Πώς να λύσετε τα προβλήματα παραπομπής σας με γεννήτριες αναφοράς και πολλά άλλα

Όταν γράφετε ερευνητικά έγγραφα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε επίσης τις αναφορές σας στη σωστή μορφή. Αυτό σήμαινε πολλή κουραστική δουλειά αναζητώντας APA ή MLA κανόνες μορφοποίησης και αλφαβητισμού το τμήμα αναφοράς σας. Αυτές τις μέρες, οι γεννήτριες αναφοράς και τα συστήματα διαχείρισης αναφοράς μπορούν να πάρουν την ταλαιπωρία από τη δημιουργία κατάλληλα μορφοποιημένων αναφορών.

Ποια μορφή χρειάζεστε;

Πριν ξεκινήσετε το χαρτί σας, πρέπει να γνωρίζετε ποιο μορφότυπο μορφοποίησης πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Στη Βόρεια Αμερική, οι δύο πιο συνηθισμένες μορφές σχολικών εγγράφων είναι η MLA (Σύλλογος Σύγχρονης Γλώσσας) και η APA (American Psychological Association). Τα γυμνάσια και πολλά προπτυχιακά προγράμματα χρησιμοποιούν τη μορφή MLA. Ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα χρησιμοποιούν μορφή APA. Μπορεί επίσης να συναντήσετε περιστασιακά καθηγητές που προτιμούν τη μορφή του Σικάγου (Manual of Style), που χρησιμοποιείται για έρευνα που προορίζεται για δημοσίευση, όπως βιβλία, τεχνικά εγχειρίδια και περιοδικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείτε άλλες μορφές.

Το Perdue Online Writing Lab είναι μια εξαιρετική πηγή για την κατανόηση των απαιτήσεων στυλ για όλες αυτές τις μορφές χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό εγχειρίδιο. (Μερικοί από εμάς διαθέτουν τώρα τρεις διαφορετικές εκδόσεις του οδηγού στυλ APA χάρη στα διδακτορικά μας προγράμματα.) Αν και μια γεννήτρια αναφοράς θα σας πει πώς να μορφοποιήσετε τις αναφορές σας, δεν θα σας δώσει τις άλλες οδηγίες μορφοποίησης που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το χαρτί σας.

Τι είναι μια γεννήτρια αναφοράς;

Μια γεννήτρια αναφοράς είναι ένα εργαλείο λογισμικού ή μια εφαρμογή που σας βοηθά να μετατρέψετε την αναφορά σας σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη παραπομπή. Οι περισσότερες γεννήτριες παραπομπών σας καθοδηγούν στη διαδικασία, δίνοντάς σας το είδος του υλικού που παραθέτετε (βιβλία, περιοδικά, συνεντεύξεις, ιστότοποι κ.λπ.) και δημιουργώντας την παραπομπή για εσάς. Μερικές γεννήτριες αναφοράς θα δημιουργήσουν επίσης βιβλιογραφίες για σας από πολλές αναφορές. Οι γεννήτριες αναφοράς είναι τέλειες αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να αναφέρετε 2-4 αναφορές σε ένα έγγραφο που γράφετε σε ένα θέμα που δεν πρόκειται να ξαναεπισκεφτείτε. Για πιο σύνθετες ανάγκες παραπομπής, θα πρέπει να εξετάσετε ένα σύστημα διαχείρισης αναφοράς.

Υπάρχει μεγάλη ενοποίηση στον χώρο γεννήτριας αναφοράς και πολλές δημοφιλείς εφαρμογές έχουν αποκτηθεί πρόσφατα από την Chegg, μια εταιρεία που πωλεί εργαλεία και υπηρεσίες για φοιτητές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας είτε ως προγράμματα που κάνετε λήψη για τον υπολογιστή σας είτε για υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε στον ιστό. Το πρώτο που ίσως έχετε ήδη εξοικειωθεί, αλλά θα το πάω ούτως ή άλλως, αφού η παραγωγή αναφορών και παραπομπών δεν είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι πολύ συχνά (έτσι μια μικρή ανανέωση μπορεί να έρθει χρήσιμη). Θα καλύψουμε:

Γεννήτριες αναφοράς χρησιμοποιώντας το Microsoft Word

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρόσφατες εκδόσεις του Word για Windows και Mac ως γεννήτρια αναφοράς και να δημιουργήσετε αυτόματα μια βιβλιογραφία στο τέλος. Εάν δεν διαθέτετε τεράστιες αναφορές, αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Αυτή είναι επίσης μια καλή επιλογή αν χρειαστεί να κάνετε υποσημειώσεις στη μέση του χειρογράφου σας αντί να δημιουργήσετε μόνο μια βιβλιογραφία στο τέλος της εργασίας σας.

  1. Στο Word, μεταβείτε στην καρτέλα Αναφορές στην κορδέλα.
  2. Επιλέξτε μια μορφή παραπομπής από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή παραπομπών .
  4. Θα χρειαστεί να δώσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την παραπομπή σας με το χέρι. Έχετε μια πτυσσόμενη καρτέλα για τον τύπο εργασίας που αναφέρεται.
  5. Η αναφορά σας θα εισαχθεί μέσα στο κείμενο.
  6. Μόλις τελειώσετε το χαρτί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Βιβλιογραφία για να δημιουργήσετε τα έργα σας. Επιλέξτε είτε Βιβλιογραφία είτε Αναφορές έργων και θα δημιουργηθεί μια λίστα με κατάλληλη επισήμανση.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στη χρήση του ενσωματωμένου εργαλείου Word. Πρέπει να εισάγετε κάθε παραπομπή με το χέρι που μπορεί να χρονοβόρα. Αν αλλάξετε κάποια από τις αναφορές σας, θα πρέπει να επαναδημιουργήσετε τη βιβλιογραφία σας. Η βιβλιογραφία και οι αναφορές σας αφορούν μόνο το χαρτί που γράφετε. Δεν μπορείτε εύκολα να τα αποθηκεύσετε σε μια κεντρική βάση δεδομένων για να χρησιμοποιήσετε τα άλλα σας έγγραφα.

Μηχανή παραπομπής

Μια εξαιρετική γεννήτρια αναφοράς είναι το Citation Machine, το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Chegg. Το Citation Machine υποστηρίζει MLA (7η έκδοση), APA (6η έκδοση) και Σικάγο (16η έκδοση). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια παραπομπή με μη αυτόματο τρόπο με βάση την επιλογή του τύπου μέσων που θέλετε να αναφέρετε, όπως ένα βιβλίο, μια ταινία, ένας ιστότοπος, ένα περιοδικό, μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο αναζητώντας ISBN, συγγραφέα ή τίτλο βιβλίου.

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης, ίσως χρειαστεί να καταχωρίσετε περισσότερες πληροφορίες, όπως τον αριθμό σελίδων που θέλετε να αναφέρετε και το DOI εάν χρησιμοποιούσατε μια ηλεκτρονική έκδοση.

Περισσότερα προϊόντα Chegg

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Chegg έχει αποκτήσει πολλές προηγούμενες ανεξάρτητες γεννήτριες αναφοράς. Το RefME αποτελούσε μια σταθερή επιλογή αν θέλατε μια γεννήτρια αναφοράς που δημιούργησε επίσης μια βιβλιογραφία. Οι χρήστες του RefME τώρα ανακατευθύνονται στο Cite This for Me, το οποίο είναι ακόμα ένα προϊόν Chegg. Το EasyBib και το BibMe είναι παρόμοια με το Citation Machine.

Αναφέρετε αυτό για μένα

Το Cite This for Me είναι επίσης ένα προϊόν Chegg που υποστηρίζει τις τρέχουσες εκδόσεις των μορφών MLA, APA και Chicago, μαζί με μια ποικιλία άλλων μορφών. Αξίζει να αναφέρουμε γιατί κάνει περισσότερα από μια απλή παράθεση σε μια στιγμή. Η διεπαφή είναι λίγο λιγότερο διαισθητική από τη μηχανή Citation, αλλά τα χαρακτηριστικά είναι πιο εξελιγμένα. Αναφέρετε αυτό για μένα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τον τύπο των μέσων που θέλετε να αναφέρετε, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων επιλογών, όπως podcasts ή δελτία τύπου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ταυτόχρονα ολόκληρη τη βιβλιογραφία σας online αντί να αντιγράψετε και επικολλήσετε κάθε καταχώριση και μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που θα θυμάται τα έργα που έχετε αποθηκεύσει στη βιβλιογραφία σας.

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης αναφοράς;

Ένα σύστημα διαχείρισης αναφοράς παρακολουθεί τις αναφορές σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται επίσης με το Word και παρακολουθούν αυτό που αναφέρατε καθώς πηγαίνετε και δημιουργείτε μια βιβλιογραφία. Ορισμένα συστήματα διαχείρισης παραπομπών αποθηκεύουν επίσης αντίγραφα των εγγράφων που αναφέρετε και σας επιτρέπουν να σημειώνετε και να οργανώνετε τα αναφερόμενα έργα σας καθώς πηγαίνετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο μεταπτυχιακό σχολείο, όπου συχνά θα γράφετε πολλά έγγραφα σχετικά με το ίδιο θέμα και θα θέλετε να αναφέρετε τα ίδια έργα σε άλλα έγγραφα.

Όλες αυτές οι επιλογές υποστηρίζουν τις πιο σημαντικές μορφές, όπως APA, MLA και Chicago.

Zotero

Το Zotero είναι μια δωρεάν εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο ή ως λήψη για Mac, Windows ή Linux. Η Zotero έχει plug-ins για προγράμματα περιήγησης Chrome, Safari ή Firefox και επεκτάσεις για το Office και το Office. Το Zotero δημιουργήθηκε από το Κέντρο Ιστορίας και Νέων Μέσων Roy Rosenzweig και η ανάπτυξη χρηματοδοτείται με φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις. Ως εκ τούτου, η Zotero δεν είναι πιθανό να πωληθεί στον Chegg.

Η Zotero διαχειρίζεται τις αναφορές σας αλλά όχι τα φυσικά αρχεία. Μπορείτε να επισυνάψετε έναν σύνδεσμο σε ένα αρχείο που έχετε αποθηκεύσει αλλού εάν έχετε ένα φυσικό αντίγραφο του αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε σχολαστικοί, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σας στο Dropbox ή στο Google Drive και να συνδέσετε τα αρχεία. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε χώρο αποθήκευσης αρχείων από τη Zotero αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Zotero για τη διαχείριση αρχείων.

Mendeley

Το Mendeley είναι διαθέσιμο ως ηλεκτρονική εφαρμογή και ως λήψη για Windows ή Mac καθώς και για Android και iOS. Η Mendeley προσφέρει επίσης επεκτάσεις και plug-ins του προγράμματος περιήγησης για το Word.

Η Mendeley διαχειρίζεται τόσο τις αναφορές σας όσο και τα αρχεία σας. Εάν χρησιμοποιείτε πολλά αποσπασμένα περιοδικά και σαρωμένα κεφάλαια ή σελίδες από βιβλία στην έρευνά σας, το Mendeley μπορεί να είναι ένας εξοικονόμος σε πραγματικό χρόνο. Από προεπιλογή, τα στοιχεία σας θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στους διακομιστές της Mendeley (χρεώνουν ένα ασφάλιστρο αν υπερβείτε τα προεπιλεγμένα όρια αποθήκευσης). Μπορείτε να ορίσετε έναν διαφορετικό φάκελο και να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού την επιφάνεια εργασίας ή το cloud storage.

EndNote

Το EndNote είναι λογισμικό επαγγελματικού επιπέδου που μπορεί να αξίζει την επένδυση για ομάδες και ιδρύματα ή φοιτητές σε επίπεδο διατριβής. Η διεπαφή έχει επίσης μια πιο απότομη καμπύλη εκμάθησης από ό, τι είτε η Zotero είτε η Mendeley.

Το EndNote Basic είναι η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του EndNote. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε έως και 2 συγκεντρώσεις αρχείων και 50.000 αναφορές. Μπορείτε επίσης να εξάγετε αναφορές και συγχρονισμό με το Word χρησιμοποιώντας την προσθήκη EndNote Word.

Το EndNote desktop είναι εμπορικό λογισμικό που εκτελεί $ 249 για την πλήρη έκδοση, αν και είναι διαθέσιμη μια έκπτωση φοιτητών. Η λήψη της επιφάνειας εργασίας έρχεται επίσης σε δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.