Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές κειμένου σώματος

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού που διαβάζουμε είναι το σώμα αντίγραφο. Είναι τα μυθιστορήματα, άρθρα περιοδικών, ιστορίες εφημερίδων, συμβόλαια και ιστοσελίδες που διαβάζουμε καθημερινά. Οι γραμματοσειρές κειμένου είναι οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται για την αντιγραφή του σώματος . Το αντίγραφο του σώματος απαιτεί ευανάγνωστες και ευανάγνωστες γραμματοσειρές κειμένου. Ακολουθούν οι συμβουλές για τον τρόπο επιλογής των γραμματοσειρών σας.

Ελέγξτε τη γραμματοσειρά στα 14 σημεία ή λιγότερο

Επιλέξτε ένα γραμματοσειρά που μπορεί να διαβαστεί σε μεγέθη γραμματοσειράς σώματος 14 ή λιγότερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γραμματοσειρές κειμένου μπορεί να είναι μεγαλύτερες, όπως για αρχάριους αναγνώστες ή για ακροατήρια με προβλήματα όρασης. Κατά την περιήγηση σε ένα βιβλίο γραμματοσειράς ή σε δείγματα σελίδων, φροντίστε να δούμε πώς φαίνεται η γραμματοσειρά σε μικρότερα μεγέθη, όχι μόνο στα μεγαλύτερα δείγματα.

Εξετάστε τις γραμματοσειρές Serif για τις γραμματοσειρές κειμένου

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον, τα πρόσωπα serif είναι ο κανόνας για τα περισσότερα βιβλία και εφημερίδες που τους καθιστούν οικεία και άνετα για το σώμα.

Αποφύγετε τα άκρα για τις γραμματοσειρές κειμένου σώματος

Επιλέξτε μια γραμματοσειρά που συνδυάζει και δεν αποσπά την προσοχή του αναγνώστη με γράμματα με παράξενο σχήμα ή ακραίες τιμές σε x-ύψος , σε κατακόρυφους ή σε ανερχόμενα.

Σκεφτείτε Serifs για σοβαρό κείμενο

Σε γενικές γραμμές (με πολλές εξαιρέσεις) θεωρούν τα serif πρόσωπα για μια υποτονική, επίσημη ή σοβαρή εμφάνιση.

Εξετάστε το Sans Serif για άτυπο κείμενο

Σε γενικές γραμμές (με εξαιρέσεις) εξετάστε μια γραμματοσειρά sans serif για έναν πιο έντονο, πιο τολμηρό ή πιο άτυπο τόνο.

Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρές με αναλογικές συντεταγμένες

Αποφύγετε μονοδιάστατες γραμματοσειρές για αντιγραφή σώματος. Δίνουν μεγάλη προσοχή στις μεμονωμένες επιστολές που αποσπούν τον αναγνώστη από το μήνυμα.

Stick με βασικά Serif ή Sans Serif Πρόσωπα

Αποφύγετε τις γραμματοσειρές γραφής ή χειρογράφου ως γραμματοσειρές κειμένου. Μερικές εξαιρέσεις: κάρτες και προσκλήσεις όπου το κείμενο έχει οριστεί σε σύντομες γραμμές με επιπλέον απόσταση γραμμών.

Χρησιμοποιήστε απλά, βασικές γραμματοσειρές για κείμενο κειμένου

Αποθηκεύστε τις φανταχτερές ή ασυνήθιστες γραμματοσειρές σας για χρήση σε πρωτοσέλιδα, λογότυπα και γραφικά. Για το κείμενο του σώματος, είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσετε άνετα, αν όχι καθόλου.

Εξετάστε πώς θα εμφανίζεται το άλλο κείμενο με τις γραμματοσειρές κειμένου σώματος

Οι τέλειες γραμματοσειρές κειμένου σώματος χάνουν την αποτελεσματικότητά τους εάν συνδυαστούν με γραμματοσειρές γραμματοσειράς και γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται για λεζάντες, subheads, pull-quotes και άλλα στοιχεία που είναι πολύ παρόμοια ή ασυμβίβαστα. Αναμίξτε προσεκτικά τις γραμματοσειρές του σώματος και τις γραμματοσειρές γραμματοσειράς.

Συμβουλές