Λειτουργία CONCATENATE του φύλλου Google

Συνδυάστε πολλά κελιά δεδομένων σε ένα νέο κελί

Συνδυασμός σημαίνει να συνδυάσετε ή να ενώσετε δύο ή περισσότερα χωριστά εντοπισμένα αντικείμενα σε μια νέα θέση με το αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται ως μία ενιαία οντότητα.

Στα Φύλλα Google, η συγκόλληση συνήθως αναφέρεται στο συνδυασμό δύο ή περισσοτέρων στοιχείων ενός φύλλου εργασίας σε ένα τρίτο ξεχωριστό κελί χρησιμοποιώντας είτε:

01 από 03

Σχετικά με τη Σύνταξη Λειτουργιών CONCATENATE

© Ted French

Τα παραδείγματα σε αυτό το σεμινάριο αναφέρονται σε στοιχεία της εικόνας που συνοδεύει αυτό το άρθρο.

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της συνάρτησης, τις αγκύλες, τους διαχωριστές κόμμεων και τα επιχειρήματα

Η σύνταξη για τη συνάρτηση CONCATENATE είναι:

= CONCATENATE (συμβολοσειρά1, string2, string3, ...)

Προσθήκη διαστημάτων σε κείμενο με συνενώσεις

Καμία από τις μεθόδους συγκολλήσεως δεν αφήνει αυτόματα ένα κενό διάστημα ανάμεσα στις λέξεις, κάτι που είναι καλό όταν συνδυάζουμε δύο μέρη μιας σύνθετης λέξης όπως το Baseball σε μία ή συνδυάζουμε δύο σειρές αριθμών όπως το 123456 .

Ωστόσο, όταν συνδέετε τα ονόματα και τα επώνυμα ή μια διεύθυνση, το αποτέλεσμα χρειάζεται τον χώρο, οπότε πρέπει να συμπεριληφθεί ένας χώρος στη φόρμα συγκολλήσεων. Προστίθεται με διπλή παρένθεση που ακολουθείται από ένα διάστημα και μια άλλη διπλή παρένθεση ("").

Συγχρονισμός αριθμητικών δεδομένων

Παρόλο που οι αριθμοί μπορούν να συνδυαστούν, το αποτέλεσμα 123456 δεν θεωρείται πια αριθμός από το πρόγραμμα αλλά θεωρείται τώρα ως δεδομένα κειμένου.

Τα προκύπτοντα δεδομένα στο κελί C7 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για ορισμένες μαθηματικές λειτουργίες όπως το SUM και το AVERAGE . Αν μια τέτοια καταχώρηση περιλαμβάνεται με τα επιχειρήματα μιας συνάρτησης, αντιμετωπίζεται όπως και άλλα δεδομένα κειμένου και αγνοείται.

Μία ένδειξη αυτού είναι ότι τα συνενωμένα δεδομένα στο κελί C7 ευθυγραμμίζονται προς τα αριστερά, η οποία είναι η προεπιλεγμένη ευθυγράμμιση για δεδομένα κειμένου. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει εάν χρησιμοποιήθηκε η συνάρτηση CONCATENATE αντί για το concatenate operator.

02 του 03

Εισαγωγή στη λειτουργία CONCATENATE

Τα Φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν επιχειρήματα μιας λειτουργίας, όπως βρίσκονται στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

Ακολουθήστε τα βήματα αυτού του παραδείγματος για να εισάγετε τη λειτουργία CONCATENATE στα φύλλα του Google. Πριν ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο και εισαγάγετε τις πληροφορίες στις επτά σειρές των στηλών A, B και C όπως φαίνεται στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο.

  1. Κάντε κλικ στο στοιχείο κυψέλης C4 του φύλλου φύλλων Google για να το ενεργοποιήσετε .
  2. Πληκτρολογήστε το ίση σημάδι ( = ) και αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομα της συνάρτησης: concatenate . Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα C.
  3. Όταν η λέξη CONCATENATE εμφανίζεται στο πλαίσιο, κάντε κλικ πάνω της με το δείκτη του ποντικιού για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε το στρογγυλό βραχίονα στο κελί C4.
  4. Κάντε κλικ στο κελί A4 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το όρισμα string1 .
  5. Πληκτρολογήστε ένα κόμμα για να λειτουργήσει ως διαχωριστικό ανάμεσα στα επιχειρήματα.
  6. Για να προσθέσετε ένα κενό μεταξύ των ονομάτων και των ονομάτων, πληκτρολογήστε ένα διπλό εισαγωγικό, ακολουθούμενο από ένα κενό που ακολουθείται από ένα δεύτερο διπλό εισαγωγικό ( "" ). Αυτό είναι το όρισμα string2 .
  7. Πληκτρολογήστε ένα δεύτερο διαχωριστικό κόμμα .
  8. Κάντε κλικ στο κελί B4 για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελιού ως το όρισμα string3 .
  9. Πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return στο πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε μια παρένθεση κλεισίματος γύρω από τα επιχειρήματα της λειτουργίας και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.

Το συνενωμένο κείμενο Mary Jones θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C4.

Όταν κάνετε κλικ στο κελί C4, η πλήρης λειτουργία
= CONCATENATE (A4, "", B4) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

03 του 03

Εμφάνιση του Ampersand σε δεδομένα κειμένων

Υπάρχουν φορές που ο χαρακτήρας (&) χρησιμοποιείται στη θέση της λέξης και όπως σε ονόματα εταιρειών όπως φαίνεται στην εικόνα του παραδείγματος.

Για να εμφανίσετε το στοιχείο ampersand ως χαρακτήρα κειμένου αντί να το χρησιμοποιήσετε ως χειριστής ζευγαρώματος, πρέπει να περιβάλλεται με διπλά εισαγωγικά όπως και άλλοι χαρακτήρες κειμένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το παράδειγμα, υπάρχουν χώροι σε κάθε πλευρά του ampersand προκειμένου να διαχωριστεί αυτός ο χαρακτήρας από τις λέξεις και στις δύο πλευρές. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, οι χαρακτήρες διαστήματος εισάγονται σε κάθε πλευρά του αμπεδάρδου μέσα στα διπλά εισαγωγικά με αυτό τον τρόπο: "&".

Ομοίως, εάν χρησιμοποιείται ένας τύπος συγκολλήσεως που χρησιμοποιεί τον αμπερσάντα ως χειριστή συγκολλήσεως, πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν οι χαρακτήρες διαστήματος και ο αμπεδέρδος που περιβάλλεται από διπλά εισαγωγικά, ώστε να εμφανίζονται ως κείμενο στα αποτελέσματα του τύπου.

Για παράδειγμα, ο τύπος στο κελί D6 θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον τύπο

= Α6 & "&" & Β6

για να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα.