Τι είναι η προσκόλληση ενός κινητού τηλεφώνου;

Το "Tethering" είναι η χρήση του κινητού σας τηλεφώνου (ή άλλης κινητής συσκευής που είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο) ως μόντεμ για άλλη συσκευή, συνήθως για φορητό υπολογιστή ή tablet με Wi-Fi. Αυτό σας δίνει πρόσβαση στο Internet εν κινήσει, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Συνδέετε το τηλέφωνό σας με το φορητό υπολογιστή ή το tablet είτε απευθείας με καλώδιο USB είτε χωρίς καλώδια μέσω Bluetooth ή Wi-Fi . (Στις παλιές καλές μέρες, συνδέσαμε συσκευές μέσω υπέρυθρων.)

Οφέλη από την προσκόλληση

Το Tethering μας δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στο διαδίκτυο από τους φορητούς υπολογιστές, τα δισκία και άλλες φορητές συσκευές όπως τα φορητά συστήματα παιχνιδιών ακόμη και χωρίς ενσωματωμένο 3G ή 4G κινητό σχέδιο δεδομένων . Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχουν άλλα μέσα πρόσβασης στο Διαδίκτυο: όταν δεν υπάρχει σημείο πρόσβασης Wi-Fi όπως ένα Starbucks γύρω, για παράδειγμα, ή καλωδιακό μόντεμ σας πηγαίνει στο fritz ή είστε σε χωματόδρομο στη μέση από πουθενά και χρειάζονται έναν γρήγορο online χάρτη ... παίρνετε την ιδέα.

Αν ήδη πληρώνετε για υπηρεσία δεδομένων στο κινητό σας τηλέφωνο και ο πάροχος ασύρματου δικτύου σας δεν απαιτεί επιπλέον χρεώσεις για τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ως μόντεμ για το φορητό σας υπολογιστή, η πρόσδεση μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί πληρώστε για ξεχωριστή υπηρεσία ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ή αγοράστε πρόσθετο υλικό μόνο για να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στον ιστό πιο ασφαλή χρησιμοποιώντας ένα συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο, επειδή οι πληροφορίες σας αποστέλλονται απευθείας μέσω του τηλεφώνου έναντι, για παράδειγμα, μέσω δημόσιου ανοικτού ασύρματου σημείου πρόσβασης.

Τέλος, η πρόσδεση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια από την μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή, επειδή μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο φορητό σας υπολογιστή ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως μόντεμ (δηλαδή εάν συνδέεστε μέσω καλωδίου αντί ασύρματου δικτύου).

Θέματα παρενόχλησης ή εμπόδια

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία δεδομένων του κινητού τηλεφώνου για το φορητό υπολογιστή σας, ωστόσο, θα αποστραγγίζετε τη μπαταρία του τηλεφώνου πιο γρήγορα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε Bluetooth για τη σύνδεση του τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή σας . Εάν έχετε μια θύρα USB στο φορητό σας υπολογιστή που μπορεί να φορτίζει συσκευές, η πρόσδεση μέσω USB θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε παρά να την κάνετε ασύρματα, εξαιτίας αυτού του προβλήματος μπαταρίας. Αν αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να επιβεβαιώσετε ότι η θύρα USB λειτουργεί σωστά.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η ταχύτητα που έχετε σε μια συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορη όσο μπορεί να περιμένετε ακόμα και από το ίδιο το κινητό τηλέφωνο, επειδή οι πληροφορίες πρέπει να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα στον αέρα ή μέσω του καλωδίου (οι συνδέσεις USB γενικά να είναι ταχύτερη από το Bluetooth). Με την υπηρεσία 3G στο ακουστικό σας, οι ταχύτητες αποστολής και λήψης θα είναι συνήθως μικρότερες από 1 Mbps. Αν βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν καλύπτεται από κινητή ευρυζωνική σύνδεση, πιθανότατα θα έχετε ταχύτητες μόνο μερικές φορές πιο γρήγορα από το dial-up.

Ανάλογα με το συγκεκριμένο τηλέφωνό σας και τη μέθοδο σύνδεσης, μπορεί επίσης να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική σας υπηρεσία στο κινητό τηλέφωνο (όπως λήψη κλήσεων) ενώ είναι δεμένη.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο, όμως, είναι απλώς η δυνατότητα να συνδέσετε το κινητό σας στο φορητό υπολογιστή σας καθόλου. Κάθε ασύρματος φορέας διαθέτει ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων και σχεδίων υπηρεσίας για να επιτρέψει τη σύνδεση και κάθε συσκευή κινητού τηλεφώνου μπορεί να έχει τους δικούς της περιορισμούς. Πώς να συνδέσετε το κινητό σας θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας και το μοντέλο κινητού τηλεφώνου σας. Οι κύριοι ασύρματοι μεταφορείς στις ΗΠΑ χρεώνουν τώρα επιπλέον μηνιαίες χρεώσεις μόνο για να προσδεθούν στο τηλέφωνό σας ή να χρησιμοποιήσουν ένα τηλέφωνο ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi για περισσότερες από μία συσκευές για να συνδεθούν στο διαδίκτυο.