειρών san serif: grotesque, neo-grotesque, γεωμετρική, ανθρωπιστική και άτυπη. Οι γραμματοσειρές σε κάθε ταξινόμηση συνήθως μοιράζονται ομοιότητες στο πάχος, το βάρος και τα σχήματα ορισμένων μορφών επιστολών. Υπάρχουν χιλιάδες γραμματοσειρές sans serif που διατίθενται στους σχεδιαστές. Εδώ είναι μερικά.

Οι γκρελσικιστικές γραμματοσειρές sans serif ήταν οι πρώτες που ήταν εμπορικά διαθέσιμες. Σχεδιάστηκαν τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα και είχαν κάποιες δύσκολες καμπύλες με μικρή διακύμανση στο πλάτος του εγκεφαλικού.

Οι νεο-γκροτελικές γραμματοσειρές (επίσης γνωστές ως Ρεαλιστές ή Μεταβατικές ) είναι πιο στιλβωμένες από τις γκροτέσκες γραμματοσειρές san serif. Αυτή η ταξινόμηση περιλαμβάνει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές sans serif.

Οι γεωμετρικές γραμματοσειρές san serif είναι χτισμένες πάνω σε γεωμετρικά σχήματα και όχι σε πρώιμες μορφές επιστολής ή καλλιγραφίας. Εμφανίζουν μικρή ή καμία αντίθεση βάρους εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ανθρωπιστικές γραμματοσειρές προσδιορίζονται από την καλλιγραφική επιρροή τους και τα ανομοιογενή βάρη των κτυπήματος και οι περισσότερες γραμματοσειρές που φέρουν αυτή την περιγραφή είναι πιο ευανάγνωστες επιλογές από ό, τι άλλα πρόσωπα san serif.

Οι ανεπίσημες γραμματοσειρές sans serif χρησιμοποιούνται συχνά ως καινοτομίες, επομένως χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από άλλες γραμματοσειρές sans serif. Περιλαμβάνουν