Πώς να ρυθμίσετε το συγχρονισμό του Firefox μεταξύ των Windows και του iPhone

01 από 15

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox 4

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το Firefox Sync, ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που είναι ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης desktop του Firefox 4, σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ασφαλή πρόσβαση σε σελιδοδείκτες, ιστορικό, αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και καρτέλες σε όλες τις επιτραπέζιες και κινητές συσκευές σας. Αυτές οι κινητές συσκευές περιλαμβάνουν αυτές που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Οι χρήστες με συσκευές Android πρέπει να έχουν εγκατεστημένο το πρόγραμμα περιήγησης επιφάνειας εργασίας του Firefox 4 σε έναν ή περισσότερους υπολογιστές, καθώς και το Firefox 4 για Android που είναι εγκατεστημένο σε μία ή περισσότερες κινητές συσκευές. Οι χρήστες με συσκευές iOS (iPhone, iPod touch, iPad) πρέπει να έχουν εγκατεστημένο τον περιηγητή επιφάνειας εργασίας του Firefox 4 σε έναν ή περισσότερους υπολογιστές, καθώς και την εφαρμογή Home Firefox που είναι εγκατεστημένη σε μία ή περισσότερες συσκευές iOS. Είναι επίσης δυνατή η χρήση του Firefox Sync σε έναν συνδυασμό Android, iOS και επιτραπέζιων συσκευών.

Για να χρησιμοποιήσετε το Firefox Sync, πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε μια διαδικασία ρύθμισης πολλαπλών βημάτων. Αυτό το σεμινάριο σας διδάσκει πώς να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Firefox Sync μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης επιφάνειας εργασίας των Windows και ενός iPhone.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης επιφάνειας εργασίας του Firefox 4.

02 από 15

Ρύθμιση συγχρονισμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Κάντε κλικ στο κουμπί Firefox , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση συγχρονισμού ....

03 από 15

Δημιούργησε νέο λογαριασμό

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου " Εγκατάσταση του Firefox Sync" , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Για να ενεργοποιήσετε το Firefox Sync, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου λογαριασμού .

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Firefox Sync, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .

04 από 15

λεπτομέρειες λογαριασμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα εμφανιστεί τώρα η οθόνη Στοιχεία λογαριασμού . Καταχωρίστε πρώτα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να συσχετιστεί με το λογαριασμό σας στο Firefox Sync στην ενότητα Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω εισέλθει στο browsers@aboutguide.com . Στη συνέχεια, εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού που επιθυμείτε δύο φορές, μία φορά στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης και πάλι στην ενότητα Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης .

Από προεπιλογή, οι ρυθμίσεις συγχρονισμού θα αποθηκευτούν σε έναν από τους καθορισμένους διακομιστές της Mozilla. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό και έχετε δικό σας διακομιστή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, η επιλογή είναι διαθέσιμη μέσω του αναπτυσσόμενου αναπτυσσόμενου διακομιστή . Τέλος, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για να δηλώσετε ότι συμφωνείτε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου του Firefox Sync.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις καταχωρήσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

05 από 15

Το κλειδί συγχρονισμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Όλα τα δεδομένα που μοιράζονται στις συσκευές σας μέσω του Firefox Sync είναι κρυπτογραφημένα για λόγους ασφαλείας. Για να αποκρυπτογραφήσετε αυτά τα δεδομένα σε άλλα μηχανήματα και συσκευές, απαιτείται ένα κλειδί συγχρονισμού. Αυτό το κλειδί παρέχεται μόνο σε αυτό το σημείο και δεν μπορεί να ανακτηθεί σε περίπτωση απώλειας. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω παράδειγμα, έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε και / ή να αποθηκεύσετε αυτό το κλειδί χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα κουμπιά. Συνιστάται να κάνετε και τα δύο και να κρατάτε το κλειδί συγχρονισμού σε ασφαλές μέρος.

Μόλις αποθηκεύσετε με ασφάλεια το κλειδί σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

06 από 15

reCAPTCHA

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα bots, η διαδικασία εγκατάστασης του Firefox Sync χρησιμοποιεί την υπηρεσία reCAPTCHA . Εισαγάγετε τις λέξεις που εμφανίζονται στο παρεχόμενο πεδίο επεξεργασίας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

07 από 15

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Ο λογαριασμός σας στο Firefox Sync έχει δημιουργηθεί τώρα. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος . Θα ανοίξει τώρα μια νέα καρτέλα ή ένα παράθυρο του Firefox παρέχοντας οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συγχρονισμού των συσκευών σας. Κλείστε αυτήν την καρτέλα ή το παράθυρο και συνεχίστε αυτό το σεμινάριο.

08 από 15

Επιλογές του Firefox

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να έχετε επιστρέψει στο κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Firefox 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Firefox , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα.

09 από 15

Καρτέλα συγχρονισμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Firefox , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα με τίτλο Συγχρονισμός .

10 από 15

Προσθέστε μια συσκευή

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Οι επιλογές συγχρονισμού του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κουμπί Διαχείριση λογαριασμού είναι ένας σύνδεσμος με τίτλο Προσθήκη συσκευής . Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

11 από 15

Ενεργοποίηση νέας συσκευής

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα σας ζητηθεί τώρα να μεταβείτε στη νέα συσκευή σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία σύνδεσης. Αρχικά, ξεκινήστε την εφαρμογή Home Firefox στο iPhone σας.

12 από 15

Έχω έναν λογαριασμό συγχρονισμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Εάν εκτελείτε την εφαρμογή Home Firefox για πρώτη φορά ή αν δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα, θα εμφανιστεί η οθόνη που εμφανίζεται παραπάνω. Δεδομένου ότι έχετε ήδη δημιουργήσει το λογαριασμό σας στο Firefox Sync, κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο " Έχω Λογαριασμό συγχρονισμού" .

13 από 15

Κωδικός πρόσβασης συγχρονισμού

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Ένας κωδικός πρόσβασης 12 χαρακτήρων θα εμφανιστεί τώρα στο iPhone σας, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Έχω αποκλείσει ένα μέρος του κωδικού πρόσβασης μου για λόγους ασφαλείας.

Επιστρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας.

14 από 15

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που εμφανίζεται στο iPhone σας στο παράθυρο διαλόγου Προσθέστε μια συσκευή στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ακριβώς όπως εμφανίζεται στο iPhone και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

15 από 15

Η συσκευή είναι συνδεδεμένη

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το iPhone σας θα πρέπει πλέον να συνδεθεί στο Firefox Sync. Η αρχική διαδικασία συγχρονισμού μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα δεδομένων που πρέπει να συγχρονιστεί. Για να επαληθεύσετε εάν ο συγχρονισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, απλώς προβάλετε τις ενότητες Καρτέλες και σελιδοδείκτες από την εφαρμογή Αρχική σελίδα του Firefox. Τα δεδομένα σε αυτές τις ενότητες θα πρέπει να ταιριάζουν με αυτά του προγράμματος περιήγησης του υπολογιστή σας και αντίστροφα.

Συγχαρητήρια! Τώρα έχετε ρυθμίσει το Firefox Sync ανάμεσα στο πρόγραμμα περιήγησης και το iPhone σας. Για να προσθέσετε μια τρίτη συσκευή (ή περισσότερες) στο λογαριασμό σας στο Firefox Sync, ακολουθήστε τα βήματα 8-14 αυτού του εγχειριδίου, πραγματοποιώντας προσαρμογές όπου χρειάζεται ανάλογα με τον τύπο συσκευής.