Οι 8 καλύτερες κονσόλες παιχνιδιών ρετρό για αγορά το 2018

Είναι δροσερό να πάει παλιό σχολείο

Σίγουρα, υπάρχουν αρκετές νέες κονσόλες, αλλά τίποτα δεν χτυπά τις κονσόλες παιχνιδιών ρετρό. Αυτές είναι οι κονσόλες που έχουν ορίσει τα τυχερά παιχνίδια όπως το γνωρίζουμε, χάρη στις πρωτοποριακές τους καινοτομίες, τις νέες μορφές και την ανάληψη κινδύνων που ανέπτυξαν νέα είδη και στυλ μόνοι τους.

Παρακάτω είναι οι οκτώ καλύτερες ρετρό κονσόλες παιχνιδιών που υπάρχουν. Έχουμε συμπεριλάβει πολλές μεταβλητές λαμβάνοντας υπόψη ηλικιακές ομάδες, πωλήσεις κονσόλας, αξέχαστες και πρωτοποριακές αγώνες, καθώς και τον αντίκτυπο που είχε πολιτισμικά. Αν είστε fan του παλιού σχολείου ή θέλετε να ξαναζήσετε τα χρυσά χρόνια, μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε από αυτές τις κονσόλες γνωρίζοντας καλά τι είδους κατάπληξη έχουν για σας.

Το Super Nintendo (SNES) του 1991 είναι μακράν η καλύτερη ρετρό κονσόλα παιχνιδιών της 16-bit εποχής. Το SNES αντιμετώπισε αρκετούς ανερχόμενους υποψηφίους, όπως το Sega Genesis, αλλά κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή με τίτλους τριπλής Α (διαβάστε το: Donkey Kong Country και Super Mario World), προσιτή τιμολόγηση και θαυμάσιο υλικό με στερεοφωνικό ήχο.

Με περισσότερα από 725 παιχνίδια στη βιβλιοθήκη του, το SNES ήταν μία από τις καλύτερες κονσόλες που εισήλθαν στην αγορά με υποστήριξη από τρίτους. Λόγω της προηγούμενης υποσχόμενης ιστορίας και των καταλαβαίνωσ επιχειρησιακών συμφωνιών της, η Nintendo απέκτησε ένα πρόωρο πλεονέκτημα για τις δημόσιες σχέσεις με τον τρίτο κατασκευαστή Capcom, δίνοντάς τους το πρώτο λιμάνι κονσόλας του Street Fighter II. Η Nintendo πήγε πάνω και πέρα ​​με το SNES αναπτύσσοντας το τσιπ Super FX, επιτρέποντας τις δυνατότητες 3D με τίτλους όπως το Starfox και το Doom χωρίς να προσθέτουμε οποιοδήποτε περιττό υλικό. Για όσους επιθυμούν να ξαναζήσουν την εμπειρία των πρώτων 90s, το SNES κερδίζει τα χέρια.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Sonic The Hedgehog, η μασκότ της Sega Genesis, ήταν πιο δημοφιλής από τον Mario της Nintendo. Η Sega Genesis κυκλοφόρησε πριν από το Super Nintendo το 1989 και είχε ένα ξεκίνημα με την εισαγωγή στον κόσμο μιας πραγματικής 16-bit κονσόλας παιχνιδιών βίντεο οικιακής ψυχαγωγίας με ένα από τα καλύτερα ελεγκτικά που έγιναν ποτέ και ένα ευρύ φάσμα ανώτερων αθλητικών παιχνιδιών.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχουμε αξιολογήσεις ESRB, μπορείτε να κατηγορήσετε το Sega Genesis. Η κονσόλα κυκλοφόρησε στο εμπόριο περισσότερο προς τα μεγάλα αγόρια και μπορεί να διαπιστωθεί στις λεπτές διαφορές στα παιχνίδια cross platform. Το Mortal Kombat για τη Γένεση έχει αίμα σε σύγκριση με το SNES. Τα παιχνίδια της Sega έφεραν μια διαφορετική ορμή στην αγορά, επίσης - η Sonic The Hedgehog έφερε ταχύτερο παιχνίδι. Οι δρόμοι της οργής έδωσαν στους παίκτες νίκη-χαλικώδη κτυπήματα 'em ups' και πολλές σειρές αθλητικών παιχνιδιών με πρωταθλήματα όπως το NHL, το NFL, το NBA και η FIFA. Η Sega θα εισήγαγε αργότερα το καλά-υποδοχή έξι κουμπιών ελέγχου που θα έπρεπε να αναπαράγουν τα joysticks κουμπί κουμπί arcade για εξοικείωση gaming.

Το PlayStation 2 (PS2) είναι η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με συνολικά περίπου 155 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Όταν η Sony παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το πρωτότυπο PlayStation που το ανάγνωσε με CD, άλλαξε για πάντα τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και είναι δίκαιο να πούμε ότι το PS2 θα το ορίσει αργότερα: Η συμβατότητα των PS2 με τα αυθεντικά παιχνίδια PlayStation, αναπαραγωγή DVD και κιτ για προγραμματιστές την έκανε την πιο επιτυχημένη κονσόλα που υπάρχει.

Η Sony αποφάσισε ότι η κονσόλα PS2 θα ήταν ένα σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά όχι μόνο για βιντεοπαιχνίδια. Τα DVD ήταν τεράστια στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το PlayStation 2 έφερε στο προσκήνιο ένα σύστημα πολυμέσων που διπλασιάστηκε ως συσκευή αναπαραγωγής DVD. Η μορφή δεδομένων επέτρεπε και μεγαλύτερα παιχνίδια, κάνοντας μια humungous σειρά που έμοιαζε με κινηματογραφικά αριστουργήματα, όπως το Metal Gear Solid 2 και 3, ο Θεός του Πολέμου, η Σκιά του Κολοσσού και το Grand Theft Auto III.

Ρωτήστε οποιοδήποτε παιδί της δεκαετίας του '90 ποια είναι η καλύτερη ρετρό κονσόλα παιχνιδιών για πολλούς παίκτες και θα πουν το Nintendo 64. Πριν από τους διαδικτυακούς πολλούς παίκτες που διαχωρίζονται από μεγάλες αποστάσεις, παιχνίδια όπως Mario Party, Golden Eye: 007 και Mario Kart 64 απαιτούσαν εσάς και τους φίλους σας κάθεστε δίπλα στο άλλο και συνδέστε. Κάθε Παρασκευή το βράδυ, τα παιδιά σε όλη την Αμερική θα προσκαλούν τους φίλους τους για κάποια πίτσα και το παιχνίδι πεπερόνι για ώρες με το N64 τους.

Παρόλο που το PlayStation της Sony το επισκίασε στις πωλήσεις, το Nintendo 64 είχε σταθερή βάση ανεμιστήρων από τις προηγούμενες κονσόλες γενιάς του. Το Nintendo 64 ήταν μία από τις πρώτες κονσόλες που όχι μόνο επέτρεψαν μέχρι και τέσσερις ελεγκτές για multiplayer, αλλά επίσης εισήγαγαν στον κόσμο την ικανότητα να ελέγχουν την αυταπάτη με τη λειτουργία Rumble Pak. Ακόμη και σήμερα, αμφιλεγόμενα, το Nintendo 64 είναι ένα από τα πιο προσιτά συστήματα για πολλούς παίκτες γύρω, ιδανικό για τα χιλιανά κόμματα που λαχταρούν για νοσταλγία και απλή διασκέδαση για πολλούς παίκτες εκτός σύνδεσης.

Σε ένα σημείο της δεκαετίας του 1980 η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών πέθαινε από τον υπερβολικό κορεσμό μέχρι που η Nintendo πήρε μια ευκαιρία με την πρώτη της κονσόλα: το Nintendo Entertainment System. Η Nintendo έθεσε τα βλέμματά της για να διασφαλίσει ότι οι προγραμματιστές τρίτων έλαβαν άδεια και τηρούν αυστηρούς κανόνες, όπως η απελευθέρωση δύο παιχνιδιών το χρόνο, για να αποφευχθεί το "shovelware" και η απαγόρευση αυτών των παιχνιδιών σε άλλες κονσόλες. Δούλεψε.

Το σύστημα ψυχαγωγίας Nintendo (NES) περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες τυχερών παιχνιδιών με περισσότερους από 714 γνωστούς τίτλους με άδεια χρήσης. Η οικονομική άνοδος στα μέσα της δεκαετίας του '80 οδήγησε σε περισσότερες επενδύσεις στις τέχνες και την ψυχαγωγία που συνέτειναν την αγορά. Όχι μόνο θα μπορούσατε να βρείτε αμέτρητους τίτλους όπως Mega Man, Contra, Final Fantasy, Tetris και Super Mario Bros, αλλά και μερικά από τα πιο διαφορετικά είδη με παιχνίδια όπως το Duck Hunt, το Wall Street Kid και τον προσομοιωτή καρτών ταρώ, Taboo.

Το 1989, το Game Boy πήρε τον κόσμο από τη θύελλα και πώλησε 118,69 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Το Game Boy ήταν ο πρωτοπόρος του κινητού παιχνιδιού, το οποίο, σε ένα σημείο, ήταν εξίσου δημοφιλές (αν όχι περισσότερο) από ό, τι σήμερα. Η απλή σκέψη να μπορείς να παίζεις Tetris σε ένα αεροπλάνο στην παλάμη των χεριών σου με στερεοφωνικό ήχο ήταν συναρπαστική.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το Game Boy θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει πολλούς υποψηφίους στην αγορά παιχνιδιών για κινητά όπως το Sega's Game Gear και το Atari Lynx. Το λανσάρισμά του περιελάμβανε τίτλους όπως το Super Mario Land, το Μπέιζμπολ και το Tetris. Οι παίκτες θα μπορούσαν ακόμη να αγοράσουν έναν καλωδιακό σύνδεσμο για να παίξουν παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Κατά μήκος του δρόμου, η παχουλός γκρι κονσόλα πήρε ένα μικρότερο μοντέλο που ονομάζεται Game Boy Pocket και μια έγχρωμη επανάληψη που ονομάζεται Game Boy Color. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιχνίδια είναι σε smartphones, απλά κοιτάξτε το Game Boy.

Πηγαίνουμε πίσω στο 1977, όπου η Atari εισήλθε σε μια νέα αγορά με κασέτες μνήμης ROM (ROM) και ένα σύστημα βασισμένο σε μικροεπεξεργαστές που ονομάζεται Atari 2600. Η εκκίνηση του Atari 2600 έφερε μαζί της μια νέα βιομηχανία, απελευθερώνοντας δημοφιλή παιχνίδια arcade όπως το Pac-Man και το Pong για τους καταναλωτές να παίζουν στο δικό τους σαλόνι.

Πριν από τον Mario, πριν Sonic, οι στοές γύρω από την Αμερική κάνοντας τα κύματα με χτυπήματα όπως Space Invaders, Frogger και Pitfall! Οι άνθρωποι ήταν ενθουσιασμένοι με μια νέα τεχνολογία, όπου μπορούσαν να ελέγχουν μικρούς 2D κόσμους μπροστά τους και να παίζουν παιχνίδια. Το Atari είδε αυτό το γεγονός ως μια ευκαιρία και οδήγησε το δρόμο σε μια καταναλωτική αγορά που επέτρεπε την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στο σπίτι με την κονσόλα παιχνιδιών Atari 2600. Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έγινε τόσο μεγάλη που έγινε ένα ανεξέλεγκτο θηρίο, με δεκάδες παιχνίδια και περιφερειακά που κατέστρεψαν την αγορά και δημιούργησαν το περίφημο συντριβή βιντεοπαιχνιδιών του 1983. Αν είστε ιστορικός ή θέλετε να δείτε πού ξεκίνησαν όλα, το Atari 2600.

Ο θάνατος του Sega Dreamcast ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκασίματα στην ιστορία των παιχνιδιών και το τέλος της εποχής Sega. Η υποσχόμενη κονσόλα είχε μια τεράστια εκστρατεία μάρκετινγκ και κυκλοφόρησε στις 09/09/99, αλλά αργά πέθανε λόγω των τεράστιων περικοπών των τιμών και του ανταγωνισμού με το PS2 της Sony. Ακόμα, άφησε πίσω του μερικά μεγάλα παιχνίδια και μνήμες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το Sega Dreamcast θεωρήθηκε μία από τις πιο καινοτόμες κονσόλες της εποχής του. Ήταν το πρώτο σύστημα παιχνιδιών με ενσωματωμένο μόντεμ για online παιχνίδι και υποστήριξη στο Internet. Δημιουργικά παιχνίδια όπως το γρήγορο ρυθμό Crazy Taxi και το Jet Set Radio (μαζί με την κινηματογραφική εμπειρία της Shenmue) άνοιξαν έναν νέο κόσμο καινοτομίας τυχερού παιχνιδιού. Πριν από την είσοδο του XBOX, η Microsoft υποστήριξε το σύστημα και η HALO σχεδιάστηκε αρχικά για αυτό. Δυστυχώς, στις 31 Ιανουαρίου 2001, η Sega ανακοίνωσε τη διακοπή του Dreamcast. Εξακολουθεί να υπάρχει μια ειδική βάση ανεμιστήρων για το Sega Dreamcast, όπου μια μικρή χούφτα ανεξάρτητων προγραμματιστών συνεχίζει να κάνει homebrew παιχνίδια για το σύστημα.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .