Πώς να πληκτρολογήσετε τις επισημάνσεις στο πληκτρολόγιο iPhone

Γνωρίζατε ότι το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο του iPhone σας επιτρέπει να εισάγετε σήματα προειδοποίησης και άλλα διακριτικά σύμβολα σε οποιαδήποτε εφαρμογή iPhone που το χρησιμοποιεί; Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν γράφετε σε γαλλικά, ισπανικά ή άλλες μη αγγλικές γλώσσες.

Πώς να προσθέσετε τόνους χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο iPhone

Κάθε iPhone έχει μια μεγάλη σειρά από τόνους και εναλλακτικούς χαρακτήρες, αλλά είναι κάπως κρυμμένοι. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο του iPhone. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών, είστε έτοιμοι να μεταβείτε. Εάν έχετε, απλά χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε επιλογή που σας δίνει το πληκτρολόγιο για πρόσβαση στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο iPhone.

Για να δείτε τους διαθέσιμους τόνους και τα διακριτικά σύμβολα, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το γράμμα ή το σημείο στίξης στο οποίο θέλετε να προσθέσετε την προφορά. Θα εμφανιστεί μια σειρά προφορικών εκδοχών της επιστολής. Αν δεν εμφανιστεί τίποτα, το γράμμα ή η στίξη δεν έχει έμφαση.

Για να επιλέξετε την προφορά που θέλετε, κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας προς τα κάτω και σύρετέ το στην οθόνη. Επισημάνετε το τόνιστο γράμμα που θέλετε και αφαιρέστε το δάχτυλό σας από την οθόνη.

Αν έχετε ένα iPhone με οθόνη αφής 3D, όπως το iPhone 6, σειρά 6S ή σειρά 7, αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή το πάτημα ενός κουμπιού στο πληκτρολόγιο ενεργοποιεί έναν κέρσορα που μπορείτε να μετακινήσετε στην οθόνη, και όχι τους τόνους.

Σε αυτές τις συσκευές, προσέξτε να μην πιέσετε πολύ στην οθόνη όταν αγγίξετε και κρατήσετε ένα γράμμα. Κάνοντας αυτό θα κάνει το τηλέφωνο να σκέφτεστε ότι προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το 3D Touch και δεν θα εμφανίζει τις προεκτάσεις. Σε αυτά τα μοντέλα, μια ελαφριά βρύση και κρατήστε είναι καλύτερο.

Επιστολές που έχουν επίκτητες στο iPhone

Τα γράμματα με τις επιλογές προφορά και τις διαθέσιμες για κάθε γράμμα τόνους εμφανίζονται εδώ:

οξύς τάφος περισπωμένη πεσπιρώμενη umlaut άλλα
ένα ένα ένα ένα ένα ένα å, æ, ā
μι μι μι μι μι ē, ÷, ę
Εγώ Εγώ Εγώ Εγώ Εγώ į, ī
o ó ò ô õ ö ø, ō, œ
u ú ù û ü ū
y ÿ
ντο ντο ç, č
μεγάλο μεγάλο
n ñ ñ
μικρό μικρό ß, š
z ź §, ż

Σημάδια στίξης με εναλλακτικούς χαρακτήρες στο iPhone

Τα γράμματα δεν είναι τα μόνα κλειδιά στο πληκτρολόγιο του iPhone που έχουν εναλλακτικές εκδόσεις. Υπάρχουν όλα τα είδη κρυφών συμβόλων και σημείων στίξης στους ακόλουθους χαρακτήρες (προσπελάστε τους με τον ίδιο τρόπο που κάνετε τόνους):

- - - ·
$ ¢ £ ¥
& & §
" « » " " "
. ...
; ¿
! ¡
' ' ' `
%
/ / \

Εφαρμογές πληκτρολογίου iPhone για επισημάνσεις και ειδικούς χαρακτήρες

Οι προφορές και οι ειδικοί χαρακτήρες που ενσωματώνονται στο iPhone είναι καλόι για πολλές χρήσεις, αλλά δεν καλύπτουν όλες τις επιλογές. Εάν χρειάζεστε προηγμένα μαθηματικά σύμβολα, βέλη, κλάσματα ή άλλους εξειδικευμένους χαρακτήρες, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Υπάρχουν ορισμένα πληκτρολόγια τρίτων που προσφέρουν αυτούς τους χαρακτήρες.

Πρώτα, δείτε αυτό το άρθρο για να μάθετε για την εγκατάσταση και τη χρήση πληκτρολογίων τρίτων . Μόλις το κάνετε αυτό, υπάρχουν τρεις εφαρμογές πληκτρολογίου και μία αυτόνομη εφαρμογή που μπορεί να έχει αυτό που χρειάζεστε: