Τι είναι το αρχείο JOBOPTIONS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία JOBOPTIONS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου JOBOPTIONS είναι ένα αρχείο Adobe PDF Preset.

Τα προϊόντα της Adobe χρησιμοποιούν ένα αρχείο JOBOPTIONS για να καθορίσουν τις ιδιότητες ενός αρχείου PDF που πρόκειται να δημιουργηθεί. Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που ενδέχεται να υπάρχουν σε ένα αρχείο JOBOPTIONS περιλαμβάνουν τις γραμματοσειρές του PDF, τις αναλύσεις εικόνας, τα σχέδια χρωμάτων και τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Οι παλαιότερες εκδόσεις των προϊόντων της Adobe αποθηκεύουν προεπιλογές PDF ως αρχεία με επέκταση αρχείου .PDFS αντί για .JOBOPTIONS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο JOBOPTIONS

Το Acrobat Distiller είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία αρχείων PDF και, συνεπώς, μπορεί φυσικά να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει σωστά τα αρχεία JOBOPTIONS.

Επίσης, επειδή η υποστήριξη PDF ενσωματώνεται στα προγράμματα Adobe Creative Suite, οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα, όπως το InDesign, το Illustrator, το Acrobat ή το Photoshop, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν τα αρχεία JOBOPTIONS.

Στο Photoshop, για παράδειγμα, το άνοιγμα ενός αρχείου JOBOPTIONS μπορεί να γίνει μέσω της επιλογής Edit> Adobe Presets ...> Load .... Παρόμοια βήματα μπορούν να γίνουν και με άλλα εργαλεία της Adobe. Δοκιμάστε το μενού Αρχείο αν δεν μπορείτε να το βρείτε στο μενού Επεξεργασία .

Τα αρχεία JOBOPTIONS είναι αρχεία μόνο για κείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα ανοίξετε και με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου. Λάβετε υπόψη, βεβαίως, ότι η χρήση ενός επεξεργαστή όπως το Notepad των Windows ή το Notepad ++ σας επιτρέπει απλώς να δείτε τις οδηγίες που περιέχει το αρχείο JOBOPTIONS - στην πραγματικότητα δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο για να ορίσετε τη δημιουργία του PDF όπως τα προγράμματα I που προαναφέρθηκε μπορεί να κάνει.

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία JOBOPTIONS παρέχονται σε ένα αρχείο ZIP , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εξάγετε το αρχείο από το αρχείο, για να το χρησιμοποιήσετε με ένα προϊόν της Adobe. Αν υπάρχει διαφορετική μορφή αρχείου αρχείου και αντιμετωπίζετε προβλήματα με το άνοιγμα της, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν αποσυμπιεστή αρχειοθέτησης όπως το 7-Zip.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο JOBOPTIONS αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία JOBOPTIONS, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για βοήθεια κάνοντας αυτές τις αλλαγές.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο JOBOPTIONS

Οι παλαιότερες εκδόσεις του Adobe InDesign χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .PDFS για να αποθηκεύουν τις προεπιλογές PDF. Αυτή η παλαιότερη μορφή μπορεί να μετατραπεί σε .JOBOPTIONS εάν εισάγετε το PDFS στο InDesign CS2 ή νεότερο και στη συνέχεια να το εξάγετε / αποθηκεύσετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό από τον οδηγό Εξαγωγή στο Adobe PDF της Adobe.

Δεν ξέρω κανένα λόγο να μετατρέψω ένα αρχείο JOBOPTIONS σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου, διότι έτσι θα καθιστούσα το αρχείο άχρηστο ως αρχείο Adobe PDF Preset.

Ωστόσο, όπως ανέφερα προηγουμένως, επειδή το αρχείο είναι πραγματικά απλό κείμενο, μπορείτε να το ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε ως αρχείο TXT ή HTML . Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο ως τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων για αναφορά, αλλά όχι για πραγματική χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία JOBOPTIONS

Τα νέα αρχεία JOBOPTIONS που εισάγετε σε ένα προϊόν της Adobe αποθηκεύονται στον φάκελο C: \ ProgramData \ Adobe \ Adobe PDF \ , τουλάχιστον σε νεότερες εκδόσεις των Windows.

Στα Windows XP , αυτή η θέση είναι C: \ Documents and Settings \ All Users \ Application Data \ Adobe \ Adobe PDF \ .

macOS αποθηκεύει τα αρχεία JOBOPTIONS σε αυτό το φάκελο: / Library / Application Support / Adobe / Adobe PDF /.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, τότε είναι πιθανό ότι εσείς κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου και δεν έχετε στην πραγματικότητα ένα αρχείο JOBOPTIONS.

Μια από τις πιο κοντινές επεκτάσεις αρχείων σε αυτό είναι το .JOB, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τα αρχεία εργασίας MetaCAM Nest Job όσο και για τα αρχεία Job Task Scheduler Job, τα οποία δεν σχετίζονται με αρχεία PDF ή δεν χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα Adobe.

Εάν το αρχείο σας έχει το .JOB επίθεμα αντί για το .JOBOPTIONS, μπορεί να λειτουργήσει με ένα πρόγραμμα Metamation ή το πρόγραμμα Scheduler Task, ενσωματωμένο στα Windows.

Σημείωση: Τα αρχεία JOB που έχουν προγραμματιστεί για Task Scheduler αποθηκεύονται στα Windows στα C: \ Windows \ Tasks , αλλά ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου .JOB για δικούς τους σκοπούς, όπως να τρέχουν προγραμματισμένες ανιχνεύσεις ιών ή να ενημερώνουν αυτόματα το πρόγραμμά τους. αρχείο αλλού.

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρχείο JOBOPTIONS, αλλά οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα δεν είναι χρήσιμες, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου JOBOPTIONS και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.