Ο σαρωτής φωτογραφιών FastFoto FF-640 της Epson - και περισσότεροι

Η Epson ισχυρίζεται ότι είναι ο ταχύτερος scanner φωτογραφιών παγκοσμίως

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Εισαγωγή

Χαρακτηριστικά, οι σαρωτές φωτογραφιών είναι flatbeds, και οι σαρωτές φωτογραφικών παρτίδων έρχονται με συνημμένα που επιτρέπουν την ίδια τη σαρωμένη σάρωση. Το φωτογραφικό σαρωτή Perfection V850 Pro της εταιρείας Epson έρχεται στο μυαλό ως καλό παράδειγμα. Το FastFoto FF-640 της Epson είναι λίγο διαφορετικό, καθώς φαίνεται και συμπεριφέρεται σαν ένα σαρωτή εγγράφων, αλλά έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει τις φωτογραφίες. Ως επί το πλείστον λειτουργεί όπως διαφημίζεται, αλλά το λογισμικό σάρωσης παρτίδας είναι σύντομο για την ευελιξία. Μου αρέσει καθόλου, αλλά η Epson έχει κάποιες ενημερώσεις για το λογισμικό.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Όπως αναφέρθηκε, μοιάζει με ημι-όρθιο σαρωτή εγγράφων με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης (30 φύλλων (80 φύλλων εγγράφων)) . Αυτό που σημαίνει αυτό είναι ότι και οι δύο πλευρές σαρώνονται ταυτόχρονα, αντί για μία πλευρά τη φορά. Όχι μόνο είναι ένα μόνο πέρασμα πιο γρήγορα, αλλά έχει λιγότερα κινούμενα μέρη και η συνολική διαδρομή χαρτιού είναι μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποτύχει.

Σε 11,8 ίντσες πλάτος 8,7 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω κατά 8,1 ίντσες υψηλό και βάρος 8,8 κιλά, είναι περίπου το μέσο μέγεθος και το βάρος για έναν σαρωτή εγγράφων και δεν έχει κανένα πραγματικό πίνακα ελέγχου για να μιλήσει μόνο μερικά κουμπιά και δείκτες κατάστασης . Επιπλέον, σύμφωνα με την Epson, το FastFoto είναι κατασκευασμένο από ειδικό φύλλο χειρισμού, προσαρμοσμένους κυλίνδρους και διαδρομή χαρτιού για να φιλοξενήσει εύθραυστες φωτογραφίες.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από τις εκατοντάδες των φωτογραφιών που σαρώσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, κανένας δεν υπέστη ζημιά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφέρουμε είναι αυτό που η Epson ονομάζει "τεχνολογία ενός βήματος", αναφερόμενη στην ικανότητα του μηχανήματος να ανιχνεύει τόσο τις ίδιες τις φωτογραφίες όσο και τις σημειώσεις στο πίσω μέρος, επιτρέποντάς σας να κρατάτε τα κρίσιμα στοιχεία ταυτοποίησης με τις φωτογραφίες.

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού, Ποιότητα σάρωσης

Η Epson ισχυρίζεται ότι μπορείτε να σαρώσετε φωτογραφίες 4-by-6 ιντσών σε 300 κουκκίδες ανά ίντσα ή dpi , με ρυθμό ενός ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι για το τι πήρα και όταν σαρώσαμε στα 600dpi χρειάστηκαν περίπου τρεις φορές . Ναι, αυτό είναι ένα γρήγορο κλιπ, αλλά αυτό είναι μόνο το ίδιο το σάρωση. το λογισμικό περιμένει να επεξεργαστεί τις σαρώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η παρτίδα και αυτό διαρκεί αρκετά περισσότερο.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός σαρωτής εγγράφων, με ονομαστικές ταχύτητες 45 σελίδες ανά λεπτό (ppm) σε κατάσταση μονής όψης και 90 εικόνες ανά λεπτό (ipm) σε κατάσταση διπλής όψης (διπλής όψης). Ενώ έχω πλησιάσει με αυτό μερικές φορές, εξαρτιόταν πραγματικά από αυτό που έλεγξα πόσο γρήγορα πήγαν τα πράγματα, αλλά συνολικά πρόκειται για έναν αρκετά γρήγορο σαρωτή και, όπως θα δούμε σύντομα, έρχεται με το απαραίτητο λογισμικό για να επεξεργαστεί τις σαρώσεις εγγράφων σας .

Το χαρτί ή ο πρωτότυπος χειρισμός γίνεται από τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων, φυσικά. Ήμουν σε θέση να φορτώσω φωτογραφίες πολλαπλών μεγεθών που κυμαίνονται από 2,2 ίντσες έως 8,5 x 120 ίντσες (φυσικά δεν έχω φωτογραφίες τόσο μεγάλες, που δεν είναι ήδη ψηφιοποιημένες, δηλαδή - μιλάμε εδώ έγγραφα, σειρά μαθημάτων). Συγκρότησα μερικές στοίβες των 3-by-5s και 4-by-6s που ο ADF χειρίστηκε αρκετά καλά. Ακόμα κι έτσι, οι Epson (και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές σαρωτών) ισχυρίζονται ότι μπορείτε να ρίξετε μόνο ένα μέγεθος στο μείγμα και το μηχάνημα μπορεί να αντισταθμίσει, είναι υπερβολικό, αλλά μπορείτε να πάρετε μια λογικά ακατάλληλη στοίβα για να εργαστείτε.

Ίσως δεν είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε, για παράδειγμα, μικρές φωτογραφίες (4 με 6 και κάτω) και πλήρους μεγέθους (8,5 με 11, ή μέγεθος γραμμάτων) στην ίδια παρτίδα. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η απλότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό εδώ, τόσο πολύ ώστε, όπως θα δείτε στιγμιαία, αποκλείοντας κάποιες βασικές λειτουργίες παραγωγικότητας και ευκολίας. Παρόλα αυτά, αυτό δεν αποκλείει την ποιότητα με την οποία το FastFoto σαρώνει τις φωτογραφίες σας, με dpi μέχρι 1.200. Αυτό δεν είναι ένας σαρωτής τυμπάνων prepress με αναλύσεις εκτός του διαγράμματος, αλλά είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική ποιότητα για σοβαρές εργασίες σάρωσης και αποκατάστασης φωτογραφιών, ειδικά εάν οι περισσότεροι από αυτούς θα προβληθούν από κάποιο είδος υπολογιστικής συσκευής.

Η δέσμη λογισμικού

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η γενναιόδωρη δέσμη λογισμικού της Epson. Κάτι που με απασχολούσε πάντα σχετικά με τους σαρωτές που αποσκοπούσαν στην ψηφιοποίηση της συσσώρευσης φωτογραφιών της οικογένειας είναι, τι συμβαίνει όταν σαρώνονται όλες οι φωτογραφίες; Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι σε αυτήν την εξίσωση έχουν μετακινηθεί σε συσκευές λήψης ψηφιακών φωτογραφιών. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι το FastFoto είναι επίσης ένας λογικά ικανός σαρωτής εγγράφων, κυρίως λόγω του λογισμικού οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων που συμπεριέλαβε η Epson. Θα μιλήσουμε γι 'αυτό, καθώς και μερικά βασικά στοιχεία της δέσμης, αλλά ας αρχίσουμε με μια λίστα με τα περιεχόμενα του δίσκου.

Οι περισσότερες από τις εφαρμογές λογισμικού σε αυτή τη δέσμη, εκτός από το πραγματικό πρόγραμμα FastFoto με Smart Photo Fix, βρίσκονται εδώ και χρόνια. Έχουν καλλωπιστεί και προσαρμοσθεί σε ωραία προγράμματα εκείνη την εποχή. Το πρόγραμμα FastFoto είναι κάπως νέο και, ειλικρινά, δεν είναι πολύ καλά ανεπτυγμένο. λείπει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα για το τμήμα λειτουργικής παρτίδας. Δεν υπάρχει ευελιξία.

Πείτε ότι θέλετε να βελτιώσετε αυτόματα ορισμένες φωτογραφίες μέσα στην παρτίδα ... Δεν μπορείτε. Πρέπει να επιτρέψετε στο λογισμικό να αναβαθμίζει αυτόματα κάθε φωτογραφία της παρτίδας, ακόμα και αν δεν την χρειάζονται, το οποίο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, καταστρέφει τις εικόνες που δεν χρειάζονται διόρθωση. Τουλάχιστον, θα πρέπει να είστε σε θέση να προτρέψετε το λογισμικό για κάθε σάρωση ως προς το αν θέλετε ένα φίλτρο ή κάποια άλλη διαδικασία που εφαρμόζεται.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να κανονίσετε τις φωτογραφίες σας σε παρτίδες με παρόμοιες ανάγκες, αλλά αυτό μοιάζει με πολύ πρόσθετη δουλειά - ειδικά αν σκεφτόμαστε πόσο έξυπνο λογισμικό απεικόνισης έχει γίνει με τα χρόνια. Επιπλέον, το λογισμικό είναι αδιαμφισβήτητο στο ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάποιες φορές σημαντικές αλλαγές στις ολοκληρωμένες παρτίδες.

Ενώ αυτά είναι για κάποιες σοβαρές, ίσως ακόμη και διαπραγμάτευσης αδυναμίες, το About.com μπορεί να πει με κάποια εμπιστοσύνη ότι, δεδομένου ότι δεν είμαι ο μόνος δημοσιογράφος για να επισημάνω αυτά τα θέματα, η Epson τους γνωρίζει καλά και είναι ήδη στη διαδικασία του καθορισμού του προγράμματος, αν και από μια προοπτική μη προγραμματιστή, φαίνεται σαν ένα σημαντικό ποσό εργασίας. Η ιδέα είναι να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο. Προφανώς, η Epson πυροβολούσε για απλότητα, αλλά όπως επεσήμανε η CNET, είναι πολύ απλή.

Το τέλος

Εάν είστε νέοι στο παιχνίδι σάρωσης φωτογραφικών παρτίδων, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί, αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί κάνουμε αυτό - θέλετε να το ξέρετε, έτσι ώστε να το μάθουμε. Ίσως δεν είχε εξετάσει κάποια από τα προβλήματα παρτίδας που μόλις συζητήθηκαν. Σε αυτό το επίπεδο τιμών, θα πρέπει επίσης να υπάρχουν τουλάχιστον μερικά ακόμη φίλτρα, όπως σκόνη και γρατζουνιές, ίσως ακόμη και Ακονισμένο, Αυτόματοι ήχοι και άλλοι.

Εάν, από την άλλη πλευρά, απλότητα-πιέζοντας ένα μόνο κουμπί για να σαρώσετε 30 φωτογραφίες αχάριστο-χωρίζεται σε καλή ποιότητα-FastFoto μπορεί να κάνει όλα αυτά, και πάλι, ενώ η Epson δεν το έχει επιβεβαιώσει, πιστεύουμε ότι θα δούμε μια νέα έκδοση του λογισμικού πριν από πολύ καιρό. Δεν είμαι πάντοτε σωστός. Τώρα που ξέρετε τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει, σκεφτείτε πόση δουλειά θέλετε να βάλετε σε αυτό το έργο και κάντε την απόφασή σας από εκεί.