Αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικτύου

Ρυθμίστε το δίκτυό σας για να αποθηκεύσετε αντίγραφα κρίσιμων αρχείων

Ένα εφεδρικό σύστημα οικιακού δικτύου διατηρεί αντίγραφα των προσωπικών αρχείων ηλεκτρονικών δεδομένων σας σε περίπτωση αποτυχιών υπολογιστή, κλοπής ή καταστροφών. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα δικά σας αντίγραφα ασφαλείας στο σπίτι σας ή να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία. Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πιθανής απώλειας αναντικατάστατων οικογενειακών φωτογραφιών και εγγράφων, ο χρόνος και τα χρήματα που ξοδεύετε στα αντίγραφα ασφαλείας του δικτύου είναι σίγουρα μια αξιόλογη επένδυση.

Τύποι εφεδρικών αντιγράφων οικιακού δικτύου

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τη δημιουργία και την οργάνωση αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας το οικιακό δίκτυο υπολογιστών :

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε δίσκους

Ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας είναι να "εγγράψετε" αντίγραφα σε οπτικούς δίσκους ( CD-ROM ή DVD-ROM ). Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο τα μεμονωμένα αρχεία και φακέλους που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας από κάθε υπολογιστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγγραφής CD / DVD του υπολογιστή για να δημιουργήσετε αντίγραφα αρχείων. Εάν όλοι οι υπολογιστές σας διαθέτουν συγγραφέα CD-ROM / DVD-ROM, δεν χρειάζεται καν να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο ως μέρος της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο δίκτυο χωρίς τη δική του συσκευή εγγραφής δίσκων. Για αυτά, μπορείτε να ρυθμίσετε την κοινή χρήση αρχείων και να μεταφέρετε από απόσταση δεδομένα στο οπτικό δίσκο μέσω του οικείου δικτύου.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικτύου σε τοπικό διακομιστή

Αντί να εγγράφετε πολλαπλούς δίσκους σε πιθανώς πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές, εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας στο οικιακό σας δίκτυο. Ένας διακομιστής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιέχει μια μεγάλη μονάδα σκληρού δίσκου (μερικές φορές περισσότερες από μία για αυξημένη αξιοπιστία) και έχει πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο για να λαμβάνει αρχεία από άλλους οικιακούς υπολογιστές .

Αρκετές εταιρείες κατασκευάζουν συσκευές που είναι προσαρτημένες στο δίκτυο (NAS) και λειτουργούν ως απλοί διακομιστές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εναλλακτικά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού με τεχνική κλίση ενδέχεται να επιλέξουν να δημιουργήσουν το δικό τους διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας οικιακού υπολογιστή και οικιακού δικτύου.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικτύου σε μια υπηρεσία απομακρυσμένης φιλοξενίας

Ορισμένες τοποθεσίες Internet προσφέρουν υπηρεσίες απομακρυσμένης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Αντί να δημιουργούν αντίγραφα των δεδομένων εντός του σπιτιού όπως και με τις παραπάνω μεθόδους, αυτές οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online αντιγράφουν αρχεία από το οικιακό δίκτυο στους διακομιστές τους μέσω του Διαδικτύου και αποθηκεύουν δεδομένα συνδρομητών στις προστατευόμενες εγκαταστάσεις τους.

Αφού εγγραφείτε σε μία από αυτές τις απομακρυσμένες υπηρεσίες φιλοξενίας , συχνά χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσετε το λογισμικό του παροχέα και να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του Internet. Αυτές οι υπηρεσίες χρεώνουν μηνιαίες ή ετήσιες χρεώσεις με βάση την ποσότητα των δεδομένων που υποστηρίζονται, αν και ορισμένοι παροχείς παρέχουν επίσης δωρεάν (υποστηριζόμενη από διαφημίσεις) αποθήκευση για αντίγραφα ασφαλείας μικρότερου μεγέθους.

Σύγκριση των επιλογών για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικτύου

Κάθε μία από τις παραπάνω μεθόδους προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα:

Δημιουργία αντιγράφων τοπικού δίσκου

Τοπικά αντίγραφα ασφαλείας διακομιστών

Απομακρυσμένα φιλοξενούμενα αντίγραφα ασφαλείας

Η κατώτατη γραμμή

Τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων δικτύου σας επιτρέπουν να προστατεύετε τα προσωπικά δεδομένα του υπολογιστή σας . Χρησιμοποιώντας το οικιακό σας δίκτυο, τα αρχεία μπορούν να αντιγραφούν σε δίσκους CD-ROM / DVD-ROM, σε έναν τοπικό διακομιστή που έχετε εγκαταστήσει ή σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία στην οποία έχετε εγγραφεί. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα υπάρχουν για κάθε μία από αυτές τις επιλογές.

Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν το χρόνο να δημιουργήσουν ένα σύστημα backup του δικτύου ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ένα. Ωστόσο, το backup του δικτύου δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ηλεκτρονικά δεδομένα, είναι πιθανότατα πολύ πιο πολύτιμο από ό, τι νομίζετε.