Πώς να παρακολουθήσετε το βίντεο Facebook στην Apple TV σας

Γιατί και πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook στην Apple TV

Όπως και πολλά κοινωνικά δίκτυα, το Facebook θέλει να διαδραματίσει ένα χρήσιμο ρόλο στη ζωή μοιράσματος βίντεο. Για να το σιγουρευτείτε, εισήγαγε πρόσφατα μια νέα λειτουργία συσκευής iOS που σας επιτρέπει να προβάλλετε βίντεο από το Facebook στην Apple TV σας ή σε άλλες συσκευές με δυνατότητα AirPlay μέσω μιας διασύνδεσης που μπορεί να νιώθει εξοικειωμένη με οποιονδήποτε χρήστη του YouTube. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η εφαρμογή Facebook σε μια συσκευή iOS και η Apple TV σας. Για να είναι σαφές, δεν χρειάζεται καμία επιπλέον εφαρμογή στην Apple TV σας καθόλου.

Παρακολουθήστε και εξερευνήστε

Το μεγάλο πράγμα για την εφαρμογή του Facebook είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε να εξερευνείτε αλλού στο δίκτυο ενώ παρακολουθείτε το βίντεο από το Facebook. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να εξερευνάτε τη ροή ειδήσεων στη συσκευή σας και επίσης να αναζητάτε νέα πράγματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε στις αποθηκευμένες καρτέλες σας και αλλού.

Θα μπορείτε να διαβάσετε τυχόν εισερχόμενα σχόλια και να δείτε τις αντιδράσεις σε πραγματικό χρόνο κατά την αναπαραγωγή / streaming του περιεχομένου Facebook Live. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν θέλετε να αντιδράσετε ή να κάνετε μια δική σας δήλωση, μπορείτε να το κάνετε στη συσκευή σας, ακόμα και όταν πραγματοποιείται αναπαραγωγή βίντεο.

Το νέο χαρακτηριστικό φέρνει το Facebook σε ευθυγράμμιση με το YouTube, το οποίο έχει υποστηρίξει την Apple TV στο βαθμό που προσφέρει μια ειδική εφαρμογή βίντεο από την πρώτη μέρα. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, περίπου το ένα τρίτο των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιούν το YouTube και το Facebook θέλει λίγο από αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό.

Γιατί το βίντεο έχει τόση σημασία

Το ενδιαφέρον του κοινωνικού δικτύου για streaming video ήρθε για πρόσφατη κριτική, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε φουσκώσει τις μετρήσεις προβολής βίντεο σε διαφημιζόμενους (ο CEO της εταιρείας, ο Mark Zuckerberg πέρυσι ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία του δημιουργεί ήδη 8 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο ανά ημέρα). Αυτό προφανώς ώθησε την επιχείρηση να καταβάλει λίγη προσπάθεια για να αυξήσει τις αφοσίωσή της στην προβολή βίντεο.

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον για το νέο ταλέντο ροής βίντεο του Facebook είναι ότι αυτό θέτει την εταιρεία σε εξέλιξη για περαιτέρω εξερεύνηση βίντεο 3D και 360 μοιρών.

Το δίκτυο νωρίτερα αυτό το χρόνο συνεργάστηκε με τον Jimmy Kimmel για να δημοσιεύσει ένα βίντεο 360 μοιρών του μονολόγου ανοίγματος του στα φετινά βραβεία Emmy. Το Facebook προσέφερε επίσης πίσω από τα σκηνικά κλιπ και άλλο προστιθέμενο περιεχόμενο, όλα τα οποία θα μπορούσαν να προβληθούν με ένα συμβατό ακουστικό VR.

Γιατί το Facebook επικεντρώνεται στο βίντεο;

Το κοινωνικό βίντεο έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο έτος. Η Cisco υποστηρίζει ότι μέχρι το 2019 το βίντεο θα αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο με σχεδόν ένα εκατομμύριο λεπτά βίντεο που μοιράζεται κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

Η όλη επιχειρηματική δραστηριότητα του Facebook βασίζεται στη δέσμευση και για να παραμείνει σχετική σε αυτό το βαρύ μέλλον που εστιάζεται στο βίντεο πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα παρέχει μια διαδρομή προς το είδος των εμπειριών βίντεο που αναζητούν οι χρήστες.

Η απόφαση για την ενεργοποίηση της αναπαραγωγής βίντεο σε μια Apple TV από μια συσκευή iOS πρέπει να βοηθήσει την εταιρεία να διατηρήσει το ενδιαφέρον του χρήστη. Αυτό θα μπορούσε να είναι κρίσιμο, δεδομένου του ισχυρισμού της εταιρείας ότι το ποσό του βίντεο που δημοσιεύτηκε στην υπηρεσία έχει αυξηθεί 3,6 φορές σε ετήσια βάση.

Πώς να παρακολουθήσετε το Facebook στο Apple TV

Για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο Facebook στην Apple TV σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα εύκολα βήματα:

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να εκπέμψετε απευθείας από τη συσκευή σας, οπότε πρέπει:

Ενώ χρησιμοποιείτε τη μέθοδο AirPlay, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο στο Facebook στην Apple TV σας, αν και χωρίς τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, και όχι μόνο τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τη ροή ειδήσεων στην ίδια συσκευή με αυτήν που παίζει το βίντεο.