Ρυθμίσεις επικοινωνίας USB: Τι είναι η λειτουργία MSC;

Μπερδευτήκατε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία MSC;

Τι είναι η ρύθμιση MSC στη συσκευή μου;

Το USB MSC (ή πιο συχνά αναφέρεται μόνο ως MSC) είναι σύντομο για την κλάση Mass Storage .

Πρόκειται για μια μέθοδο επικοινωνίας (πρωτόκολλο) που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων. Το MSC έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μετάδοση δεδομένων μέσω διασύνδεσης USB. Συνήθως αυτό χρησιμοποιείται μεταξύ μιας συσκευής USB (όπως μια συσκευή αναπαραγωγής MP3) και ενός υπολογιστή.

Κατά την περιήγηση στις ρυθμίσεις της φορητής σας συσκευής, ενδέχεται να έχετε ήδη δει αυτήν την επιλογή. Εάν το MP3 / φορητή συσκευή σας το υποστηρίζει, θα το βρείτε κανονικά στο μενού ρυθμίσεων USB. Όχι όλες οι συσκευές που συνδέετε στις θύρες USB του υπολογιστή σας θα υποστηρίξουν το MSC. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιείται κάποιο άλλο πρωτόκολλο, όπως για παράδειγμα το MTP.

Παρόλο που το πρότυπο MSC είναι παλαιότερο και λιγότερο ικανό από το πιο διαισθητικό πρωτόκολλο MTP, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές στην αγορά που το υποστηρίζουν.

Αυτός ο τρόπος μεταφοράς USB καλείται επίσης μερικές φορές UMS (σύντομη για μαζική αποθήκευση USB ) που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αλλά, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Τι είδους υλικό μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία MSC;

Παραδείγματα των τύπων ηλεκτρονικών συσκευών που υποστηρίζουν συνήθως το MSC είναι:

Άλλες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία MSC περιλαμβάνουν:

Όταν συνδέετε μια συσκευή USB στον υπολογιστή σας που βρίσκεται σε λειτουργία MSC, θα εμφανίζεται ως μια απλή συσκευή αποθήκευσης που πιθανότατα θα εμφανίζεται μόνο με ένα γράμμα μονάδας δίσκου που εκχωρείται σε αυτήν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη λειτουργία MTP, όπου η συσκευή υλικού ελέγχει τη σύνδεση και θα εμφανίσει ένα φιλικό προς το χρήστη όνομα όπως: Sansa Clip +, 8Gb iPod Touch κ.λπ.

Μειονεκτήματα της λειτουργίας MSC για ψηφιακή μουσική

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια συσκευή που βρίσκεται σε κατάσταση μεταφοράς MSC θα θεωρηθεί ως μια απλή συσκευή αποθήκευσης, όπως μια μονάδα flash. Εάν θέλετε να συγχρονίσετε ψηφιακή μουσική τότε αυτό δεν είναι η καλύτερη λειτουργία USB που θα χρησιμοποιήσετε.

Αντ 'αυτού, το νεότερο πρωτόκολλο MTP είναι ο προτιμώμενος τρόπος για συγχρονισμό αρχείων ήχου, βίντεο και άλλων τύπων αρχείων πολυμέσων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το MTP μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απλά απλές μεταφορές αρχείων. Για παράδειγμα, διευκολύνει τη μεταφορά συναφών πληροφοριών, όπως η τέχνη άλμπουμ, οι αξιολογήσεις τραγουδιών, οι λίστες αναπαραγωγής και άλλοι τύποι μεταδεδομένων που δεν μπορεί να κάνει το MSC.

Ένα άλλο μειονέκτημα του MSC είναι ότι δεν υποστηρίζει προστασία αντιγραφής DRM. Για να παίξετε τραγούδια προστατευμένα με αντιγραφή DRM που έχετε κατεβάσει από μια υπηρεσία συνδρομής μουσικής online , θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία MTP στη φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων σας αντί για MSC.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μεταδεδομένα για τη χορήγηση αδειών μουσικής θα πρέπει να συγχρονίζονται με το φορητό σας για να παίξουν τα συνδρομητικά τραγούδια, τα ακουστικά βιβλία κ.λπ. Χωρίς αυτό, τα αρχεία δεν θα μπορούν να αναπαραχθούν.

Πλεονεκτήματα της χρήσης MSC

Υπάρχουν φορές που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στη λειτουργία MSC αντί για το πληρέστερο πρωτόκολλο MTP. Αν κατά λάθος διαγράψατε μερικά από τα αρχεία τραγουδιών σας, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων για να διαγράψετε τα αρχεία σας MP3 . Ωστόσο, μια συσκευή που βρίσκεται σε λειτουργία MTP θα έχει τον έλεγχο της σύνδεσης και όχι του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Δεν θα φαίνεται σαν μια κανονική συσκευή αποθήκευσης και έτσι το πρόγραμμα αποκατάστασης πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει.

Το MSC έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό το σενάριο επειδή το σύστημα αρχείων του θα είναι προσβάσιμο ακριβώς όπως μια κανονική αφαιρούμενη μονάδα δίσκου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του MSC mode είναι ότι υποστηρίζεται περισσότερο από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα όπως το Mac και το Linux. Για να χρησιμοποιήσετε το πιο προηγμένο πρωτόκολλο MTP σε υπολογιστή που δεν είναι Windows μπορεί να χρειαστεί να εγκατασταθεί λογισμικό άλλου κατασκευαστή. Η χρήση της λειτουργίας MSC καταργεί την ανάγκη για αυτό.