Το όνομα του ασύρματου δικτύου σας αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας;

Όταν επιλέγετε ένα όνομα ασύρματου δικτύου, η δημιουργικότητα είναι το κλειδί

Όταν ο ασύρματος δρομολογητής εκπέμπει το όνομα του ασύρματου δικτύου του, γνωστό τυπικά ως αναγνωριστικό συνόλου υπηρεσιών ( SSID ), είναι σαν να βάζετε ένα αυτοκόλλητο εικονικού προφυλακτήρα στον αέρα γύρω από το σπίτι σας ή από όπου και αν βρίσκεστε να βρίσκεται το δίκτυό σας. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν απλώς το προεπιλεγμένο όνομα ασύρματου δικτύου που έχει οριστεί εργοστασιακά, ενώ άλλοι δημιουργούν και δημιουργούν κάτι πιο αξέχαστο.

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ένα καλό όνομα ασύρματου δικτύου που θα θεωρείται πιο ασφαλές σε σχέση με άλλα ονόματα; Η απάντηση είναι σίγουρα ναι. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που κάνει ένα καλό (ασφαλές) όνομα ασύρματου δικτύου έναντι ενός κακού ονόματος ασύρματου δικτύου.

Τι κάνει ένα κακό όνομα ασύρματου δικτύου;

Ένα κακό όνομα ασύρματου δικτύου (SSID) είναι οποιοδήποτε όνομα που έχει οριστεί εργοστασιακά ως προεπιλεγμένο όνομα ή βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων 1000 πιο κοινών SSID.

Γιατί είναι κοινά ονόματα κακά; Ο κύριος λόγος είναι ότι εάν το όνομα του δικτύου σας βρίσκεται στα 1000 πιο κοινά SSID, τότε οι πιθανότητες είναι ότι οι χάκερ έχουν ήδη τους προκαθορισμένους πίνακες ουράνιου τόξου που χρειάζονται για να σπάσουν το κοινόχρηστο κλειδί (κωδικός πρόσβασης) του ασύρματου δικτύου σας.

Το SSID είναι ένα μέρος της εξίσωσης που απαιτείται για να δημιουργήσετε έναν πίνακα που διαλύει τον κωδικό πρόσβασης και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπάσει το ασύρματο δίκτυό σας. Εάν το SSID σας βρίσκεται ήδη στη λίστα κοινών, τότε έχετε αποθηκεύσει στον hacker το χρόνο και τους πόρους που θα έπρεπε να δαπανήσουν για την κατασκευή ενός προσαρμοσμένου πίνακα Rainbow εάν το όνομα του δικτύου σας ήταν πιο μοναδικό.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη δημιουργία ενός ονόματος ασύρματου δικτύου που να περιέχει το επώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας ή οτιδήποτε άλλο προσωπικό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους χάκερς στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου .

Ένας χάκερ που συρρέει για δίκτυα Wi-Fi στη γειτονιά σας που βλέπει "TheWilsonsHouse" ως όνομα ασύρματου δικτύου, μπορεί να δοκιμάσει μόνο το όνομα του σκύλου του Wilson ως κωδικό πρόσβασης. Εάν ο κ. Wilson ήταν αρκετά χαζό να χρησιμοποιήσει το όνομα του σκύλου ως κωδικό πρόσβασης, τότε ο χάκερ θα μπορούσε μάλλον να μαντέψει σωστά τον κωδικό πρόσβασης. Αν δεν ονόμαζαν το δίκτυο με το οικογενειακό τους όνομα τότε ο χάκερ δεν θα είχε κάνει τη σύνδεση και δεν θα είχε δοκιμάσει το όνομα του σκύλου ως τον κωδικό πρόσβασης.

Τι κάνει ένα καλό όνομα ασύρματου δικτύου;

Σκεφτείτε το όνομα του ασύρματου δικτύου σας σχεδόν σαν να ήταν κωδικός πρόσβασης. Όσο πιο μοναδικό είναι, τόσο το καλύτερο.

Εάν δεν λαμβάνετε τίποτε άλλο από αυτό το άρθρο, βεβαιωθείτε ότι το όνομα ασύρματου δικτύου που επιλέξατε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο κοινών που εμφανίζονται παραπάνω.

Δημιουργικά (και μερικές φορές χιουαράκια) ονόματα ασύρματου δικτύου

Μερικές φορές οι άνθρωποι παίρνουν λίγο παρασύρεται με τα ονόματα των ασύρματων δικτύων τους. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Εάν αναζητάτε κάποια δημιουργική έμπνευση για την επιλογή ενός μοναδικού ονόματος δικτύου Wi-Fi. ελέγξτε τα κορυφαία 25 αστεία ονόματα Wi-Fi της Yahoo για μερικά παραδείγματα για να βοηθήσετε τους δημιουργικούς σας χυμούς να ρέουν.

Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης Wi-Fi (κοινόχρηστο κλειδί)

Εκτός από τη δημιουργία ενός μοναδικού ονόματος δικτύου, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου για να αποτρέψετε τους χάκερς. Ο κωδικός πρόσβασης δικτύου Wi-Fi μπορεί να έχει μήκος έως και 63 χαρακτήρες, επομένως μπορείτε να είστε δημιουργικοί με τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι πίνακες ουράνιου τόξου καθίστανται ανέφικτοι για την κατάρρευση κωδικών με μήκος μεγαλύτερο από 12-15 χαρακτήρες.

Κάντε το προ-κοινόχρηστο κλειδί όσο το δυνατόν και πιο τυχαίο. Μπορεί να είναι πόνου να εισαγάγετε έναν πολύ μακρύ κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου, αλλά επειδή οι περισσότερες συσκευές αποθηκεύουν προσωρινά αυτόν τον κωδικό πρόσβασης επ 'αόριστον, δεν θα πρέπει να τον εισάγετε συχνά.