Επιλογές DVD στο αυτοκίνητο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακολουθήσετε ταινίες στο αυτοκίνητο ή στο φορτηγό σας, αλλά οι συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο επιτυγχάνουν μια ωραία ισορροπία μεταξύ της προσιτής τιμής και της ποιότητας της εικόνας. Ενώ δεν θα έχετε εμπειρία προβολής HD από ένα DVD player μέσα στο αυτοκίνητο, αυτό δεν είναι πάντα ένα τεράστιο ζήτημα όταν πρόκειται για εμπειρία πολυμέσων αυτοκινήτου . Πολλές επιλογές LCD στο αυτοκίνητο δεν είναι ακόμη ικανές να εμφανίζουν αναλύσεις HD, και αυτές που μπορούν να συνδυαστούν με ένα αναβαθμισμένο DVD player μέσα στο αυτοκίνητο για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία προβολής.

01 του 06

Επιλογές DVD στο αυτοκίνητο

Η κλασική επιλογή DVD στο αυτοκίνητο είναι μια DVD μονάδα κεφαλής, η οποία είναι διαθέσιμη σε διπλές και μονές μορφές DIN. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Rick, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Οι πέντε πρωταρχικοί τύποι συσκευών αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο είναι:

Ορισμένες από αυτές τις συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν ενσωματωμένες οθόνες LCD και άλλες πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο τύπο οθόνης ή οθόνης.

02 του 06

Φορητές συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο

Οποιοσδήποτε φορητός φορέας αναπαραγωγής DVD μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα αυτοκίνητο, αλλά ορισμένοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το σκοπό αυτό. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Daniel Oines, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Οποιαδήποτε φορητή συσκευή αναπαραγωγής DVD μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν και ορισμένες μονάδες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Αν ψάχνετε για ένα φορητό DVD player που μπορείτε να πάρετε στο δρόμο, θα πρέπει να ψάξετε για ένα που είτε έχει μεγάλη μπαταρία παραμονή δύναμη ή περιλαμβάνει ένα βύσμα 12V. Οι κανονικές φορητές μονάδες που διαθέτουν βύσματα 12V είναι εξαιρετικά, αφού κάθε επιβάτης μπορεί να έχει δικό του DVD player και μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε διαχωριστικό 12V αξεσουάρ αν δεν έχετε αρκετές εξόδους.

Φορητές συσκευές αναπαραγωγής DVD που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε αυτοκίνητα, SUV και minivans σχεδιάζονται λίγο διαφορετικά από τις κανονικές φορητές μονάδες. Αυτοί οι ενσωματωμένοι στο αυτοκίνητο DVD παίκτες είναι συνήθως σχεδιασμένοι για να γλιστρήσουν πάνω από το πίσω μέρος ενός προσκέφαλου. Αυτό τους κάνει παρόμοια με τα DVD player , αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν και μπορούν να μεταφερθούν από ένα όχημα στο άλλο με πολύ λίγες παρενοχλήσεις.

03 του 06

Κεφαλής DVD Players

Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD που βρίσκονται στο αυτοκίνητο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για εγκατάσταση από τις φορητές μονάδες, αλλά φαίνονται καλύτερα όταν τελειώσετε. Χορηγία εικόνας από την Yutaka Tsutano, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Ορισμένες μονάδες προσκέφαλων έχουν ενσωματωμένες συσκευές αναπαραγωγής DVD και άλλες είναι μόνο οθόνες LCD. Ορισμένες από αυτές τις μονάδες έρχονται επίσης σε ζευγαρωμένα σύνολα που μοιράζονται ένα DVD player. Δεδομένου ότι οι συσκευές αναπαραγωγής DVD εγκαθίστανται πραγματικά μέσα σε προσκέφαλο, δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς αντικατάσταση του προσκέφαλου.

Οι μονάδες προσκέφαλου που περιλαμβάνουν δικές τους συσκευές αναπαραγωγής DVD επιτρέπουν σε κάθε επιβάτη να παρακολουθεί τη δική του ταινία, αλλά οι ζευγαρωμένες μονάδες και οι οθόνες που είναι δεμένες στη μονάδα κεφαλής δεν παρέχουν αυτό το πλεονέκτημα.

04 του 06

Εναέριες συσκευές αναπαραγωγής DVD

Οι εναέριοι οδηγοί DVD στο αυτοκίνητο μπορούν να προσφέρουν αξιοπρεπείς γωνίες θέασης σε όλους όσους καθίστανται πίσω από τον οδηγό, αλλά είναι καλύτεροι σε εφαρμογές όπως τα SUV και τα minivans. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Thomas Kriese, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Δεδομένου ότι αυτές οι μονάδες είναι τοποθετημένες στην οροφή, είναι οι πλέον κατάλληλες για χρήση σε minivans και SUV. Σε εφαρμογές όπου υπάρχει ήδη μια κονσόλα οροφής, μπορεί να αντικατασταθεί ένας δίσκος αναπαραγωγής DVD. Ορισμένοι κατασκευαστές εξοπλισμού OEM προσφέρουν επίσης μια επιλογή, όπου από το εργοστάσιο είναι ενσωματωμένο ένα DVD-player. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η οθόνη της συσκευής αναπαραγωγής DVD με οροφή / εναέριου τύπου είναι τοποθετημένη σε μια άρθρωση, ώστε να μπορεί να ανασηκωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται.

Το πλεονέκτημα ενός γενικού οδηγού DVD αυτοκινήτου είναι ότι συνήθως μπορεί να προβληθεί από όλους τους πίσω επιβάτες σε ένα SUV ή μίνι βαν. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν το ίδιο DVD.

05 του 06

DVD Head Μονάδες και δέκτες πολυμέσων

Ένας δέκτης πολυμέσων που μπορεί να αναπαράγει DVD είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να αναβαθμίσετε την κεφαλή σας ούτως ή άλλως. Η εικόνα προσφέρθηκε από την JVCAmerica, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Ορισμένες μονάδες κεφαλής DVD περιλαμβάνουν μια οθόνη και άλλες πρέπει να συνδυάζονται με εξωτερικές οθόνες. Αυτές οι μονάδες είναι επίσης διαθέσιμες τόσο σε μονόκλιτους όσο και σε διπλούς DIN τύπους.

Μονές κεφαλές DIN DVD μπορεί να έχουν πολύ μικρές οθόνες, αλλά πολλές από αυτές έχουν οθόνες με αξιοπρεπή μεγέθυνση που εκτείνονται και αναδιπλώνονται για προβολή. Διπλές μονάδες DIN DVD συνήθως χρησιμοποιούν μόνο το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων ακινήτων για την περιοχή προβολής.

Ανεξάρτητα από τον παράγοντα μορφής και τον τύπο οθόνης, οι περισσότερες μονάδες κεφαλής DVD διαθέτουν εξόδους βίντεο που μπορούν να συνδεθούν με εξωτερικές οθόνες.

06 του 06

Απομακρυσμένες συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο

Οι τοποθετημένοι σε απόσταση συσκευές αναπαραγωγής DVD μπορούν να κολλήσουν κάτω από ένα κάθισμα, σε ένα ντουλαπάκι ή ακόμα και στον κορμό. Χορηγία εικόνας από τον Chris Baranski, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Η τελική επιλογή για συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο είναι η τοποθέτηση μιας αυτόνομης μονάδας κάπου εκτός δρόμου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε DVD στο αυτοκίνητό σας χωρίς αντικατάσταση της κεφαλής, αν και θα χρειαστείτε ακόμα μια μονάδα κεφαλής με βοηθητική είσοδο, εάν θέλετε να συνδέσετε το υπάρχον σύστημα ήχου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά ή ενσωματωμένα ηχεία σε οθόνη LCD, τότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Παρόλο που υπάρχουν συσκευές αναπαραγωγής DVD που είναι τοποθετημένες σε απόσταση 12V και είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα και φορτηγά, είναι επίσης δυνατή η χρήση ενός κανονικού οικιακού DVD player. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σύζευξη της μονάδας με έναν μετατροπέα ισχύος αυτοκινήτου , ο οποίος μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη που σας αρέσει.