Μάθετε περισσότερα για τους τύπους χαρτοφυλακίων γραφικού σχεδιασμού

Όταν προσπαθεί να σπάσει στο χώρο του γραφικού σχεδιασμού , έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο. Αν ψάχνετε για εργασία, το χαρτοφυλάκιό σας είναι αυτό που οι εργοδότες θα εξετάσουν για να αποφασίσουν αν θα σας δώσουν μια συνέντευξη. Εάν ξεκινάτε μια επιχείρηση ελεύθερων επαγγελματιών, οι δυνητικοί πελάτες θα συγκρίνουν τα χαρτοφυλάκια για να επιλέξουν έναν σχεδιαστή για ένα έργο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το είδος του χαρτοφυλακίου που θα κατασκευαστεί και το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Δικτυακός τόπος

Τα σε απευθείας σύνδεση χαρτοφυλάκια είναι πιθανώς ο πιο δημοφιλής τύπος σήμερα. Ως σχεδιαστής γραφικών, μερικοί θα υποθέσουν ότι έχετε έναν ιστότοπο. Εάν εστιάζετε στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, ένα online χαρτοφυλάκιο είναι η επιλογή για εσάς, καθώς αποτελεί παράδειγμα της δουλειάς σας.

Οφέλη

Μειονεκτήματα

PDF

Η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ως PDF γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Χρησιμοποιώντας το Acrobat, μπορούν να δημιουργηθούν PDF σε πολλές σελίδες από διατάξεις που δημιουργήθηκαν σε ένα πρόγραμμα λογισμικού γραφικών (όπως το InDesign ή το Photoshop). Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι στυλ φυλλαδίου που δείχνει παραδείγματα της δουλειάς σας μαζί με περιγραφές σχεδίων και σχετικών πληροφοριών.

Οφέλη

Μειονεκτήματα

Το κλασικό χαρτοφυλάκιο

Το κλασικό χαρτοφυλάκιο, ένα πραγματικό βιβλίο διαφόρων μεγεθών με έντυπα παραδείγματα της δουλειάς σας, εξακολουθεί να εξυπηρετεί ένα σκοπό στον σημερινό «ψηφιακό κόσμο». Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρουσιαστεί ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο, από την τοποθέτηση εκτυπώσεων σε ένα προκατασκευασμένο βιβλίο με μανίκια, στη δημιουργία του δικού σας προσαρμοσμένου βιβλίου.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Στο τέλος, ο τύπος χαρτοφυλακίου που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας, τον διαθέσιμο χρόνο και τον τύπο εργασίας. Για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο είναι ένα όχι-brainer. Αν δεν έχετε χρόνο ή προϋπολογισμό για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε ένα PDF, ώστε να έχετε κάτι για να στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ένα κλασικό χαρτοφυλάκιο είναι μεγάλο για να φέρετε σε μια συνάντηση και να επιδείξετε τις καλύτερες εκτυπώσεις σας. Δεδομένου ότι το χαρτοφυλάκιο είναι ένα βασικό κομμάτι μάρκετινγκ, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και ένας συνδυασμός των παραπάνω επιλογών μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας ή τον πελάτη σας.