Πώς να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ως Wi-Fi hotspot

Μοιραστείτε το σχέδιο δεδομένων του κινητού τηλεφώνου σας ασύρματα με πολλαπλές συσκευές

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ως ασύρματο δρομολογητή για να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή, tablet και άλλες συσκευές Wi-Fi; Οι συσκευές Android και iOS έχουν αυτή τη δυνατότητα hotspot Wi-Fi ενσωματωμένη απευθείας με το λογισμικό.

Αφού διαμορφωθεί το hotspot, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε αυτό εξίσου εύκολα όπως μπορούν όταν συνδεθούν με οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο . Θα δουν το SSID και θα χρειαστούν τον προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε κατά την εγκατάσταση του hotspot.

Χαρακτηριστικά Wi-Fi hotspot

Οι δυνατότητες hotspot Wi-Fi στο iPhone και στο Android είναι ένας τύπος tethering , αλλά σε αντίθεση με άλλες επιλογές tethering που λειτουργούν μέσω USB ή Bluetooth, μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα πολλές συσκευές.

Κόστος : Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, το κινητό σας τηλέφωνο πρέπει να διαθέτει ένα σχέδιο δεδομένων από μόνο του. Ορισμένοι ασύρματοι φορείς περιλαμβάνουν δωρεάν λειτουργίες hotspot (όπως η Verizon), αλλά άλλοι μπορεί να χρεώνουν ξεχωριστό σχέδιο tethering ή hotspot, το οποίο μπορεί να σας τρέξει γύρω στα 15 $ / μήνα. Ωστόσο, μερικές φορές μπορείτε να προσεγγίσετε αυτήν την επιπλέον χρέωση με ριζοβολία ή jailbreaking το smartphone σας και χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή tethering για να την μετατρέψετε σε ασύρματο κινητό hotspot.

Εδώ είναι οι λεπτομέρειες για τα κόστη hotspot για μερικούς από τους σημαντικότερους φορείς κινητής τηλεφωνίας: AT & T, Verizon, T-Mobile, Sprint και US Cellular.

Ασφάλεια : Από προεπιλογή, το ασύρματο δίκτυο που ρυθμίζετε με το smartphone σας είναι συνήθως κρυπτογραφημένο με ισχυρή ασφάλεια WPA2, επομένως οι χρήστες χωρίς άδεια δεν μπορούν να συνδεθούν στις συσκευές σας. Για πρόσθετη ασφάλεια, αν δεν σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να προσθέσετε ή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

Μείωση : Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας ως ασύρματο μόντεμ αποστραγγίζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, φροντίστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία hotspot Wi-Fi αφού τελειώσετε τη χρήση της. Επίσης, δείτε μερικούς άλλους τρόπους που μπορείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία όταν το τηλέφωνό σας λειτουργεί ως hotspot.

Πού να βρείτε τις ρυθμίσεις Hotspot Wi-Fi

Η δυνατότητα hotspot στα smartphones είναι συνήθως στην ίδια περιοχή των ρυθμίσεων και σας επιτρέπει να αλλάξετε παρόμοιες επιλογές, όπως το όνομα δικτύου και τον κωδικό πρόσβασης και ίσως ακόμη και το πρωτόκολλο ασφαλείας.