Όλα για την εγγύηση iPhone και AppleCare

Τυπική κάλυψη και επιλογές επέκτασης της εγγύησης

Κάθε iPhone έρχεται με μια εγγύηση από την Apple που παρέχει στον ιδιοκτήτη της δωρεάν τεχνική υποστήριξη και επισκευές χωρίς κόστος. Οι εγγυήσεις δεν διαρκούν για πάντα, όμως, και δεν καλύπτουν τα πάντα. Αν το iPhone σας συμπεριφέρεται παράξενα και οι τυπικές επιδιορθώσεις όπως επανεκκίνηση ή ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος - δεν λύουν το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να επωφεληθείτε από την εγγύησή σας. Η γνώση των λεπτομερειών της εγγύησης του iPhone σας προτού ξεκινήσετε στο Apple Store μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ μιας δωρεάν επισκευής ή μιας δαπάνης εκατοντάδων δολαρίων.

Βασική εγγύηση iPhone

Η τυποποιημένη εγγύηση iPhone που συνοδεύει όλα τα νέα τηλέφωνα περιλαμβάνει:

Εξαιρέσεις εγγύησης
Η εγγύηση δεν καλύπτει θέματα σχετικά με:

Η εγγύηση ισχύει μόνο για νέες αγορές σε επίσημες συσκευασίες της Apple. Εάν αγοράσατε το iPhone που χρησιμοποιήσατε, η εγγύηση δεν ισχύει πλέον.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εγγυήσεις ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρά ανά χώρα λόγω διαφορετικών τοπικών νόμων και κανονισμών. Για να ελέγξετε τις ιδιαιτερότητες της χώρας σας, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγύησης iPhone της Apple.

Βασική εγγύηση για iPod

Η τυπική εγγύηση για τα iPod είναι ίδια με την εγγύηση του iPhone.

Το iPhone σας εξακολουθεί να είναι εγγύηση;

Η Apple παρέχει ένα απλό εργαλείο για να σας βοηθήσει να μάθετε αν το iPhone σας είναι ακόμη εγγεγραμμένο.

AppleCare Extended Warranty

Η Apple προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εγγύησης που ονομάζεται AppleCare. Ένας πελάτης της Apple μπορεί να επεκτείνει την εγγύηση μιας συσκευής αγοράζοντας ένα σχέδιο προστασίας AppleCare εντός 60 ημερών από την αγορά της συσκευής. Βασίζεται στην τυποποιημένη εγγύηση για iPhone ή iPod και επεκτείνει την υποστήριξη σε δύο ολόκληρα χρόνια τόσο για επισκευές υλικού όσο και για τηλεφωνική υποστήριξη.

AppleCare +
Υπάρχουν δύο είδη AppleCare: standard και AppleCare +. Οι Mac και η Apple TV είναι κατάλληλες για την παραδοσιακή AppleCare, ενώ το iPhone και το iPod Touch (μαζί με το iPad και το Apple Watch) χρησιμοποιούν το AppleCare +.

Η AppleCare + επεκτείνει την τυπική εγγύηση σε δύο συνολικά έτη κάλυψης και επισκευών για δύο περιστατικά ζημιών. Κάθε επισκευή έχει αμοιβή (29 δολάρια για επισκευές οθόνης, 99 δολάρια για οποιεσδήποτε άλλες επισκευές), αλλά αυτό είναι ακόμα φθηνότερο από τις περισσότερες επισκευές χωρίς επιπλέον κάλυψη. Το AppleCare + για το iPhone κοστίζει $ 99-129, ανάλογα με το μοντέλο iPhone σας (κοστίζει περισσότερο για νεότερα μοντέλα).

Εγγραφή στο AppleCare
Για να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμά σας προστασίας AppleCare θα τεθεί σε ισχύ, εγγραφείτε με την Apple στο διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου ή μέσω ταχυδρομείου.

Είναι το AppleCare Επιστρέψιμο;
Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα να αγοράσετε το AppleCare, η εταιρεία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να έχετε και άλλες σκέψεις μετά την αγορά. Μπορείτε να "επιστρέψετε" την AppleCare για επιστροφή χρημάτων - αλλά δεν θα πάρετε πίσω την πλήρη τιμή αγοράς σας. Αντ 'αυτού, θα λάβετε μια αναλογούσα επιστροφή χρημάτων βάσει του χρόνου που είχατε το σχέδιο πριν την επιστρέψετε.

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να επιστρέψετε το πρόγραμμά σας AppleCare, καλέστε το 1-800-APL-CARE και ζητήστε να μιλήσετε σε κάποιον σχετικά με την επιστροφή του AppleCare. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε τον χειριστή για αυτό, καθώς δεν υπάρχει προφανής επιλογή για αυτό στο μενού τηλεφώνου.

Το πρόσωπο με το οποίο μιλάτε θα σας ζητήσει τις πληροφορίες σας από την απόδειξή σας, οπότε φροντίστε να το έχετε βολικό. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε έναν ειδικό που μπορεί να επιβεβαιώσει την επιστροφή. Περιμένετε να δείτε την επιταγή επιστροφής χρημάτων ή την πίστωση λογαριασμού σας από ολίγες ημέρες έως μερικούς μήνες αργότερα.

Ασφάλειες και εκτεταμένες εγγυήσεις

Η AppleCare δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επέκταση εγγύησης για το iPhone. Ορισμένα τρίτα μέρη προσφέρουν άλλες επιλογές κάλυψης. Μάθετε σχετικά με τις επιλογές σας και γιατί μπορεί να μην είναι καλές ιδέες, εδώ:

Πώς να λάβετε υποστήριξη από την Apple

Τώρα που γνωρίζετε όλα σχετικά με την κάλυψη και τις δυνατότητες εγγύησης του iPhone σας, μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μια συνάντηση με το Genius Bar του καταστήματος της Apple . Εκεί θα χρειαστεί να το κεφάλι εάν προκύψει τεχνική δυσκολία.