Γιατί η συσκευή σας έχει λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από ό, τι διαφημίζεται;

Μάθετε γιατί οι χρόνοι λειτουργίας του φορητού υπολογιστή ή του tablet είναι μεγαλύτεροι από την πραγματική ζωή

Έχετε δει τους ισχυρισμούς ότι ένας φορητός υπολογιστής ή tablet θα τρέξει έξι, οκτώ και ακόμη περισσότερες από δώδεκα ώρες με μία μόνο χρέωση. Αυτά ακούγονται σαν εκπληκτικά επιτεύγματα που θα επέτρεπαν σε κάποιον να χρησιμοποιήσει μια συσκευή για μια ολόκληρη υπερωκεανιακή πτήση. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές δεν θα μπορούσαν να τρέξουν για τόσο καιρό. Πώς μπορούν οι κατασκευαστές να προβάλλουν ισχυρισμούς σχετικά με τους φορητούς υπολογιστές ή τα tablet τους, παρόλο που οι χρήστες δεν μπορούν να επιτύχουν τέτοια αποτελέσματα;

Χωρητικότητα μπαταρίας και κατανάλωση ενέργειας

Υπάρχουν δύο πράγματα που θα αποτελέσουν τη βάση για τον καθορισμό του χρόνου λειτουργίας ενός φορητού ή tablet σε μπαταρίες. Φυσικά, η συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ο ευκολότερος προσδιορισμός και κατανόηση. Όλες οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκεύσουν μια σταθερή ποσότητα ενέργειας σε αυτές. Αυτό γενικά αναφέρεται ως mAh (ώρες μιλίων) ή Whr (watt ώρες). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός στον οποίο βαθμολογείται μια μπαταρία, τόσο περισσότερη ενέργεια αποθηκεύεται στη μπαταρία.

Γιατί είναι σημαντική η χωρητικότητα της μπαταρίας; Εάν δύο συσκευές που χρησιμοποιούν την ίδια ισχύ, η μπαταρία με μεγαλύτερη μπαταρία mAh ή Whr θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό κάνει την σύγκριση εύκολη για τις ίδιες τις μπαταρίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν δύο διαμορφώσεις που θα αντλούν την ίδια ποσότητα ενέργειας.

Η κατανάλωση ρεύματος ενός φορητού υπολογιστή ή ενός tablet εξαρτάται από όλα τα στοιχεία μέσα σε αυτό. Έτσι, ένα σύστημα με επεξεργαστή που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια θα διαρκεί γενικά αν όλα τα μέρη είναι ίσα αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι. Είναι ακόμα πιο περίπλοκη επειδή η κατανάλωση ενέργειας μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η συσκευή. Ορισμένες εργασίες σε συσκευές τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερη ισχύ. Για παράδειγμα, μια φωτεινότερη οθόνη ή μια πιο εντατική εφαρμογή συχνά θα προκαλέσει τη συσκευή να τραβήξει περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία μειώνοντας έτσι τον χρόνο λειτουργίας.

Κάποτε ήταν ότι το μέγεθος της συσκευής θα μπορούσε εύκολα να σας ενημερώσει πόση δύναμη και πόσο χρόνο θα μπορούσε να παράγει ένα χρόνο λειτουργίας. Αυτό έχει αλλάξει καθώς οι δυνατότητες επεξεργασίας των σημερινών επεξεργαστών έχουν πάρει πολύ πιο ισχυρές από τις εφαρμογές που οι περισσότεροι τους χρησιμοποιούν. Όλο και περισσότερες εταιρείες κινούνται σε περισσότερους ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές που παρέχουν αρκετές επιδόσεις για τις εφαρμογές μας, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας.

Αξιώσεις κατασκευαστών

Τώρα που τα βασικά είναι εκτός λειτουργίας, πώς μπορεί κάποιος κατασκευαστής να διεκδικήσει κάτι σαν δέκα ώρες χρόνου λειτουργίας για ένα φορητό υπολογιστή, ενώ ένας χρήστης στην πραγματική χρήση του κόσμου μπορεί να πάρει μόνο το μισό χρόνο; Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές διεξάγουν τις δοκιμές διάρκειας ζωής των μπαταριών. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι μια λειτουργία του MobileMark για φορητούς υπολογιστές και του TabletMark για σουίτες από την BapCo. Εξομοιώνουν τη χρήση του υπολογιστή μέσω της χρήσης εφαρμογών και της περιήγησης στο διαδίκτυο για να προσεγγίσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το φορητό υπολογιστή ή το tablet τους.

Τώρα, θεωρητικά, αυτό είναι ένα καλό σχέδιο για την προσπάθεια και την προσομοίωση της γενικής χρήσης. Το πρόβλημα είναι ότι κανένα άτομο δεν χρησιμοποιεί τη συσκευή του με τον ίδιο τρόπο και τα αποτελέσματα των δοκιμών που παρέχουν γενικά δεν ταιριάζουν με την πραγματική χρήση του κόσμου. Η δοκιμή γενικά έχει το ρελαντί CPU κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους της δοκιμής με βάση το ότι πολλοί άνθρωποι είτε είναι αδρανείς είτε οι εφαρμογές τους περιμένουν την είσοδο του χρήστη. Επίσης, δεν ρυθμίζει διάφορες ρυθμίσεις ενέργειας στο λειτουργικό σύστημα και τη συσκευή. Οι κατασκευαστές συχνά χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα, όπως μείωση της φωτεινότητας της οθόνης στα χαμηλότερα επίπεδα και μετατροπή όλων των δυνατοτήτων εξοικονόμησης μπαταρίας στο μέγιστο, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν τους υψηλότερους χρόνους εκτέλεσης ακόμη κι αν σημαίνει λιγότερο από την επιθυμητή πραγματική χρήση για τους καταναλωτές.

Εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή ή το tablet σας για να περιηγηθείτε στον ιστό και να ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα αποτελέσματα μπορεί να ταιριάζουν πολύ καλά με τις αξιώσεις των κατασκευαστών. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν το χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο που έχουν σχεδιαστεί οι δοκιμές. Για παράδειγμα, έχουμε συχνά τη φωτεινότητα πολύ υψηλότερη από το ελάχιστο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπου πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο μέγιστο μόνο για να είναι ορατές. Επίσης, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να παίζουν παιχνίδια ή να παρακολουθούν μέσα ενημέρωσης που παράγουν πιο συνεπή και υψηλότερη ισοπαλία από τις δοκιμές αναφοράς.

Πώς να δοκιμάσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Μην χρησιμοποιείτε καμία εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης όταν δοκιμάζετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή τα διάφορα τεχνάσματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές για να πάρουν τους διάφορους αριθμούς τους για διαφήμιση. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε μια δοκιμή αναπαραγωγής βίντεο σε όλους τους φορητούς υπολογιστές και τα δισκία χρησιμοποιώντας τα προεπιλεγμένα προφίλ ενέργειας και τις ρυθμίσεις λογισμικού με τις οποίες μεταφέρονται. Αυτή η αναπαραγωγή βίντεο στη συνέχεια βρόχο και χρονομετρημένο έως ότου η συσκευή ξεκινήσει αυτόματη απενεργοποίηση για χαμηλή μπαταρία από το λειτουργικό σύστημα.

Για παράδειγμα, σε μακρινές πτήσεις αεροπλάνων, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους ως μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων για να παραμείνουν διασκεδασμένοι. Πολλοί άνθρωποι τείνουν επίσης να binge παρακολουθήσουν το βίντεο συνεχούς ροής μέσω υπηρεσιών όπως το Netflix. Το καλύτερο όμως μέρος είναι ότι πρόκειται για μια δοκιμή που μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε συσκευή, φορητό υπολογιστή ή tablet που κάνει μια καλή δοκιμή μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, όπως Mac OS X ή Windows καθώς και Android ή iOS .

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές με τους αριθμούς ζωής της μπαταρίας

Οποιοσδήποτε καταναλωτής παρουσιάζεται από τον αριθμό ζωής της μπαταρίας κατά την έρευνα ενός προϊόντος πρέπει να είναι επιφυλακτικός. Μερικοί κατασκευαστές είναι καλύτεροι από άλλους όταν αποκαλύπτουν πώς επιτυγχάνουν τα αποτελέσματά τους. Για παράδειγμα, μπορούν να πουν ότι χρησιμοποίησαν τη δοκιμαστική σουίτα MobileMark με τη φωτεινότητα που έχει ρυθμιστεί σε περίπου 150 nits (συχνά λιγότερο από 50 τοις εκατό επίπεδα φωτεινότητας). Μια τέτοια απαίτηση θα σας ενημερώνει συχνά ότι ο χρόνος μπορεί να είναι φουσκωμένος σε σύγκριση με έναν άλλο από ό, τι δηλώνει ότι πέτυχε τα αποτελέσματά τους σε βρόχο αναπαραγωγής βίντεο με επίπεδα φωτεινότητας 75%. Εάν δεν υπάρχει καμία αποποίηση σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του χρόνου εκτέλεσης, υποθέστε ότι χρησιμοποιούσαν τις αυτόματες σειρές δοκιμών με τις πλέον συμφέρουσες ρυθμίσεις ισχύος στη συσκευή.

Μόλις προσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται οι εκτιμώμενοι χρόνοι λειτουργίας του φορητού υπολογιστή ή του tablet, μπορείτε να εκτιμήσετε τον κατά προσέγγιση χρόνο εκτέλεσης που μπορείτε να λάβετε βάσει του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Υπάρχουν γενικά τρεις κατηγορίες χρηστών στις οποίες εμπίπτουν:

Αυτοί οι τύποι είναι απλώς μια εκτίμηση και μία βασίζεται στους πιο συμφέρουσες και γενναιόδωρες ώρες για έναν κατασκευαστή. Εάν, για παράδειγμα, η εκτίμηση βασίζεται σε μια εμφάνιση αναπαραγωγής βίντεο, ένας ελαφρός χρήστης μπορεί να δει πια μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας, ενώ ένας μεσαίος χρήστης μπορεί να είναι ίσος και ο βαρύς χρήστης εξακολουθεί να βλέπει λιγότερο.