Πώς να επιλέξετε το αυτοκίνητο GPS

Ενσωματωμένη πλοήγηση, αυτόνομες συσκευές και εναλλακτικές λύσεις

Αν βρίσκεστε στην αγορά για μια μονάδα GPS αυτοκινήτου, υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας:

Προϋπολογισμός

Εκτός αν το χρήμα δεν είναι αντικείμενο, είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να ορίζετε ένα γενικό εύρος τιμών. Αν ψάχνετε να ξοδέψετε λιγότερα από εκατό δολάρια, πιθανότατα θα πρέπει να εγκατασταθείτε για μια μικρή οθόνη και να γράψετε λίγο τα χαρακτηριστικά. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια συμφωνία σε ένα παλαιότερο μοντέλο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν καταλήγετε με ξεπερασμένους χάρτες που είναι είτε δαπανηροί είτε αδύνατο να ενημερωθούν.

Ο προϋπολογισμός σας θα ενημερώσει επίσης την απόφασή σας να πάτε για μια ολοκληρωμένη μονάδα ή μια αυτόνομη συσκευή. Οι μονάδες κεφαλής που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη πλοήγηση GPS είναι συνήθως αρκετά ακριβές, επομένως μπορεί να θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτές, εκτός εάν η υπάρχουσα μονάδα κεφαλής σας ζητάει αναβάθμιση. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μερικές κεφαλές που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη πλοήγηση GPS που μπορεί να καυχηθεί μερικά αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Ενσωματωμένη πλοήγηση GPS

Πολλά συστήματα ψυχαγωγίας OEM έρχονται με ενσωματωμένη πλοήγηση GPS , αλλά είναι επίσης μια επιλογή σε ορισμένες κορυφαίες δευτερογενείς αγορές δευτερογενών αγορών. Ενώ αυτές οι μονάδες πλοήγησης GPS τείνουν να είναι αρκετά ακριβές, είναι επίσης αρκετά κηλίδες. Αν είστε αντίθετοι με την προσκόλληση μιας συσκευής με μπλοκ στην ταμπέλα ή το παρμπρίζ σας και θέλετε επίσης να ενημερώσετε την κεντρική μονάδα, μια ολοκληρωμένη συσκευή θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος να πάτε.

Μερικές από αυτές τις μονάδες επικεφαλής που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη πλοήγηση είναι επίσης γεμάτες carputer s, έτσι αυτό είναι κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε.

Αυτόνομες συσκευές GPS αυτοκινήτου

Αυτές οι μονάδες GPS είναι συνήθως η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα φθηνά. Οι αυτόνομες μονάδες καλύπτουν το πλήρες φάσμα των μοντέλων προϋπολογισμού υπο-$ 100 σε μονάδες με χαρακτηριστικές μονάδες που συνήθως διαθέτουν ετικέτες τιμών άνω των $ 300.

Εκτός από την τιμή, το κύριο πλεονέκτημα των αυτόνομων συσκευών GPS είναι η φορητότητα. Δεδομένου ότι δεν είναι ενσωματωμένα στην παύλα οποιουδήποτε οχήματος, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή σε περισσότερα από ένα οχήματα. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο αν σηκώσετε επιπλέον στήριξη και τροφοδοσία.

Βασικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν λίγα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να ψάξετε ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας ή οποιαδήποτε άλλη ανησυχία. Τα σημαντικότερα περιλαμβάνουν:

Το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης τυπικά συνδέονται πολύ προσεκτικά με την τιμή. Τα μοντέλα προϋπολογισμού τείνουν να έχουν μικρότερες οθόνες με χαμηλότερες αναλύσεις και μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε πολλά περισσότερα για μονάδες που έρχονται με μεγάλες λεπτομερείς οθόνες αφής. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα μεγέθη οθόνης GPS, ίσως θελήσετε να ελέγξετε μερικά άτομα πριν αγοράσετε. Για να καθορίσετε αν μια οθόνη είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε να σταθείτε πίσω μερικά πόδια και να προσπαθήσετε να την κοιτάξετε. Αν έχετε πρόβλημα να το κάνετε, τότε ίσως θέλετε να προχωρήσετε σε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Όσον αφορά τους δέκτες, ορισμένοι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους. Οι μονάδες GPS που έχουν δέκτες χαμηλής ευαισθησίας εμπίπτουν στην κατηγορία του προϋπολογισμού, αλλά δεν έχει κάθε μοντέλο προϋπολογισμού φτωχό δέκτη. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα GPS σας γνωρίζει ποιος είναι ο δρόμος που βρίσκεστε, αναζητήστε μια μονάδα που διαθέτει δέκτη υψηλής ευαισθησίας.

Και ενώ οι περισσότερες συσκευές GPS αυτοκινήτου περιλαμβάνουν ακουστικές οδηγίες, δεν είναι όλοι δημιουργημένοι ίσοι. Ορισμένες μονάδες περιλαμβάνουν τεχνολογία ομιλίας σε ομιλία, η οποία τους επιτρέπει να διαβάσουν τα πραγματικά ονόματα των οδών, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν όταν οδηγείτε σε μια άγνωστη περιοχή. Άλλες συσκευές είναι σχεδόν ακατανόητες, οπότε είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα των ακουστικών κατευθύνσεων κατά την αγορά για μια μονάδα GPS αυτοκινήτου.

Άλλα λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά που μπορούν να έρθουν σε βολικό περιλαμβάνουν:

Υπάρχει επίσης μια χούφτα μη βασικών χαρακτηριστικών που μπορείτε να βρείτε, όπως:

Ενώ αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι χρήσιμα σε περιορισμένες περιπτώσεις, είναι κυρίως άχρηστο χνούδι. Αντί να ψάχνετε για ένα ελβετικό μαχαίρι στρατού που μπορεί να κάνει πολλά άσχετα πράγματα, είναι πολύ καλύτερη ιδέα να μηδενίσετε σε μια συσκευή που κάνει ένα πράγμα (στην περίπτωση αυτή, πλοήγηση GPS) πραγματικά καλά.

Διαθεσιμότητα χάρτη

Πριν αγοράσετε μια μονάδα GPS αυτοκινήτου, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την ευελιξία και την επικαιρότητα των ενημερώσεων χάρτη.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αγοράζετε μια μειωμένη μονάδα που είναι λίγο μακρά στο δόντι. Ενώ είναι δυνατόν να βρείτε μερικές απίστευτες προσφορές με αγορές για παλιά αποθέματα και εργοστάσια ανακατασκευασμένων μονάδων GPS αυτοκινήτου, είναι ζωτικής σημασίας να σιγουρευτείτε ότι δεν θα κολλήσετε με παλιά δεδομένα χάρτη. Εάν οι ενημερώσεις χάρτη είναι ακριβές - ή η εταιρεία δεν βάζει πλέον τις ενημερώσεις - ίσως είναι καλό να περάσετε.

Εναλλακτικές λύσεις

Λόγω της επικράτησης συσκευών όπως τα smartphones, οι ημέρες της μονάδας GPS αφοσιωμένου αυτοκινήτου μπορεί να είναι αριθμημένες. Αυτές οι συσκευές αποτελούσαν το μοναδικό παιχνίδι στην πόλη, αλλά τώρα έχετε μια ποικιλία άλλων επιλογών όπως:

Αν έχετε ήδη κάποια από αυτές τις συσκευές, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τις επιλογές πλοήγησης πριν αποεπιλέξετε χρήματα σε μια νέα μονάδα GPS αυτοκινήτου. Ορισμένα smartphones έρχονται με ενσωματωμένη πλοήγηση GPS και υπάρχουν επίσης ορισμένες εφαρμογές που παρέχουν πρόσθετη λειτουργικότητα.

Τα tablet και τα carputers μπορούν να κάνουν ακόμη καλύτερη δουλειά για την αντικατάσταση μιας αυτόνομης μονάδας GPS αυτοκινήτου. Και ενώ το μη-smartphone πολυμέσων σας μπορεί να μην είναι μια εξαιρετική επιλογή για βαριά χρήση, μπορεί να κάνει το τέχνασμα σε ένα τσίμπημα.