Τρόπος χρήσης των επεκτάσεων στο Microsoft Edge

Οι επεκτάσεις συμβάλλουν στην εξατομίκευση, ασφάλεια και βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στο διαδίκτυο

Οι επεκτάσεις είναι μικρά προγράμματα λογισμικού που ενσωματώνονται με το Microsoft Edge για να κάνουν το σερφάρισμα στο διαδίκτυο ευκολότερο, ασφαλέστερο και πιο παραγωγικό. Μπορείτε να προσθέσετε επεκτάσεις για να προσαρμόσετε την εμπειρία περιήγησης στο Web.

Οι επεκτάσεις ποικίλλουν ως προς το σκοπό και τη χρησιμότητα και επιλέγετε τις επεκτάσεις που θέλετε. Ορισμένες επεκτάσεις κάνουν ένα πράγμα, όπως τις αναδυόμενες διαφημίσεις, και εργάζονται πίσω από τις σκηνές. Άλλοι παρέχουν μεταφράσεις μεταξύ των γλωσσών όταν το ζητάτε, διαχειριστείτε κωδικούς πρόσβασης ιστού όπως κρίνετε κατάλληλο ή προσθέστε γρήγορη πρόσβαση, για παράδειγμα, στα προϊόντα του Microsoft Office Online. Ακόμα άλλοι διευκολύνουν την αγορά σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Για παράδειγμα, η Amazon έχει τη δική της επέκταση. Οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες από το Microsoft Store.

Σημείωση: Οι επεκτάσεις μερικές φορές ονομάζονται πρόσθετα (add-ons), προσθήκες, επεκτάσεις ιστού, επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και μερικές φορές (εσφαλμένα) γραμμές εργαλείων του προγράμματος περιήγησης.

01 από 04

Εξερευνήστε τις επεκτάσεις ακμής

Οι επεκτάσεις Microsoft Edge είναι διαθέσιμες από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft Store ή μέσω της εφαρμογής Store σε οποιονδήποτε υπολογιστή Windows 10 . (Προτιμούμε την εφαρμογή Store). Μόλις μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε επέκταση, μεταβείτε στη σελίδα Στοιχεία για αυτό. Οι περισσότερες επεκτάσεις είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν μερικές που θα πρέπει να πληρώσετε.

Για να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες επεκτάσεις:

  1. Από τον υπολογιστή σας των Windows 10, πληκτρολογήστε Microsoft Store και κάντε κλικ σε αυτό στα αποτελέσματα.
  2. Στο παράθυρο αναζήτησης του Store, πληκτρολογήστε Extensions Edge και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο .
  3. Από το παράθυρο που προκύπτει, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων των επεκτάσεων .
  4. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα αποτελέσματα για να μεταβείτε στη σελίδα Λεπτομέρειες. Το κουμπί αποθήκευσης Pinterest είναι ένα παράδειγμα.
  5. Κάντε κλικ στο βέλος Επιστροφή για να επιστρέψετε στη σελίδα Όλες οι επεκτάσεις και να συνεχίσετε να εξερευνάτε μέχρι να βρείτε τη διαφήμιση που σας αρέσει.

02 από 04

Αποκτήστε επεκτάσεις Edge

Μόλις βρείτε μια επέκταση που θέλετε να πάρετε, είστε έτοιμοι να την εγκαταστήσετε.

Για να εγκαταστήσετε μια επέκταση Edge:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή "Βρείτε" στη σελίδα "Λεπτομέρειες". Μπορεί επίσης να δείτε το Free ή Buy .
  2. Αν η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, ακολουθήστε τις οδηγίες για να την αγοράσετε.
  3. Περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη της επέκτασης.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση.
  5. Από το πρόγραμμα περιήγησης Edge, διαβάστε τις διαθέσιμες πληροφορίες και κάντε κλικ στο Turn It On για να ενεργοποιήσετε τη νέα επέκταση .

03 του 04

Χρησιμοποιήστε επεκτάσεις Edge

Οι επεκτάσεις Edge σας εμφανίζονται ως εικονίδια κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου Edge. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε επέκταση εξαρτάται από την ίδια την επέκταση. Μερικές φορές υπάρχει μια εξήγηση στη σελίδα Λεπτομέρειες στο Microsoft Store. μερικές φορές δεν υπάρχει. Υπάρχουν διάφορα είδη επεκτάσεων που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εδώ εν τούτοις, και χρησιμοποιείτε το καθένα διαφορετικά.

Για παράδειγμα, για την επέκταση Pinterest, πρέπει πρώτα να βρείτε έναν ιστότοπο που να επιτρέπει την δημιουργία καρφίτσας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Pinterest στη γραμμή εργαλείων Edge για να δημιουργήσετε την καρφίτσα. Πρόκειται για μια μη αυτόματη επέκταση. Για μια επέκταση του μπλοκ διαφημίσεων, θα πρέπει να προβάλλετε έναν ιστότοπο με διαφημίσεις που χρειάζονται αποκλεισμό και αφήστε την εφαρμογή να κάνει τη δουλειά της από μόνη της. Αυτή είναι μια αυτόματη επέκταση.

Μου αρέσει ιδιαίτερα η επέκταση του Microsoft Office Online. Αυτό είναι ένα είδος υβριδικής επέκτασης. Την πρώτη φορά που κάνετε κλικ στο εικονίδιο για αυτό το πρόσθετο, σας ζητά να εισαγάγετε τις πληροφορίες σύνδεσης της Microsoft. Μόλις συνδεθείτε, θα κάνετε ξανά κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office Online, οι οποίες θα ανοίξουν και θα συνδεθούν αυτόματα από τότε.

Όποια επέκταση επιλέγετε, θα πρέπει να μάθετε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας, επειδή είναι διαφορετικοί. Δεν υπάρχει κανένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλες τις οδηγίες που θα σας καθοδηγήσουν. Λάβετε υπόψη ότι αν και κάποιοι εργάζονται αυτόματα πίσω από τις σκηνές, μερικοί μόνο εργάζονται σε συγκεκριμένες καταστάσεις και ορισμένοι απαιτούν να συνδεθείτε σε μια υπηρεσία για να τις χρησιμοποιήσετε.

04 του 04

Διαχείριση επεκτάσεων άκρων

Τέλος, μπορείτε να διαχειριστείτε τις Επεκτάσεις Edge. Ορισμένες επιλογές και ρυθμίσεις προσφέρουν, αλλά όλα προσφέρουν έναν τρόπο για να απεγκαταστήσετε το πρόσθετο εάν αποφασίσετε.

Για να διαχειριστείτε τις Επεκτάσεις Edge:

  1. Κάντε κλικ στις τρεις ελλείψεις στην επάνω δεξιά γωνία της διασύνδεσης Edge.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επεκτάσεις .
  3. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επέκταση για να το διαχειριστείτε.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης, αν θέλετε, διαφορετικά, εξερευνήστε τις επιλογές.