Οι 5 καλύτεροι δωρεάν επεξεργαστές ετικετών MP3

Επεξεργαστείτε τα μεταδεδομένα της μουσικής σας

Παρόλο που οι περισσότεροι παίκτες πολυμέσων λογισμικού έχουν ενσωματωμένους επεξεργαστές ετικετών μουσικής για την επεξεργασία πληροφοριών τραγουδιού, όπως τίτλο, όνομα καλλιτέχνη και είδος, συχνά περιορίζονται σε αυτό που μπορούν να κάνουν. Εάν έχετε μια μεγάλη ποικιλία μουσικών κομματιών που χρειάζονται πληροφορίες ετικετών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εργασίας με τα μεταδεδομένα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο ετικετών MP3 για να εξοικονομήσετε χρόνο και να διασφαλίσετε ότι τα αρχεία μουσικής σας έχουν συνεπείς πληροφορίες ετικετών .

01 από 05

MP3Tag

Κύρια οθόνη MP3Tag. Εικόνα © Florian Heidenreich

Το Mp3tag είναι ένας επεξεργαστής μεταδεδομένων με βάση τα Windows που υποστηρίζει μεγάλο αριθμό μορφών ήχου. Το πρόγραμμα μπορεί να χειριστεί αρχεία MP3, WMA, AAC, Ogg, FLAC, MP4 και μερικές ακόμη μορφές.

Εκτός από την αυτόματη μετονομασία αρχείων με βάση τις πληροφορίες ετικετών, αυτό το ευέλικτο πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης αναζητήσεις μεταδεδομένων online από Freedb, Amazon, discogs και MusicBrainz.

Το MP3tag είναι χρήσιμο για την επεξεργασία ετικετών παρτίδας και τη λήψη της κάλυψης. Περισσότερο "

02 του 05

TigoTago

Αρχική οθόνη TigoTago. Εικόνα © Mark Harris

Το TigoTago είναι ένας επεξεργαστής ετικετών που μπορεί να τροποποιήσει παρτίδες ταυτόχρονα μια επιλογή αρχείων. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο εάν έχετε πολλά τραγούδια που χρειάζεστε για να προσθέσετε πληροφορίες.

Το TigoTago δεν είναι μόνο συμβατό με μορφές ήχου όπως MP3, WMA και WAV, αλλά και τις μορφές βίντεο AVI και WMV. Το TigoTago έχει χρήσιμες λειτουργίες για να επεξεργαστείτε μαζικά τη βιβλιοθήκη μουσικής ή βίντεο. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν αναζήτηση και αντικατάσταση, δυνατότητα λήψης πληροφοριών άλμπουμ CDDB, αναδιάταξη αρχείων, αλλαγή θήκης και ονόματα αρχείων από ετικέτες. Περισσότερο "

03 του 05

MusicBrainz Picard

Η κύρια οθόνη της MusicBrainz Picard. Εικόνα © MusicBrainz.org

Το MusicBrainz Picard είναι ένας ανοιχτός κώδικας μουσικής που διατίθεται για λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και MacOS. Είναι ένα εργαλείο ελεύθερης προσθήκης ετικετών που επικεντρώνεται στην ομαδοποίηση αρχείων ήχου σε άλμπουμ αντί να τα επεξεργάζεται ως ξεχωριστές οντότητες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επισημάνει μεμονωμένα αρχεία, αλλά λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τα υπόλοιπα σε αυτόν τον κατάλογο δημιουργώντας λευκώματα από μεμονωμένα κομμάτια. Αυτό είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό εάν έχετε μια συλλογή τραγουδιών από το ίδιο άλμπουμ και δεν ξέρετε αν έχετε μια πλήρη συλλογή.

Το Picard είναι συμβατό με διάφορες μορφές που περιλαμβάνουν MP3, FLAC, Ogg Vorbis, MP4, WMA και άλλα. Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο προσθήκης ετικετών προσανατολισμένο στο άλμπουμ, τότε ο Picard είναι μια εξαιρετική επιλογή. Περισσότερο "

04 του 05

TagScanner

Κύρια οθόνη του TagScanner. Εικόνα © Sergey Serkov

Το TagScanner είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού Windows που διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Με αυτό, μπορείτε να οργανώσετε και να προσθέσετε ετικέτες στα περισσότερα από τα δημοφιλή φορμά ήχου και να έχετε ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Το TagScanner μπορεί να συμπληρώσει αυτόματα τα μεταδεδομένα αρχείων μουσικής χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων όπως Amazon και Freedb και μπορεί να μετονομάσει τα αρχεία με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ετικετών.

Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα της TagScanner να εξάγει playlist ως φύλλα HTML ή Excel. Αυτό το καθιστά ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταλογογράφηση της μουσικής σας συλλογής. Περισσότερο "

05 του 05

MetaTogger

Κύρια διεπαφή του MetaTogger. Εικόνα © Sylvain Rougeaux

Το MetaTogger μπορεί να επισημάνει τα αρχεία μουσικής Ogg, FLAC, Speex, WMA και MP3 είτε με μη αυτόματο τρόπο είτε με αυτόματη χρήση ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων.

Αυτό το σταθερό εργαλείο ετικετών μπορεί να ψάξει και να κατεβάσει καλύμματα άλμπουμ χρησιμοποιώντας το Amazon για τα αρχεία ήχου σας. Τα στίγματα μπορούν να αναζητηθούν και να ενσωματωθούν στη μουσική σας βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το Microsoft .Net 3.5 πλαίσιο, οπότε θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε πρώτα αν δεν το έχετε ήδη λειτουργήσει στο σύστημα των Windows. Περισσότερο "