Πέρα από τα βασικά του PowerPoint: Πιο προηγμένες δυνατότητες στο PowerPoint

Οι περισσότεροι επαγγελματίες γραφείου απολαμβάνουν τις βασικές δεξιότητες παρουσίασης του PowerPoint , δεδομένου του πανεθνικού λογισμικού στις περισσότερες εταιρικές ρυθμίσεις. Τραβώντας μαζί μια γέφυρα διαφανειών με τυποποιημένες μορφοποιήσεις, στατικές εικόνες και εφέ μετατόπισης καθιστούν μια αποτελεσματική - αν και συντηρητική - προσέγγιση για την κοινή χρήση πληροφοριών οπτικά.

Φωτογραφίες και γραφικά

Η πανταχού παρούσα ενέργεια του PowerPoint απορρέει από την οπτική παρουσίαση των πληροφοριών: Βλέπετε τις διαφάνειες που συνοψίζουν τα βασικά σημεία ή τα ενδιαφέροντα ευρήματα αντί να χρειάζεται να διαβάσετε μια λευκή βίβλο. Επειδή το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να θέσει τις εικόνες στο μπροστινό μέρος και στο κέντρο, παραιτούνται από μεγάλα τμήματα κειμένου. Οι φωτογραφίες και τα γραφικά είναι αυτά που κάνουν τις διαφάνειες ενδιαφέρουσες για ένα ακροατήριο. Κάντε τις διαφάνειες σας πιο ελκυστικές - για παράδειγμα, δίνοντας έμφαση στις εικόνες και ελαχιστοποιώντας το κείμενο, όπως μπορείτε να κάνετε για μια δραστηριότητα αποφοίτησης .

(Το PowerPoint δεν είναι μόνο για το γραφείο!)

Κινούμενες εικόνες και μεταβάσεις

Η δημιουργία αποτελεσματικών και ενδιαφέρουσων παρουσιάσεων του PowerPoint απαιτεί λίγη προσπάθεια. Τζαζ μέχρι τις παρουσιάσεις σας χρησιμοποιώντας κινούμενα σχέδια . Ένας συνδυασμός προηγμένων μετατοπίσεων διαφανειών καθώς και κινούμενων εικόνων για τη μετάβαση μεταξύ στοιχείων στην ίδια διαφάνεια δεν θα κρατά μόνο τα μάτια στην οθόνη, αλλά θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις μεταβάσεις και να αποφύγετε την αποκάλυψη υπερβολικών πληροφοριών προτού να είστε έτοιμοι να το συζητήσετε.

Μουσική, Αφηγήσεις και Χρονοδιάγραμμα

Ξέρατε ότι μπορείτε να ενσωματώσετε μουσική ή να αναπαράγετε ήχους περιβάλλοντος στο παρασκήνιο, ενώ το slideshow σας προχωρά μόνο από μόνο του; Αφηγήσεις μπορούν επίσης να προστεθούν στην παρουσίαση έτσι ώστε το μήνυμά σας να υπάρχει ακόμα κι αν δεν μπορείτε να είστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι παρέχουν την αφήγησή τους όταν παραδίδουν την παρουσίαση, αλλά ενσωματώνοντας τις εγγυήσεις αφήγησης, θα πείτε τι θέλετε - αλλά θα έχετε επίσης έτοιμη να εξάγετε την αφηγημένη παρουσίασή σας σε μορφή βίντεο για εγγραφή σε DVD ή ενσωμάτωση σε έναν ιστότοπο .

Επιλογές εκτύπωσης στο PowerPoint

Μπορεί να χρειαστείτε εκτυπώσεις για τον εαυτό σας, συμπληρώνοντας σημειώσεις ομιλητών , εκτυπώσεις που θα χρησιμοποιηθούν ως ενημερωτικά φυλλάδια για το κοινό ή εκτυπώσεις για έναν συνάδελφο για να σας δώσουν σχόλια. Παρόλο που το PowerPoint είναι βελτιστοποιημένο για προβολή στην οθόνη στη λειτουργία παρουσίασης, η προσεκτική χρήση των διαμορφωμένων σημειώσεων ομιλητών και η επιλογή του σωστού συνδυασμού επιλογών κατά την εκτύπωση της παρουσίασής σας ή την εξαγωγή σε PDF θα βελτιώσει την ποιότητα και τη χρησιμότητα του αντιγράφου.

Μακροεντολές, κύριες διαφάνειες και ιστοσελίδες

Ορισμένες από τις πιο προηγμένες λειτουργίες του PowerPoint χρησιμοποιούνται συχνά ως εξοικονόμηση χρόνου, όπως η δημιουργία μακροεντολών ή το δικό σας πρότυπο σχεδίασης που συμπληρώνεται με το λογότυπο της εταιρείας σας. Η ανάπτυξη αυτών των εγγράφων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται - το PowerPoint υπερέχει στην επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου.

Κάνετε την παρουσίασή σας φορητή

Παρουσιάσεις στο δρόμο δημιουργούν το δικό τους δράμα όταν λείπει ένα ενσωματωμένο αρχείο ήχου ή βίντεο ή το μηχάνημα φιλοξενίας που χρησιμοποιείτε δεν έχει φορτωθεί σε αυτό μια σύγχρονη έκδοση του PowerPoint. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας εργαλεία φορητότητας του PowerPoint πακέτο της παρουσίασής σας για απομακρυσμένη προβολή, συμπεριλαμβανομένου του PowerPoint Viewer και όλων των κουδουνιών και σφυρίχτρων που δημιουργήσατε στο δικό σας γραφείο.