Πώς να χρησιμοποιήσετε κείμενο ως μάσκα εικόνας στο Adobe InDesign

01 από 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε κείμενο ως μάσκα εικόνας στο Adobe InDesign

Μια κοινή τεχνική κάλυψης είναι η χρήση μιας γράμμωσης ως μάσκας εικόνας.

Το έχουμε δει όλοι. Ένα κεφαλαίο γράμμα σε μια διάταξη περιοδικού που δεν είναι γεμάτη με μαύρο μελάνι αλλά είναι γεμάτη με μια εικόνα του οποίου το θέμα συνδέεται άμεσα με το αντικείμενο του αντικειμένου. Είναι τόσο αισθητή και, αν γίνει σωστά, υποστηρίζει πραγματικά το άρθρο. Εάν ο αναγνώστης ή ο χρήστης δεν κατανοήσει το πλαίσιο για το γραφικό τότε η τεχνική δεν βυθίζεται σε τίποτα περισσότερο από έναν γραφικό καλλιτέχνη που δείχνει πόσο έξυπνος είναι αυτός ή αυτή.

Το κλειδί για την τεχνική είναι η σωστή επιλογή γραμματοσειράς και εικόνας. Στην πραγματικότητα, η επιλογή τύπου είναι κρίσιμη επειδή είναι η επιστολή που θα χρησιμοποιηθεί ως μάσκα εικόνας. Όταν πρόκειται για τη συμπλήρωση επιστολών με εικόνες, το βάρος (π.χ.: Ρωμαϊκό, Bold, Ultra Bold, Black) και στυλ (π.χ. Italic, Oblique) πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την απόφαση να συμπληρώσουν ένα γράμμα με μια εικόνα, "Δροσερό", η αναγνωσιμότητα είναι πιο σημαντική. Επίσης, λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Με αυτό κατά νου, ας ξεκινήσουμε.

02 από 04

Πώς να δημιουργήσετε ένα έγγραφο στο Adobe InDesign

Ξεκινάτε με μια κενή σελίδα ή ένα νέο έγγραφο.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο. Όταν ανοίξατε το παράθυρο διαλόγου Νέο έγγραφο χρησιμοποιώ αυτές τις ρυθμίσεις:

Παρόλο που επέλεξα να πάω με τρεις σελίδες, αν ακολουθείτε ακριβώς αυτό το "Πώς να", τότε μια σελίδα είναι μια χαρά. Όταν τελειώσω, έκανα κλικ στο OK .

03 του 04

Πώς να δημιουργήσετε το γράμμα που θα χρησιμοποιηθεί ως μάσκα στο Adobe InDesign

Το κλειδί για αυτή την τεχνική είναι για μας μια γραμματοσειρά που είναι τόσο ευανάγνωστη και αναγνώσιμη.

Με τη δημιουργία της σελίδας, μπορούμε τώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στη δημιουργία της επιστολής που θα γεμίσει με μια εικόνα.

Επιλέξτε το εργαλείο τύπου . Μετακινήστε το δρομέα στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και σύρετε ένα πλαίσιο κειμένου που τελειώνει περίπου στο μέσο της σελίδας. Εισαγάγετε ένα κεφαλαίο γράμμα "A". Με την επισημασμένη επιστολή, ανοίξτε τη γραμματοσειρά που εμφανίζεται στον πίνακα Ιδιότητες στο επάνω μέρος της διασύνδεσης ή στον πίνακα χαρακτήρων και επιλέξτε μια χαρακτηριστική γραμματοσειρά Serif ή Sans Serif. Στην περίπτωσή μου επέλεξα το Myriad Pro Bold και ορίσα το μέγεθος σε 600 pt.

Μεταβείτε στο εργαλείο επιλογής και μετακινήστε το γράμμα στο κέντρο της σελίδας.

Το γράμμα είναι τώρα έτοιμο να γίνει γραφικό και όχι κείμενο. Με το επιλεγμένο γράμμα, επιλέξτε Τύπος> Δημιουργία περιγραμμάτων . Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται ότι έχουν συμβεί πολλά, στην πραγματικότητα, το γράμμα έχει μετατραπεί από κείμενο σε αντικείμενο διανύσματος με εγκεφαλικό επεισόδιο και πλήρωση.

04 του 04

Πώς να δημιουργήσετε τη μάσκα κειμένου στο Adobe InDesign

Αντί για ένα συμπαγές χρώμα, μια εικόνα χρησιμοποιείται ως πλήρωση για τη μορφή επιστολής.

με το γράμμα που μετατράπηκε σε διανύσματα, μπορούμε τώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μορφή επιστολής για να καλύψουμε μια εικόνα. Επιλέξτε το περιγραφέν γράμμα με το εργαλείο επιλογής και επιλέξτε Αρχείο> Τόπος . Πλοηγηθείτε στη θέση της εικόνας, επιλέξτε την εικόνα και κάντε κλικ στο Άνοιγμα . Η εικόνα θα εμφανιστεί στη μορφή επιστολής. Αν θέλετε να μετακινήσετε την εικόνα γύρω από το εσωτερικό της γραμματοσειράς, πατήστε παρατεταμένα την εικόνα και θα εμφανιστεί μια "ghosted" έκδοση. Σύρετε την εικόνα γύρω για να βρείτε την εμφάνιση που θέλετε και αφήστε το ποντίκι.

Αν θέλετε να κλιμακώσετε την εικόνα, μετακινήστε την εικόνα και θα εμφανιστεί ένας στόχος. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε ένα πλαίσιο οριοθέτησης. Από εκεί μπορείτε να μεγεθύνετε την εικόνα.