Τι είναι η νυχτερινή αλλαγή και πώς μπορώ να την χρησιμοποιήσω;

Μπορεί Νύχτα Shift μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε έναν ύπνο καλύτερη νύχτα;

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα δισκία ή οι φορητοί υπολογιστές, πριν από τον ύπνο, χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά για να αποκοιμηθούν και να αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο υπνηλία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Και εκεί είναι το χαρακτηριστικό της Νύχτας Shift της Apple που μπαίνει στην εικόνα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη της συσκευής περιορίζει την ποσότητα μελατονίνης που παράγεται από το σώμα. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που λέει στο σώμα σας ότι είναι καιρός να κοιμηθεί. Θεωρητικά, η μετατόπιση των χρωμάτων σε μια "θερμότερη" πλευρά του φάσματος θα επιτρέψει στο σώμα σας να παράγει περισσότερη μελατονίνη, η οποία με τη σειρά της θα σας επιτρέψει να πάτε για ύπνο πιο γρήγορα μετά την ανάγνωση ή το παιχνίδι στο iPad σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική μελέτη σχετικά με το πώς ο περιορισμός του μπλε φωτός από τα δισκία και τους φορητούς υπολογιστές θα επηρεάσει πραγματικά τον ύπνο μας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο περιορισμός του μπλε φωτός δεν θα έχει πραγματική επίδραση στα επίπεδα μελατονίνης μας και ότι οποιαδήποτε αυξημένη ικανότητα ύπνου είναι περισσότερο φαινόμενο placebo από οτιδήποτε άλλο.

Πρέπει να δοκιμάσετε τη νυχτερινή μετατόπιση; Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας πριν πάτε για ύπνο, δεν θα σας βλάψει να το δοκιμάσετε. Ακόμα κι αν πρόκειται για εικονικό φάρμακο, αν σας βοηθήσει να πάτε να κοιμηθείτε γρηγορότερα, σας βοηθάει να πάτε να κοιμάστε γρηγορότερα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Night Shift θα χρειαστείτε ένα iPad Air ή νεότερο tablet. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα "Minis" μετά και συμπεριλαμβανομένου του iPad Mini 2, του iPad Air 2 και των νέων επαγγελματιών του iPad.

Οι γρηγορότεροι τρόποι να ξεκινήσετε εφαρμογές στο iPad σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Night Shift

Η λειτουργία Night Shift βρίσκεται στις ρυθμίσεις του iPad κάτω από το "Display & Brightness" στο αριστερό μενού. (Λάβετε βοήθεια για το άνοιγμα των ρυθμίσεων του iPad.) Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πιέζοντας το κουμπί "Προγραμματισμένο" και πατήσετε τη γραμμή "Από / Για" για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ίσως είναι πιο εύκολο να πατήσετε απλά την επιλογή "Sunset to Sunrise". Αυτό χρησιμοποιεί τον χρόνο και την τοποθεσία σας για να καθορίσει το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή του ηλίου και να συντονίσει αυτόματα τη λειτουργία. Αλλά αν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να κοιμηθείτε πριν από τις 10 μ.μ., το χαρακτηριστικό γνώρισμα θα κάνει εξίσου καλά με συγκεκριμένο προγραμματισμένο χρόνο.

Θα πρέπει επίσης να πατήσετε το κουμπί "Μη αυτόματη ενεργοποίηση μέχρι το αύριο". Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε την εμφάνιση της οθόνης όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Night Shift. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό θερμοκρασίας χρώματος για να ρυθμίσετε την οθόνη προς την θερμότερη ή λιγότερο θερμή πλευρά του φάσματος. Στην περίπτωση αυτή, το "λιγότερο ζεστό" σημαίνει περισσότερο μπλε φως, επομένως ίσως θελήσετε να κολλήσετε με τη θερμότερη πλευρά του φάσματος.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας