Τρόπος επίλυσης σφαλμάτων STOP 0x0000005C

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη του θανάτου 0x5c

Τα σφάλματα STOP 0x0000005C πιθανότατα προκαλούνται από ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης υλικού ή συσκευών και κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανίζονται πάντοτε σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται Μπλε Οθόνη Θανάτου (BSOD).

Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

STOP: 0x0000005C HAL_INITIALIZATION_FAILED

Το σφάλμα STOP 0x0000005C μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0x5C αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0x5C, μπορεί να σας ζητηθεί να ανακτήσετε τα Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού λειτουργίας που εμφανίζει:

Πρόβλημα Όνομα συμβάντος: BlueScreen BCCode: 5c

Οποιαδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft ενδέχεται να παρουσιάσουν το σφάλμα STOP 0x0000005C. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.

Σημείωση: Εάν το STOP 0x0000005C δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το HAL_INITIALIZATION_FAILED δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ελέγξτε τη λίστα πλήρων κωδικών σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε. Εάν βρίσκεστε στο Windows Server 2008, λάβετε υπόψη σας τι γράφεται παρακάτω στο βήμα 4 σχετικά με αυτό το είδος σφάλματος STOP 0x5C.

Τρόπος επίλυσης σφαλμάτων STOP 0x0000005C

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
    1. Το σφάλμα μπλε οθόνης STOP 0x0000005C ενδέχεται να μην εμφανιστεί ξανά μετά την επανεκκίνηση.
  2. Χρησιμοποιήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του VirtualBox, του VMware Workstation ή άλλου λογισμικού εικονικής μηχανής, εάν λαμβάνετε το σφάλμα HAL_INITIALIZATION_FAILED κατά την εγκατάσταση των Windows 10 ή των Windows 8 σε VM.
    1. Οι εκδόσεις δημοφιλών εργαλείων εικονικής μηχανής που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές από τις πρόωρες εκδόσεις των Windows 10 και 8 δεν υποστηρίζουν τα λειτουργικά συστήματα.
  3. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ακίδες της υποδοχής τροφοδοσίας PSU 24 ακίδων είναι σωστά συνδεδεμένες στη μητρική πλακέτα .
    1. Αυτό είναι πραγματικά μόνο ένα πρόβλημα σε υπολογιστές με τροφοδοτικά με βύσμα 20 + 4 ακίδων αντί για υποδοχή 24 ακίδων. Με τις πρόσθετες τέσσερις καρφίτσες χωριστές, είναι εύκολο για αυτούς να χαλαρώσουν ή να υποθέσουν ότι δεν είναι απαραίτητες.
  4. Εγκαταστήστε την επείγουσα επιδιόρθωση "Fix363570" από τη Microsoft, αλλά μόνο εάν λαμβάνετε ένα πολύ συγκεκριμένο σφάλμα STOP 0x0000005C ενώ προσπαθείτε να ξεκινήσετε έναν υπολογιστή που εκτελεί Windows Server 2008 R2 ή Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1).
    1. Αυτά τα σφάλματα εμφανίζονται μόνο στον Windows Server 2008 όταν η λειτουργία x2APIC είναι ενεργοποιημένη στο BIOS . Σύμφωνα με τη Microsoft: Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται επειδή το πρόγραμμα οδήγησης ACPI (Acpi.sys) δημιουργεί εσφαλμένα ένα διπλό αντικείμενο φυσικής συσκευής (PDO) όταν ορισμένα αναγνωριστικά APIC είναι μεγαλύτερα από μια τιμή 255.
    2. Εάν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σφάλματα, επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο για να εγκαταστήσετε την επείγουσα επιδιόρθωση. Το πρώτο συμβαίνει κατά την εκκίνηση, εάν δεν υπάρχει συνδεδεμένος στον υπολογιστή υπολογιστής σφάλματος , ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται όταν έχει συνδεθεί ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων (πάλι, μόνο όταν πληρούνται οι παραπάνω συνθήκες): STOP 0x0000005C (παράμετρος 1, παράμετρος2, παράμετρος3, παράμετρος4) HAL_INITIALIZATION_FAILED Ένας οδηγός έχει απαριθμήσει δύο παιδικά ΠΟΠ που επιστρέφουν πανομοιότυπα IDs συσκευών.
    3. Δείτε την εξήγηση της Microsoft για αυτό το σφάλμα STOP 0x0000005C για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται σε αυτό το σενάριο στον Windows Server 2008 και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η επείγουσα επιδιόρθωση.
  1. Εκτελέστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων STOP . Αυτά τα εκτενή βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν είναι συγκεκριμένα για το σφάλμα STOP 0x0000005C, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυσή του, καθώς τα περισσότερα σφάλματα STOP είναι τόσο παρόμοια.

Ενημερώστε με αν έχετε διορθώσει την μπλε οθόνη STOP 0x0000005C με τη χρήση μεθόδου που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτήν τη σελίδα ενημερωμένη με τις πιο ακριβείς πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων σφαλμάτων STOP 0x0000005C.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει ότι προσπαθείτε να διορθώσετε το σφάλμα STOP 0x5C και ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυσή του.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στις βασικές πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων σφάλματος STOP πριν ζητήσετε περισσότερη βοήθεια. Ενδέχεται να υπάρχουν γενικά βήματα που περιγράφονται εκεί που μπορείτε να πάρετε για να διορθώσετε το σφάλμα STOP 0x0000005C.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.