Οι καθοριστικοί παράγοντες και ο ρόλος τους σε μια βάση δεδομένων

Οι προσδιοριστές προσδιορίζουν τιμές που αποδίδονται σε άλλα χαρακτηριστικά

Ένας προσδιοριστής σε έναν πίνακα βάσης δεδομένων είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των τιμών που αποδίδονται σε άλλα χαρακτηριστικά στην ίδια σειρά. Με αυτόν τον ορισμό, οποιοδήποτε πρωτεύον κλειδί ή υποψήφιο κλειδί είναι καθοριστικός, αλλά μπορεί να υπάρχουν καθοριστικοί παράγοντες που δεν είναι πρωτεύοντα ή υποψήφια κλειδιά.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν πίνακα με τα χαρακτηριστικά , , και .

Ταυτότητα Υπαλλήλου Ονομα Επίθετο ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

123

Megan καφέ 01/29/1979
234 Μπεν Wilder 14/1985
345 Megan Chowdery 2/14/1985
456 Κάρολος καφέ 19/1984


Σε αυτήν την περίπτωση, το πεδίο καθορίζει τα υπόλοιπα τρία πεδία. Τα πεδία ονομάτων δεν καθορίζουν το επειδή η επιχείρηση μπορεί να έχει εργαζόμενους που έχουν το ίδιο όνομα ή επώνυμο. Ομοίως, το πεδίο δεν καθορίζει τα πεδία ή το όνομα, επειδή οι εργαζόμενοι ενδέχεται να μοιράζονται τα ίδια γενέθλια.

Ουσιαστικές σχέσεις με τα κλειδιά της βάσης δεδομένων

Σε αυτό το παράδειγμα, το είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, ένα υποψήφιο κλειδί και επίσης ένα πρωτεύον κλειδί. Είναι ένα υποψήφιο κλειδί, επειδή όταν αναζητηθεί ολόκληρη η βάση δεδομένων για το 234, εμφανίζεται η γραμμή που περιέχει τις πληροφορίες για τον Ben Wilder και δεν εμφανίζεται άλλη εγγραφή. Ένα άλλο υποψήφιο κλειδί εμφανίζεται όταν κάνετε αναζήτηση στη βάση δεδομένων με τις πληροφορίες σε τρεις στήλες. , και , το οποίο επίσης ανακτά το ίδιο αποτέλεσμα.

Το είναι το πρωτεύον κλειδί εξαιτίας όλων των συνδυασμών στηλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποψήφιο κλειδί, είναι η ευκολότερη στήλη που χρησιμοποιείται ως η κύρια αναφορά σε αυτόν τον πίνακα.

Επίσης, είναι εγγυημένο ότι είναι μοναδικό σε αυτόν τον πίνακα, ανεξάρτητα από το πόσοι άλλοι εργαζόμενοι υπάρχουν, σε αντίθεση με τις πληροφορίες σε άλλες στήλες.