Πώς να χρησιμοποιήσετε την πληρωμή της Apple με το ρολόι της Apple

Το iPhone 6 (καθώς και το iPhone 6S και το iPhone 7) διευκόλυναν την αγορά σε έναν τόνο διαφορετικών καταστημάτων χρησιμοποιώντας το Apple Pay, ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να κασεδοποιείτε το τηλέφωνό σας στο μητρώο για να κάνετε μια πληρωμή. Η Apple έφερε την ίδια λειτουργικότητα και στις δύο εκδόσεις του Apple Watch , αλλά λειτουργεί λίγο διαφορετικά από ό, τι κάνει στο τηλέφωνό σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το χέρι σας (ή τον καρπό, ανάλογα με την περίπτωση) στη χρήση της Apple Pay για το Apple Watch, μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Ρύθμιση της πληρωμής της Apple

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη την Apple Pay στο iPhone σας 6 ή παραπάνω, τότε η ρύθμιση της Apple Pay είναι πολύ απλή. Απλά ξεκινήστε την εφαρμογή Apple Watch στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια επιλέξτε "Passbook & Apple Pay" από τις διαθέσιμες επιλογές μενού. Επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη "Mirror my iPhone" για να έχετε το ρολόι σας να μιμείται τις ρυθμίσεις πληρωμής του iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε χρεωστική κάρτα της Τράπεζας της Αμερικής που έχει συσταθεί με την Apple Pay στο τηλέφωνό σας, η ίδια κάρτα θα λειτουργεί τώρα και στο Apple Watch σας.

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη Apple Pay, τότε μπορείτε να το ρυθμίσετε από την εφαρμογή Apple Watch. Πατήστε "Προσθήκη πιστωτικής κάρτας χρέωσης" στην οθόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχετε ήδη στο αρχείο με το iTunes μόλις εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας από το πίσω μέρος της κάρτας όταν σας ζητηθεί. Ανάλογα με την τράπεζά σας, ίσως χρειαστεί επίσης να συμπληρώσετε ένα επιπλέον βήμα επαλήθευσης, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει την εισαγωγή ειδικού κώδικα που σας αποστέλλεται μέσω κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική κάρτα, μπορείτε να προσθέσετε μια νέα κάρτα πατώντας στην επιλογή "Προσθήκη πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας" στην οθόνη και τις ζητούμενες πληροφορίες. Με την επόμενη έκδοση του Apple Watch OS , θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε κάρτες πίστης στο εικονικό πορτοφόλι σας.

Κάνε μια αγορά

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay σε έναν έμπορο λιανικής πώλησης, απλά πατήστε το πλευρικό κουμπί στο ρολόι (το ίδιο που συνήθως χρησιμοποιείτε για να εμφανίσετε τη λίστα των φίλων σας) και, στη συνέχεια, κρατήστε το Apple Watch μέχρι το πρόγραμμα ανάγνωσης καρτών με το το ρολόι σας βλέπει προς τον αναγνώστη καρτών. Εάν έχετε αποθηκεύσει πολλές κάρτες στο Apple Pay, μπορείτε να περάσετε από την οθόνη του ρολογιού σας για να επιλέξετε το συγκεκριμένο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Η κάρτα που εμφανίζεται στην οθόνη Watch είναι αυτή που θα χρεωθεί.

Μόλις το κρατήσετε στο μητρώο, θα ακούσετε ένα ηχητικό σήμα και θα αισθανθείτε μια απαλή βρύση στον καρπό σας όταν έχει λάβει επιτυχώς τα στοιχεία πληρωμής σας. Μόλις αισθανθείτε ότι πατάτε, είστε ελεύθεροι να μετακινήσετε τον καρπό σας μακριά. Εάν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα, τότε αυτό είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να κάνετε. Ανάλογα με το ποσό της αγοράς σας, ένας έμπορος λιανικής πώλησης μπορεί να σας ζητήσει να υπογράψετε μια απόδειξη, σαν να χρησιμοποιούσατε μια παραδοσιακή πλαστική κάρτα. Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε μια χρεωστική κάρτα, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας, ακριβώς σαν να είχατε ξεπεράσει την κάρτα σας.

Πώς μπορώ να ξέρω αν κάποιος αποδέχεται την πληρωμή της Apple;

Αρκετές επιχειρήσεις που δέχονται αυτήν την περίοδο την Apple Pay έχουν έναν τρόπο πληρωμής, όλο και περισσότερο προστίθενται κάθε μέρα. Σε γενικές γραμμές, εάν ο λιανοπωλητής που επισκέπτεστε έχει ένα σύμβολο στον αναγνώστη καρτών που μοιάζει με πλάγια σύμβολο WiFi, τότε μπορούν να δεχτούν επαφές χωρίς επαφή από το iPhone και το Apple Watch. Πολλοί αποδέχονται επίσης το Android Pay, αν έχετε φίλους που είναι χρήστες Android που θέλουν να μπουν στην ενέργεια επίσης.

Μερικοί από τους σημαντικότερους εμπόρους λιανικής πώλησης που δέχονται σήμερα την Apple Pay ως τρόπο πληρωμής περιλαμβάνουν: Aeropostale, American Eagle, Babies R Us, Bi-Lo, Bloomingdales, Foot Locker, Fuddruckers, Jamba Juice, Lego, Macy's, McDonald's, , Panera, Sephora, Staples, Walgreens και ολόκληρα φαγητά.

Μπορείτε να δείτε έναν πλήρη κατάλογο υποστηριζόμενων σημαντικών λιανοπωλητών εδώ, καθώς και να δείτε μερικούς από τους εμπόρους λιανικής πώλησης που έχουν προσυπογράψει για να υποστηρίξουν την επιλογή πληρωμής στο εγγύς μέλλον.