Εξουσιοδότηση συμπλήρωσης Excel

Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε την ακρίβεια αντιγράφοντας δεδομένα σε άλλα κελιά

Η εντολή συμπλήρωσης του Microsoft Excel σάς βοηθά να γεμίζετε τα κελιά γρήγορα και εύκολα. Αυτό το σύντομο φροντιστήριο περιλαμβάνει συντομεύσεις πληκτρολογίου για να κάνετε ακόμα πιο εύκολη την εργασία σας.

Η εισαγωγή αριθμών, κειμένου και τύπων στα υπολογιστικά φύλλα του Excel μπορεί να είναι κουραστική και επιρρεπής σε σφάλματα, αν εισάγετε ξεχωριστά κάθε κελί κείμενο ή τιμή. Όταν χρειάζεται να εισάγετε τα ίδια δεδομένα σε έναν αριθμό γειτονικών κελιών σε μια στήλη , η εντολή Fill Down μπορεί να το κάνει αυτόματα για εσάς χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Ο συνδυασμός πλήκτρων που εφαρμόζει την εντολή Fill Down είναι Ctrl + D (Windows) ή Command + D (macOS).

Χρησιμοποιώντας τη συμπλήρωση με μια συντόμευση πληκτρολογίου και χωρίς ποντίκι

Ο καλύτερος τρόπος για να απεικονίσετε την εντολή Fill Down είναι με ένα παράδειγμα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Συμπλήρωση" στα δικά σας υπολογιστικά φύλλα του Excel.

  1. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό, όπως το 395.54 , στο κελί D1 σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιο.
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Κάτω βέλος στο πληκτρολόγιο για να επεκτείνετε την ένδειξη κυψέλης από το κελί D1 στο D7.
  4. Αφήστε και τα δύο πλήκτρα.
  5. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο.
  6. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο D στο πληκτρολόγιο.

Τα κελιά D2 έως D7 πρέπει τώρα να γεμίσουν με τα ίδια δεδομένα με το στοιχείο D1.

Συμπληρώστε το παράδειγμα χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι

Με τις περισσότερες εκδόσεις του Excel, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κάνετε κλικ στο κελί με τον αριθμό που θέλετε να αντιγράψετε στα κελιά κάτω από αυτό και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο τελευταίο κελί ενός εύρους για να επιλέξετε το πρώτο και τελευταίο κελί και όλα τα κελιά μεταξυ τους. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + D (Windows) ή την εντολή Command + D (macOS) για να αντιγράψετε τον αριθμό που βρίσκεται στο πρώτο κελί σε όλα τα επιλεγμένα κελιά.

Η Λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης

Δείτε πώς μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης:

  1. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό σε ένα κελί σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel.
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το δείκτη πλήρωσης στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού που περιέχει τον αριθμό.
  3. Σύρετε τη λαβή πλήρωσης προς τα κάτω για να επιλέξετε τα κελιά που θέλετε να περιέχουν τον ίδιο αριθμό.
  4. Απελευθερώστε το ποντίκι και ο αριθμός αντιγράφεται σε κάθε επιλεγμένο στοιχείο.

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης λειτουργεί επίσης οριζόντια για να αντιγράψετε έναν αριθμό σε γειτονικά κελιά στην ίδια σειρά. Απλά κάντε κλικ και μετακινήστε τη λαβή πλήρωσης στα κελιά οριζόντια. Όταν αφήνετε το ποντίκι, ο αριθμός αντιγράφεται σε κάθε επιλεγμένο κελί.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης με τύπους επιπλέον του κειμένου και των αριθμών. Αντί να επαναφέρετε ή να αντιγράψετε και να επικολλήσετε έναν τύπο, επιλέξτε το πλαίσιο που περιέχει τον τύπο. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το δείκτη πλήρωσης και σύρετέ το πάνω από τα κελιά που θέλετε να περιέχει τον ίδιο τύπο.