Πώς να προσθέσετε Art Album στο iTunes

Αν έχετε αγοράσει οτιδήποτε από το iTunes Store ή από άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής όπως το AmazonMP3 ή το eMusic, τα τραγούδια ή τα άλμπουμ που αγοράζετε έρχονται με καλλιτεχνικό άλμπουμ - το αντίστοιχο εξώφυλλο άλμπουμ ή κάλυμμα φυλλαδίου CD για την ψηφιακή εποχή. Αλλά για τα τραγούδια που αποκτήθηκαν με άλλα μέσα ή τη μουσική που διαχωρίστηκε από τα CD , μπορεί να λείπει η τέχνη του άλμπουμ.

Η τέχνη του άλμπουμ μπορεί να μην είναι απαραίτητη, αλλά με το iTunes και την εφαρμογή iOS Music όλο και πιο οπτικά, η εμπειρία της μουσικής σας θα είναι πολύ καλύτερο αν έχετε τέχνη για όσο το δυνατόν περισσότερα άλμπουμ.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά μέσα για να αποκτήσετε την τέχνη του άλμπουμ για τη βιβλιοθήκη iTunes, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων τρίτου μέρους, ίσως το πιο εύκολο είναι το ενσωματωμένο αρθρογράφος του άλμπουμ του iTunes. (Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes Match ή Apple Music , θα πρέπει να προστεθεί αυτόματα όλη η τέχνη.) Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εύχρηστο εργαλείο για να αποκτήσετε τέχνη άλμπουμ στο iTunes.

Τα τελευταία δύο βήματα σε αυτό το άρθρο παρέχουν άλλους τρόπους για να αποκτήσετε τέχνη άλμπουμ για περιπτώσεις όπου το iTunes δεν μπορεί να βρει το σωστό έργο τέχνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να το κάνετε μόνο στην έκδοση desktop του iTunes. Δεν υπάρχει ενσωματωμένο στοιχείο στο iOS για να προσθέσετε εξώφυλλο.

Χρησιμοποιήστε το iTunes για να αποκτήσετε το εξώφυλλο του CD

Το εργαλείο τέχνης άλμπουμ iTunes σαρώνει τη μουσική βιβλιοθήκη και τους διακομιστές της Apple. Όταν βρίσκει τέχνη για τραγούδια που έχετε, ακόμα και τραγούδια που δεν αγοράσατε στο iTunes, αυτά τα προσθέτουν στη μουσική σας.

Ο τρόπος που το κάνετε αυτό εξαρτάται από την έκδοση του iTunes που τρέχετε:

Σε ορισμένες εκδόσεις του iTunes, εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ενημερώνει ότι, για να αποκτήσετε γραφικά άλμπουμ, πρέπει να στείλετε πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη σας στην Apple, αλλά ότι η Apple δεν αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες. Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό. Η Apple πρέπει να γνωρίζει τη μουσική που πρέπει να στείλετε την τέχνη για αυτό. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να προχωρήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη έργου άλμπουμ .

Σε ορισμένες εκδόσεις, το παράθυρο κατάστασης στην κορυφή του iTunes θα αρχίσει να εμφανίζει μια γραμμή προόδου καθώς σαρώνει τη βιβλιοθήκη σας για άλμπουμ και κάνει λήψη της σωστής τέχνης από το iTunes. Σε άλλες, κάντε κλικ στο μενού Παράθυρο και επιλέξτε Δραστηριότητα για να παρακολουθήσετε την πρόοδο.

Πόσο καιρό χρειάζεται αυτό εξαρτάται από το πόσο μουσική χρειάζεται να σαρωθεί, αλλά περιμένετε να περάσετε μερικά λεπτά. Η τέχνη μεταφορτώνεται αυτόματα, κατηγοριοποιείται και προστίθεται στα σωστά τραγούδια. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αναθεώρηση λ

Όταν το iTunes ολοκληρώσει τη σάρωση για την τέχνη άλμπουμ που χρειάζεστε και εισάγει όλη την τέχνη, εμφανίζεται ένα παράθυρο. Αυτό το παράθυρο εμφανίζει όλα τα άλμπουμ για τα οποία το iTunes δεν μπόρεσε να βρει ή να προσθέσει οποιοδήποτε έργο άλμπουμ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές στα επόμενα βήματα που δείχνουν πώς να αποκτήσετε την τέχνη του άλμπουμ από άλλες τοποθεσίες.

Πριν από αυτό, όμως, αν θέλετε να δείτε το έργο τέχνης που έχετε τώρα:

  1. Κάντε κλικ ή αναπαραγάγετε τραγούδια ή άλμπουμ στο iTunes και δείτε εάν εμφανίζεται το γραφικό άλμπουμ. Στο iTunes 11 και πάνω , θα δείτε την τέχνη άλμπουμ στην προβολή του άλμπουμ σας ή όταν αρχίσετε να αναπαράγετε ένα τραγούδι. Στο iTunes 10 και νωρίτερα , μπορείτε να δείτε την τέχνη στο παράθυρο τέχνης άλμπουμ. Για να αποκαλύψετε το παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί που μοιάζει με κουτί με βέλος μέσα στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του iTunes.
  2. Εάν εκτελείτε το iTunes 10 ή νωρίτερα , χρησιμοποιήστε το Cover Flow για να δείτε τι έργο τέχνης έχετε. Για να δείτε τη βιβλιοθήκη iTunes χρησιμοποιώντας το Cover Flow, κάντε κλικ στο τέταρτο κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία δίπλα στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή τα πλήκτρα βέλους μέσω μιας παρουσίασης της βιβλιοθήκης του iTunes με εξώφυλλο. Μερικά άλμπουμ θα έχουν τέχνη, άλλα δεν θα είναι. Στο iTunes 11 και νεότερο , η κάλυψη ροής δεν είναι διαθέσιμη.
  3. Επιλέξτε τις άλλες επιλογές προβολής, όπως καλλιτέχνες ή άλμπουμ. Διαφορετικές επιλογές είναι διαθέσιμες ανάλογα με την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε. Θα βρείτε αυτές τις επιλογές στην επάνω ή δεξιά πλευρά του παραθύρου του iTunes. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού Προβολή για να ελέγξετε το περιεχόμενο που μπορείτε να δείτε στο κύριο παράθυρο του iTunes. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα εμφανίσει το εξώφυλλο όπου είναι διαθέσιμο. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε εξώφυλλο με άλλο μέσο για οποιοδήποτε άλμπουμ που δεν εμφανίζει τέχνη σε αυτές τις προβολές.

Συνεχίστε στο επόμενο βήμα για άλλα μέσα για την προσθήκη της τέχνης άλμπουμ σε τραγούδια στο iTunes.

Προσθήκη εξωφύλλου CD Art από το Web στο iTunes

Για να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ που δεν πραγματοποιήθηκε από το iTunes, θα πρέπει να βρείτε κάπου την εικόνα εξωφύλλου άλμπουμ. Τα καλύτερα στοιχήματα για την εύρεση καλών εικόνων είναι ο ιστότοπος της μπάντας, ο ιστότοπος της δισκογραφικής εταιρείας, το Google Images ή το Amazon.com .

Όταν βρείτε την εικόνα που θέλετε, μεταφορτώστε τον στον υπολογιστή σας (ακριβώς πώς το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, κάνοντας δεξί κλικ σε μια εικόνα θα σας επιτρέψει να το κατεβάσετε).

Στη συνέχεια, στο iTunes, βρείτε το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε έργα τέχνης.

Προσθέστε την τέχνη σε ένα ενιαίο τραγούδι

Για να προσθέσετε τέχνη σε ένα μόνο τραγούδι:

  1. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε και κάντε δεξί κλικ πάνω του
  2. Επιλέξτε Get Info ή κάντε κλικ στην επιλογή Command + I σε Mac ή Control + I σε υπολογιστή
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Artwork και μετά σύρετε την τέχνη που κατεβάσατε στο παράθυρο (στο iTunes 12, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Add Artwork και να επιλέξετε το αρχείο στον σκληρό σας δίσκο). Αυτό θα προσθέσει το έργο τέχνης στο άλμπουμ.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και το iTunes θα προσθέσει τη νέα τέχνη στο τραγούδι.

Προσθέστε την τέχνη σε πολλά τραγούδια

Για να προσθέσετε την τέχνη άλμπουμ σε περισσότερα από ένα τραγούδια τη φορά:

  1. Αρχικά, περιηγηθείτε στο iTunes, ώστε να εμφανίζεται μόνο το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε έργα τέχνης. Στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ. Για να το κάνετε αυτό σε Mac, χρησιμοποιήστε την εντολή Command + A. Σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιήστε το Control + A. (Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μη συνεχόμενα τραγούδια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο εντολής σε ένα Mac ή το πλήκτρο ελέγχου σε έναν υπολογιστή και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στα τραγούδια.)
  2. Επιλέξτε Get Info είτε κάνοντας δεξί κλικ, πηγαίνοντας στο μενού File και κάνοντας κλικ στο Get Info ή μέσω του πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας το Apple + I σε ένα Mac και το Control + I σε έναν υπολογιστή.
  3. Σύρετε την τέχνη που κατεβάσατε στο παράθυρο Artwork.
  4. Κάντε κλικ στο OK και το iTunes θα ενημερώσει όλα τα επιλεγμένα τραγούδια με τη νέα τέχνη.

Αλλες επιλογές

Αν έχετε πολλά τραγούδια για να προσθέσετε τέχνη, ίσως να μην θέλετε να το κάνετε με το χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θελήσετε να εξετάσετε εργαλεία τρίτων όπως το CoverScout που αυτοματοποιούν τη διαδικασία για εσάς.

Προσθέτοντας καλύμματα CD στο iPod

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο για τα πρόσφατα iPods και τις εκδόσεις του iTunes, αλλά για ορισμένα παλαιότερα μοντέλα iPod, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε η εμφάνιση του άλμπουμ του iTunes να εμφανίζεται στην οθόνη του iPod σας. Εάν δεν το βλέπετε όταν συγχρονίζετε τη συσκευή σας, μην ανησυχείτε. πιθανώς δεν το χρειάζεστε.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε συγχρονίζοντας το iPod σας και πηγαίνοντας στην καρτέλα Μουσική . Εκεί θα βρείτε ένα πλαίσιο ελέγχου που λέει "εμφάνιση έργων άλμπουμ στο iPod σας". Επιλέξτε αυτό και στη συνέχεια, όταν αναπαράγετε τραγούδια στο iPod σας, θα εμφανιστεί και το γραφικό άλμπουμ.

Εάν δεν βλέπετε αυτό το πλαίσιο ελέγχου κατά το συγχρονισμό, μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει ότι η τέχνη του άλμπουμ σας θα προστεθεί αυτόματα.