Πώς να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το καλύτερο οικιακό δίκτυο

Με λίγο χρόνο και προσπάθεια, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα βασικό δίκτυο οικιακών υπολογιστών. Τα απλά οικιακά δίκτυα, ωστόσο, παρέχουν μόνο ένα μικρό κλάσμα της δυνατότητας που κάνει ένα προηγμένο δίκτυο. Να αξιοποιείτε στο έπακρο το οικιακό σας δίκτυο απαιτεί την επένδυση σε καλύτερο υλικό, πρόσθετο λογισμικό και τηρώντας τις τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό δίκτυο για εσάς και την οικογένειά σας.

Αναβαθμίστε την υπηρεσία οικιακού Internet

Πάρα πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη σύνδεση στο Internet στο σπίτι τους ως μια σκέψη. Με τη μετακίνηση προς το cloud computing συνεχίζοντας, οι οικογένειες χρειάζονται αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση σε όλους τους online λογαριασμούς και τα δεδομένα τους. Οι περισσότεροι πάροχοι Διαδικτύου προσφέρουν μια σειρά σχεδίων εξυπηρέτησης σε διαφορετικά σημεία τιμών. Η εγγραφή στα βασικά σχέδια του παροχέα σας μπορεί να εξοικονομήσει μερικά δολάρια κάθε μήνα, αλλά σε τελική ανάλυση σας κοστίζει πολύ περισσότερο χρόνο και άνεση. Ακόμη και οι μικρές αυξήσεις των ρυθμών δεδομένων μπορούν να ξυρίσουν πολύτιμα λεπτά από τις μεγάλες λήψεις ή τελικά να σας επιτρέψουν να προβάλλετε ολόκληρες ταινίες Netflix χωρίς προβλήματα.

Τι να κάνω:

Master Home Network Hardware Υδραυλικά

Τα νέα προϊόντα υλικού φθάνουν συχνά στη σκηνή οικιακής δικτύωσης. Η κατανόηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουν είναι απαραίτητη για τον προγραμματισμό των μελλοντικών αναβαθμίσεων. Ο υπάρχων εξοπλισμός του οικιακού σας δικτύου μπορεί να λειτουργεί και να παρέχει υποστήριξη "αρκετά καλή" για πολλά χρόνια, αλλά η διατήρηση της καλύτερης εγκατάστασης του οικιακού δικτύου απαιτεί πολύ συχνότερη ενημέρωση.

Τα καλύτερα οικιακά δίκτυα χρησιμοποιούν τόσο ασύρματες όσο και ενσύρματες μεθόδους δικτύωσης. Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές χρησιμεύουν ως το επίκεντρο αυτών των οικιακών δικτύων, υποστηρίζοντας και τις δύο συνδέσεις Wi-Fi και Ethernet . Αυτοί οι δρομολογητές έχουν εξελιχθεί σταδιακά σε μορφή και λειτουργία για περισσότερα από 15 χρόνια και συνεχίζουν να προσθέτουν νέες δυνατότητες. Τα ευρυζωνικά μόντεμ συνδέονται σε αυτούς τους δρομολογητές για να επιτρέπουν στον δρομολογητή και στο οικιακό δίκτυο για υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet. Προϊόντα που ενσωματώνουν έναν ευρυζωνικό δρομολογητή και μόντεμ σε ένα ενιαίο πακέτο - που ονομάζεται πύλες Διαδικτύου - υπάρχουν επίσης.

Ορισμένος περιφερειακός εξοπλισμός σε οικιακό δίκτυο (όπως εκτυπωτές δικτύου) συνδέεται μέσω Wi-Fi ή Ethernet ενώ άλλοι συνδέονται μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth ή USB . Κάθε είδος συσκευής οικιακού δικτύου έχει μια ελαφρώς διαφορετική διεπαφή χρήστη και διαδικασία ρύθμισης για την πραγματοποίηση αυτών των συνδέσεων. Οι περισσότερες συσκευές οικιακού δικτύου συνδέονται μέσω Wi-Fi. Όλα αυτά ακολουθούν τις ίδιες βασικές αρχές - η συσκευή πρέπει να εντοπίσει τον δρομολογητή, να έχει τις σωστές ρυθμίσεις ασφάλειας για να είναι κατάλληλη για να συμμετάσχει στο δίκτυο και να αποκτήσει μια έγκυρη διεύθυνση IP . (Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εγγραφείτε σε ασύρματο δίκτυο από οποιαδήποτε συσκευή ).

Τι να κάνω:

Μεγιστοποιήστε την αξία του οικιακού δικτύου μέσω εφαρμογών

Η εγκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων τοπικού δικτύου κορυφαίας ποιότητας δεν είναι καλό, εκτός εάν εφαρμοστούν και οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται αυτήν την υποδομή. Ο καθένας χρησιμοποιεί το δίκτυό του για να περιηγηθεί στο Internet και πολλοί παρακολουθούν επίσης το YouTube και το Netflix, αλλά τα σύγχρονα οικιακά δίκτυα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα.

Τα καλύτερα οικιακά δίκτυα χρησιμοποιούν ένα αυτόματο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα αντίγραφα ασφαλείας οικιακού δικτύου δημιουργούν αντίγραφα πολύτιμων δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε διαφορετικές συσκευές στο σπίτι και αποθηκεύονται σε διαφορετική τοποθεσία. Οι online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βοηθούν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας και παρέχουν ένα περιβάλλον αποθήκευσης στο σύννεφο , αλλά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για το σπίτι μπορεί επίσης να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας κεντρικές συσκευές Attached Storage Network (NAS) , μια καλή εναλλακτική λύση για όσους μπορεί να αισθάνονται άβολα την αποστολή των οικογενειακών φωτογραφιών τους σε κέντρα δεδομένων Internet.

Οι ασύρματες κάμερες Wi-Fi έχουν βελτιωθεί στην ποιότητα του βίντεο και μειώσουν την τιμή τους με την πάροδο των ετών μέχρι το σημείο όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα καλό δίκτυο στο σπίτι τους. Η εγκατάσταση και ενεργοποίηση web cams για εσωτερική ή εξωτερική επιτήρηση δεν είναι δύσκολη και βοηθά στην οικογενειακή ειρήνη.

Τα συστήματα αυτοματισμού οικιακής χρήσης υπήρχαν ακόμη και πριν από την Wi-Fi, αλλά οι δύο κόσμοι έχουν ενσωματωθεί καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Ο προγραμματιζόμενος έλεγχος του οικιακού φωτισμού μέσω του οικιακού δικτύου είναι ένα παράδειγμα της ευκολίας που μπορεί να προσφέρει ο αυτοματισμός στο σπίτι. Οι έξυπνοι θερμοστάτες που συνδέονται με Wi-Fi που μπορεί να διαχειριστεί κάποιος μέσω του smartphone τους, ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι, δεν είναι μόνο βολικοί αλλά μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν σημαντικά χρήματα (στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας).

Τι να κάνω:

Μην κόβετε γωνίες στην ασφάλεια δικτύου

Κανείς δεν αρέσει να ξοδεύει χρόνο στην εγκατάσταση ασφαλείας οικιακού δικτύου, αλλά χρειάζεται μόνο ένα περιστατικό ασφαλείας για να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε μια οικογένεια. Η ασφάλεια οικιακού δικτύου ξεκινά με τις τεχνολογίες Wi-Fi ασφάλειας δικτύων όπως το WPA2 . Κατά την αποσυσκευασία ενός νέου δρομολογητή και την σύνδεση του για πρώτη φορά, η ασφάλεια Wi-Fi είναι απενεργοποιημένη. Τα νοικοκυριά μπορούν να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα Wi-Fi χωρίς να τα ενεργοποιούν.

Όλοι οι δρομολογητές δικτύου κλειδώνουν τις ρυθμίσεις παραμέτρων τους πίσω από ένα λογαριασμό χρήστη διαχειριστή. Για να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις, πρέπει να γνωρίζετε το συνδυασμό του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή για να συνδεθείτε. Για να απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία για την αρχική ρύθμιση οικιακού δικτύου, οι κατασκευαστές δρομολογητών δίνουν στα προϊόντα τους τυπικά προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς (αυτά που είναι γνωστά και δημοσιευμένα στο Ιντερνετ).

Ένας άλλος τυπικός μηχανισμός ασφαλείας, τείχη προστασίας δικτύου , προστατεύει ένα οικιακό δίκτυο από κακόβουλη κίνηση που εισέρχεται από το Διαδίκτυο. Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές περιέχουν ενσωματωμένα τείχη προστασίας δικτύων και τα διατηρούν ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Οι υπολογιστές έχουν συχνά και τα τείχη προστασίας τους (όπως το Τείχος προστασίας των Windows).

Οι περισσότεροι σύγχρονοι δρομολογητές οικιακής χρήσης περιλαμβάνουν υποστήριξη για τη δικτύωση επισκεπτών . Η δημιουργία ενός δικτύου επισκεπτών διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανοίξετε το δίκτυό σας στους επισκέπτες των οικιακών συσκευών χωρίς να διακυβεύσετε τη ρύθμιση ασφάλειας.

Τι να κάνω: