Τι είναι η καφεΐνη Google;

Πώς η καφεΐνη της Google θα αλλάξει την Αναζήτηση Google

Το Google Caffeine είναι η τελευταία ενημέρωση που έρχεται στη μηχανή αναζήτησης Google, αλλά σε αντίθεση με άλλες ενημερώσεις, το Google Caffeine είναι μια επανεκκίνηση της μηχανής αναζήτησης. Αντί να εισάγει απλώς νέες αλλαγές στο τρέχον σύστημα, η Google επέλεξε να ανανεώσει πλήρως τη μηχανή αναζήτησης με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ταχύτητας, καλύτερη ευρετηρίαση πιο συναφών αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Γιατί όχι μόνο να προσθέσετε το Google Caffeine στην τρέχουσα μηχανή αναζήτησης; Σκεφτείτε ότι τοποθετείτε λάδι στο αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο τετράγωνο όταν είστε χαμηλοί, αλλά κάθε φορά σε μια στιγμή, θα πρέπει να αλλάξετε πλήρως το πετρέλαιο για να διατηρήσετε ομαλά τα πάντα. Τα προγράμματα υπολογιστών που λαμβάνουν συχνές ενημερώσεις δεν είναι πολύ διαφορετικά. Κάθε νέα ενημέρωση μπορεί να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό ή ακόμα και να αυξήσει την απόδοση, αλλά όσο περνάει ο καιρός, όλα τα μέρη γίνονται πιο αποδιοργανωμένα. Αρχίζοντας με μια καθαρή πλάκα, η Google μπορεί να εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες με οργανωμένο τρόπο, προκειμένου να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ταχύτητα. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της Google Caffeine, και αν η δοκιμή στο sandbox είναι οποιαδήποτε ένδειξη, η Google έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο. Τα αποτελέσματα αναζήτησης φορτώνονται έως και δύο φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα αποτελέσματα, αν και η απόδοση μπορεί να επηρεαστεί όταν κυκλοφορήσει στον κόσμο ως σύνολο. Αλλά η ταχύτητα δεν είναι μόνο η γρήγορη φόρτωση των αποτελεσμάτων. Η Google στοχεύει επίσης στην Google Caffeine να επιταχύνει το χρόνο που χρειάζεται για να βρει μια σελίδα στον ιστό και να την προσθέσει στο ευρετήριό της.

Μέγεθος. Τα περισσότερα αποτελέσματα που μπορούν να ευρετηριαστούν, τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το Google Caffeine αυξάνει το μέγεθος του ευρετηρίου, με κάποια αποτελέσματα αναζήτησης να αποσπούν 50% περισσότερα στοιχεία. Αν και όσον αφορά το ακατέργαστο μέγεθος, η Bing της Microsoft φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο δείκτη.

Συνάφεια. Ενώ η ταχύτητα και το μέγεθος είναι το πιο εύκολο να δοκιμαστεί, η συνάφεια των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Google Caffeine μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Η Google προσπαθεί να δημιουργήσει έναν έξυπνο αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να φέρει αποτελέσματα καλύτερα προσαρμοσμένα στα ερωτήματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τι αναζητά πραγματικά και φέρνει πίσω τις σχετικές σελίδες. Σημαίνει επίσης μεγαλύτερη έμφαση στις φράσεις-κλειδιά.

Google καφεΐνη: Τι σημαίνει για εσάς;

Η ταχύτητα, το μέγεθος και η συνάφεια είναι καλό, αλλά τι σημαίνει το Google Caffeine για τον τελικό χρήστη; Θα αλλάξει τον τρόπο αναζήτησης; Πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό;

Αυτοί που περιμένουν υπομονετικά την απελευθέρωσή τους μπορεί να το βρουν λίγο αντι-κλιματικό. Το Google Caffeine θα έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με την τρέχουσα μηχανή αναζήτησης Google. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουν καν την εκτόξευσή της. Στο τέλος, το Google Caffeine δεν είναι τόσο πολύ για να κάνει μια μεγάλη βουτιά στην αγορά της μηχανής αναζήτησης, καθώς είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ότι η Google είναι έτοιμη για το μέλλον της αναζήτησης.

Πηγαίνετε στην Αρχική σελίδα .