Φύλλα υπολογιστικών φύλλων MS Works

01 από 08

Επισκόπηση τύπων

Westend61 / Getty Images

Οι τύποι σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε υπολογισμούς στα δεδομένα που εισάγονται στα υπολογιστικά φύλλα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τύπους υπολογιστικών φύλλων για βασικό αριθμό τσακισμάτων, όπως προσθήκη ή αφαίρεση, καθώς και πιο περίπλοκους υπολογισμούς, όπως οι μειώσεις μισθοδοσίας ή ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων των μαθημάτων. Οι τύποι στη στήλη Ε στην παραπάνω εικόνα υπολογίζουν τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ενός καταστήματος προσθέτοντας τις πωλήσεις για κάθε μήνα.

Επιπλέον, αν αλλάξετε τα δεδομένα MS Works αυτόματα θα υπολογίσει εκ νέου την απάντηση χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε ξανά τον τύπο.

Το ακόλουθο σεμινάριο καλύπτει λεπτομερώς τον τρόπο χρήσης των τύπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βήμα προς βήμα παράδειγμα ενός βασικούτύπου υπολογιστικών φύλλων MS Works.

02 από 08

Γράφοντας τη φόρμουλα

Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works. © Ted French

Οι τύποι γραφής σε ένα υπολογιστικό φύλλο MS Works είναι λίγο διαφορετικό από τον τρόπο που γίνεται στην τάξη των μαθηματικών.

Ένας τύπος MS Works ξεκινά με το ίση σημάδι (=) αντί να τελειώνει με αυτό.

Το ίση σημάδι πηγαίνει πάντα στο κελί όπου θέλετε να εμφανιστεί η απάντηση του τύπου.

Το ισότιμο σημάδι ενημερώνει το MS Works ότι αυτό που ακολουθεί είναι μέρος ενός τύπου, και όχι μόνο ένα όνομα ή ένας αριθμός.

Μια φόρμα MS Works θα ήθελε αυτό:

= 3 + 2

προκειμένου:

3 + 2 =

03 του 08

Αναφορές κυττάρων σε τύπους

Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works. © Ted French

Ενώ ο τύπος στο προηγούμενο βήμα λειτουργεί, έχει ένα μειονέκτημα. Εάν θέλετε να αλλάξετε τα υπολογισθέντα δεδομένα, πρέπει να επεξεργαστείτε ή να ξαναγράψετε τον τύπο.

Ένας καλύτερος τρόπος θα ήταν να γράψετε τον τύπο έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον ίδιο τον τύπο.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τα δεδομένα σε κελιά και, στη συνέχεια, στον τύπο, πείτε στα MS Works ποιά κελιά στο υπολογιστικό φύλλο βρίσκονται τα δεδομένα. Η θέση ενός κελιού στο υπολογιστικό φύλλο αναφέρεται ως αναφορά κυψέλης .

Για να βρείτε μια αναφορά κυψέλης, απλά κοιτάξτε τις επικεφαλίδες της στήλης για να βρείτε σε ποιά στήλη βρίσκεται το κελί και για να εντοπίσετε σε ποια σειρά βρίσκεται.

Η αναφορά κυττάρων είναι ένας συνδυασμός του γράμματος της στήλης και του αριθμού σειράς - όπως τα A1 , B3 ή Z345 . Όταν γράφετε αναφορές κυττάρων, το γράμμα στήλης έρχεται πάντα πρώτο.

Έτσι, αντί να γράψετε αυτόν τον τύπο στο κελί C1:

= 3 + 2

γράψτε αυτό αντί:

= Α1 + Α2

Σημείωση: Όταν κάνετε κλικ σε ένα κελί που περιέχει έναν τύπο στο MS Works (δείτε την παραπάνω εικόνα), ο τύπος εμφανίζεται πάντα στη γραμμή τύπων που βρίσκεται πάνω από τα γράμματα της στήλης.

04 του 08

Ενημέρωση των τύπων υπολογιστικών φύλλων MS Works

Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works. © Ted French

Όταν χρησιμοποιείτε αναφορές κυττάρων σε έναν τύπο υπολογιστικού φύλλου MS Works, ο τύπος θα ενημερώνεται αυτόματα όποτε αλλάζουν τα σχετικά δεδομένα στο υπολογιστικό φύλλο.

Για παράδειγμα, αν συνειδητοποιήσετε ότι τα δεδομένα στο κελί Α1 θα έπρεπε να είναι 8 αντί για 3, χρειάζεται μόνο να αλλάξετε τα περιεχόμενα του κελιού Α1.

Το MS Works ενημερώνει την απάντηση στο κελί C1. Ο τύπος, ο ίδιος, δεν χρειάζεται να αλλάξει επειδή γράφτηκε χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων.

Αλλαγή των δεδομένων

  1. Κάντε κλικ στο κελί A1
  2. Πληκτρολογήστε ένα 8
  3. Πατήστε το πλήκτρο ENTER στο πληκτρολόγιο

Η απάντηση στο κελί C1, όπου ο τύπος είναι, αλλάζει αμέσως από 5 σε 10, αλλά ο ίδιος ο τύπος παραμένει αμετάβλητος.

05 του 08

Μαθηματικοί χειριστές σε τύπους

Τα κλειδιά μαθηματικών χειριστών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία φόρμουλων υπολογιστικών φύλλων MS Works. © Ted French

Η δημιουργία φόρτων σε ένα υπολογιστικό φύλλο MS Works δεν είναι δύσκολη. Απλά συνδυάστε τις αναφορές κυττάρων των δεδομένων σας με τον σωστό μαθηματικό χειριστή.

Οι μαθηματικοί χειριστές που χρησιμοποιούνται στους τύπους υπολογιστικών φύλλων MS Works είναι παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στην τάξη των μαθηματικών.

  • Αφαίρεση - σημάδι μείον ( - )
  • Προσθήκη - σύμβολο συν ( + )
  • Διαίρεση - εμπρός κάθετο ( / )
  • Πολλαπλασιασμός - αστερίσκος ( * )
  • Επέκταση - προσοχή ( ^ )

Διάταξη των πράξεων

Εάν χρησιμοποιούνται περισσότεροι από ένας χειριστές σε έναν τύπο, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά που θα ακολουθήσει το MS Works για να εκτελέσει αυτές τις μαθηματικές ενέργειες. Αυτή η σειρά λειτουργιών μπορεί να αλλάξει με την προσθήκη βραχιόνων στην εξίσωση. Ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε τη σειρά εργασιών είναι να χρησιμοποιήσετε το ακρωνύμιο:

BEDMAS

Η Τάξη των Επιχειρήσεων είναι:

Β ρακέτες
E xponents
Δ
Μικρότυπο
Μια προσθήκη
Ανατροπή

Η σειρά λειτουργιών εξηγείται

  1. Τυχόν πράξεις που περιέχονται σε παρένθεση θα εκτελεστούν πρώτα
  2. Οι εκθέτες πραγματοποιούνται στη δεύτερη θέση.
  3. Τα MS Works θεωρούν ότι οι πράξεις διαίρεσης ή πολλαπλασιασμού είναι εξίσου σημαντικές και διεξάγει αυτές τις πράξεις με τη σειρά που εμφανίζονται αριστερά στην εξίσωση.
  4. Η MS Works θεωρεί επίσης ότι η προσθήκη και η αφαίρεση είναι εξίσου σημαντικές. Οποιοσδήποτε εμφανίζεται πρώτα σε μια εξίσωση, είτε προσθήκη είτε αφαίρεση, είναι η πράξη που πραγματοποιείται πρώτα.

06 του 08

Φυλλάδια MS Works Worksheet Φόρμουλα: Βήμα 1ο 3 - Εισαγωγή δεδομένων

Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works. © Ted French

Ας δοκιμάσουμε ένα βήμα προς βήμα παράδειγμα. Θα γράψουμε έναν απλό τύπο σε ένα υπολογιστικό φύλλο MS Works για να προσθέσουμε τους αριθμούς 3 + 2.

Βήμα 1: Εισαγωγή δεδομένων

Είναι καλύτερο να εισάγετε πρώτα όλα τα δεδομένα σας στο υπολογιστικό φύλλο πριν αρχίσετε να δημιουργείτε φόρμουλες. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε αν υπάρχουν προβλήματα σχεδίασης και είναι λιγότερο πιθανό ότι θα χρειαστεί να διορθώσετε αργότερα τον τύπο σας.

Για βοήθεια με αυτό το σεμινάριο ανατρέξτε στην παραπάνω εικόνα.

  1. Πληκτρολογήστε ένα 3 στο κελί A1 και πατήστε το πλήκτρο ENTER στο πληκτρολόγιο.
  2. Πληκτρολογήστε ένα 2 στο κελί A2 και πατήστε το πλήκτρο ENTER στο πληκτρολόγιο.

07 του 08

Βήμα 2 από 3: Πληκτρολογήστε το Ίδιο (=) Σημείο

Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works. © Ted French

Όταν δημιουργείτε τύπους στα MS Works Worksheets, ξεκινάτε ΠΑΝΤΑ πληκτρολογώντας το σημείο ισότητας. Το πληκτρολογείτε στο κελί όπου θέλετε να εμφανιστεί η απάντηση.

Βήμα 2 από 3

Για βοήθεια σχετικά με αυτό το παράδειγμα, ανατρέξτε στην παραπάνω εικόνα.

  1. Κάντε κλικ στο κελί C1 (με μαύρο χρώμα στην εικόνα) με το δείκτη του ποντικιού.
  2. Πληκτρολογήστε το σημείο ισότητας στο κελί C1.

08 από 08

Βήμα 3: Προσθήκη των αναφορών κυττάρων χρησιμοποιώντας την τοποθέτηση

© Ted French. Φόρμες υπολογιστικού φύλλου MS Works

Μετά την πληκτρολόγηση του σημείου ισότητας στο βήμα 2, έχετε δύο επιλογές για να προσθέσετε αναφορές κυττάρων στη φόρμα υπολογιστικού φύλλου.

  1. Μπορείτε να τα πληκτρολογήσετε ή,
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία MS Works που ονομάζεται δείχνοντας

Η υπογράμμιση σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε κλικ με το ποντίκι σας πάνω στο κελί που περιέχει τα δεδομένα σας, για να προσθέσετε την αναφορά του κυττάρου στον τύπο.

Βήμα 3 από 3

Συνεχίζοντας από το βήμα 2 για αυτό το παράδειγμα

  1. Κάντε κλικ στο κελί A1 με το δείκτη του ποντικιού
  2. Πληκτρολογήστε ένα σύμβολο συν (+)
  3. Κάντε κλικ στο κελί A2 με το δείκτη του ποντικιού
  4. Πατήστε το πλήκτρο ENTER στο πληκτρολόγιο
  5. Η απάντηση 5 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C1.

Άλλοι χρήσιμοι πόροι