Προεπιλεγμένες ερωτήσεις κωδικών πρόσβασης

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης

Ένα δημοφιλές στοιχείο στον ιστότοπό μου και το θέμα πολλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά μου κάθε μέρα είναι ο κατάλογος των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης.

Συγκέντρωσα αυτές τις Συνήθεις Ερωτήσεις για να απαντήσω σε μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις που λαμβάνω σχετικά με τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης.

& # 34; Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης προεπιλογής του δρομολογητή; & # 34;

Με μια αμφιβολία, ο πιο συνηθισμένος κωδικός πρόσβασης του δρομολογητή είναι admin . Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια αναφορά στον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης για το δρομολογητή σας ή να αλλάξετε οπουδήποτε στον ιστότοπό μου ή αλλού σε απευθείας σύνδεση, δώστε στο admin μια δοκιμή πριν από οτιδήποτε άλλο.

Εάν ο διαχειριστής δεν λειτουργεί, δοκιμάστε τον κωδικό πρόσβασης . Σοβαρά. Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι αυτές οι συσκευές έρχονται με τέτοιους απλούς κωδικούς πρόσβασης, αλλά ο κατασκευαστής υποθέτει ότι θα τις αλλάξετε μία φορά σε χρήση.

Παρόλο που συχνά δεν έχει σημασία ο ένας ή ο άλλος τρόπος, ορισμένοι κατασκευαστές δρομολογητών απαιτούν το πεδίο ονόματος χρήστη να είναι κενό κατά τη σύνδεση με έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Άλλες εταιρείες απαιτούν το όνομα χρήστη να είναι διαχειριστής . Δοκιμάστε το άλλο εάν δεν δουλέψουμε.

& # 34; Πού προέρχονται όλες αυτές οι προεπιλεγμένες πληροφορίες κωδικού πρόσβασης; & # 34;

Οι κατασκευαστές δρομολογητών , μητρικών καρτών και άλλοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης δημοσιεύουν τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες για το υλικό τους στα εγχειρίδια προϊόντων τους.

Έχω βρει προσωπικά κάθε κομμάτι των προεπιλεγμένων πληροφοριών που μπορεί να βρείτε στον ιστότοπό μου, εκτός αν έχω δηλώσει συγκεκριμένα ότι ένας προκαθορισμένος κωδικός πρόσβασης ή άλλο στοιχείο πληροφοριών έχει "υποβληθεί από τον χρήστη".

Η δημοσίευση του προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης, του ονόματος χρήστη και των δεδομένων IP βοηθά μόνο τους hackers! Κανένα από αυτά δεν πρέπει να είναι δημόσια πληροφόρηση! & # 34;

Διαφωνώ απόλυτα.

Τα προεπιλεγμένα δεδομένα για ένα κομμάτι υλικού είναι πολύτιμες πληροφορίες που πρέπει να έχετε μετά την επαναφορά μιας συσκευής υλικού ή την αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού. Εκτός από την αξία για τους αναγνώστες μου ειδικότερα, τα προεπιλεγμένα δεδομένα είναι συχνά φορές απόλυτη ανάγκη κατά την πρώτη εγκατάσταση μιας συσκευής υλικού, ιδιαίτερα των συσκευών δικτύωσης όπως οι δρομολογητές.

Επιπλέον, όπως ανέφερα παραπάνω, οι κατασκευαστές έχουν πάντα πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές μέσω των εγχειριδίων προϊόντων τους. Βοηθάω μόνο να το καταστήσω πιο εύκολο σε όσους το χρειάζονται όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα.

Στο τέλος της ημέρας, η ασφάλεια είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Ένας σωστά διαμορφωμένος δρομολογητής σημαίνει, τουλάχιστον, έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Ένας νέος ιδιοκτήτης υπολογιστή που αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον BIOS ή τον κωδικό πρόσβασης συστήματος θα πρέπει να ορίσει το δικό του. Έχετε την ιδέα.

Υπάρχουν πολλές προεπιλεγμένες λίστες κωδικών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Δεν δημοσιεύετε απλώς πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες; & # 34;

Με τίποτα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές λίστες προκαθορισμένων κωδικών πρόσβασης, ειδικά για συσκευές δικτύου όπως δρομολογητές. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις λίστες προκαθορισμένων κωδικών πρόσβασης σπάνια ενημερώνονται, περιέχουν μόνο μερικά δημοφιλή μοντέλα υλικού και έχουν δημιουργηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από υποβολές χρηστών.

Η τεράστια πλειοψηφία των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης και άλλων προεπιλεγμένων δεδομένων που έχετε εντοπίσει σε αυτόν τον ιστότοπο προέρχονται μόνο από μένα, απευθείας από το εγχειρίδιο προϊόντος του κατασκευαστή της συσκευής υλικού.

& # 34; Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης για το [abc] είναι λάθος και θα πρέπει να το διορθώσετε. & # 34;

Απλώς με ενημερώστε και θα διορθώσω τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Θα προτιμούσα να κολλήσω με σαφήνεια τις πληροφορίες από τον κατασκευαστή, γι 'αυτό θα το εκτιμούσα αν θα μπορούσατε να συνδεθείτε με το εγχειρίδιο του προϊόντος, όπου βρήκατε αυτές τις καλύτερες προεπιλεγμένες πληροφορίες δεδομένων.

Εάν οι σωστές πληροφορίες δεν ήρθαν απευθείας από τον κατασκευαστή του υλικού, παρακαλώ ενημερώστε μας για το πώς το ξέρετε ότι είναι αλήθεια.

& # 34; Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης, το όνομα χρήστη ή άλλα δεδομένα δεν λειτουργούν! & # 34;

Εκτός από ένα σπάνιο πρόβλημα με το υλικό ή μια κακή εικόνα υλικολογισμικού, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήστη ή οποιαδήποτε δεδομένα, από την προεπιλογή του σε κάτι άλλο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λύση είναι να "επαναφέρετε" το υλικό. Το καλύτερο στοίχημά σας για να υπολογίσετε πώς να επαναφέρετε ένα κομμάτι του υλικού είναι να ανατρέξετε στις οδηγίες για να το κάνετε αυτό στο εγχειρίδιο της συσκευής υλικού, που διατίθεται από τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υλικού.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη τεχνική βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.