Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων υπολογιστή

Διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή με αυτές τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Αν ο υπολογιστής σας αποτύχει σήμερα, θα μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σε αυτό; Εάν η απάντηση είναι "όχι", "ίσως", ή ακόμα και "πιθανώς", χρειάζεστε ένα καλύτερο σχέδιο backup! Εάν τα δεδομένα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα ή σημαντικά για εσάς, όπως αναντικατάστατες οικογενειακές φωτογραφίες ή βίντεο, φορολογικές δηλώσεις ή δεδομένα που οδηγούν την επιχείρησή σας, θα πρέπει να έχετε πολλαπλές στρατηγικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Στρατηγικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Τοπικές & amp; Online

Η εφεδρική προσέγγιση που τελικά θα αποφασίσετε εξαρτάται από το τι έχετε πρόσβαση και οι επιλογές γενικά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες (και οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιείτε και οι δύο).

Μπορείτε να διατηρήσετε τα δεδομένα στον υπολογιστή σας, τις φυσικές συσκευές που αγοράζετε και να διατηρείτε όπως τα DVD και USB stick και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που συνδέετε στον υπολογιστή σας. Αυτά βρίσκονται κάτω από τον πλήρη έλεγχο και είναι γενικά εντός της φυσικής σας έκτασης. Αυτά τα είδη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι επιρρεπή στα ίδια πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν τον υπολογιστή σας, όπως πυρκαγιά, ζημιές στο νερό, φυσικές καταστροφές και κλοπές, αλλά σίγουρα είναι βολικές.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο σύννεφο. Όταν τα δεδομένα είναι "στο σύννεφο" είναι off site και off premise, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ίδιες φυσικές καταστροφές και φυσική κλοπή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον υπολογιστή σας καταστρέφοντας το αντίγραφο ασφαλείας επίσης. Αυτό θέτει επίσης την ευθύνη της διασφάλισης των δεδομένων σας σε κάποιον άλλο. Οι εταιρείες που διατηρούν δεδομένα σύννεφο έχουν πολλές διασφαλίσεις σε ισχύ πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από ό, τι θα μπορούσε ποτέ να διαχειριστεί από μόνος σας.

Κρατησε το ΑΣΦΑΛΕΣ; Επιλέξτε δύο!

Τα καλύτερα σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνουν τόσο την επιλογή ιστότοπου όσο και τις επιλογές σύννεφο. Ο κύριος λόγος για να χρησιμοποιήσετε και τις δύο στρατηγικές είναι να προστατέψετε τον εαυτό σας στη σπάνια περίπτωση όταν αποτύχει ένα από τα αντίγραφα ασφαλείας. Είναι απίστευτα απίθανο να χαθούν τα δεδομένα σε έναν λογαριασμό σύννεφο, αλλά αυτό συνέβη. Και φυσικά, οι υπολογιστές και οι εξωτερικοί δίσκοι μπορούν να καταστραφούν ή να κλαπούν. Υπάρχουν και οι ιοί που πρέπει να ανησυχούν. έχοντας πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας σας παρέχει προστασία και εκεί.

Ένας άλλος λόγος για να διατηρήσετε δύο τύπους αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι διευκολύνει την μετακίνηση δεδομένων όταν αποκτάτε έναν νέο υπολογιστή και θέλετε να μεταφέρετε τα παλιά δεδομένα σε αυτό ή αν θέλετε να μοιραστείτε συγκεκριμένα δεδομένα με κάποιον άλλο. Μερικές φορές είναι πιο παραγωγικό να αντιγράφετε συγκεκριμένα αρχεία και στη συνέχεια από ένα USB stick παρά να προσπαθείτε να συγχρονίσετε τμήματα ενός αντιγράφου ασφαλείας από το cloud. Άλλες φορές είναι καλύτερο να μεταφέρετε απλά όλα όσα έχετε δημιουργήσει, για παράδειγμα, κατά τη δημιουργία ενός νέου υπολογιστή.

Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων τοποθεσίας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την προστασία των δεδομένων σας στο σπίτι ή στο γραφείο και στο χώρο. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για να επιλέξετε:

Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Cloud

Πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του cloud. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα ήδη ενσωματωμένα σε Windows και Mac. Η Microsoft προσφέρει το OneDrive και η Apple προσφέρει iCloud . Και οι δύο προσφέρουν δωρεάν σχέδια αποθήκευσης. Η αποθήκευση είναι τόσο εύκολη όσο η αποθήκευση στον τοπικό σκληρό δίσκο, επειδή είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα. Εάν χρησιμοποιείτε τον αποθηκευτικό χώρο σας, μπορείτε να πάρετε πολλά περισσότερα για ένα ελάχιστο τέλος. γενικά, λιγότερο από $ 3,00 το μήνα. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές cloud, όπως το Dropbox και το Google Drive. Αυτά προσφέρουν δωρεάν σχέδια αποθήκευσης πάρα πολύ. Μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό τους και να το ενσωματώσετε στο λειτουργικό σύστημα, και πάλι, καθιστώντας την αποθήκευση δεδομένων εκεί άμεσα.

Αν προτιμάτε να αυτοματοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας, εξετάστε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε απευθείας σύνδεση / σύννεφο. Θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, της διαχείρισης και της εξασφάλισης των δεδομένων. Ελέγξτε τη λίστα των Υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο Cloud για μια λίστα με αυτές τις υπηρεσίες που έχουν ταξινομηθεί και συνεχώς ενημερωθεί. Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση, ανατρέξτε στη λίστα Υπηρεσιών Online Backup Services για σχέδια που είναι πιο προσαρμοσμένα για εσάς.

Ό, τι αποφασίσετε, θέστε δύο τύπους στρατηγικών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στη θέση τους. Είναι εντάξει αν αποθηκεύετε μόνο σημαντικά δεδομένα στο OneDrive και αντιγράφετε ξανά σε ένα stick USB. Αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, όμως, οι επιλογές είναι πλούσιες!