Πώς να αποτρέψετε το Gmail από την αποκάλυψη της κατάστασης σας στο διαδίκτυο

Απενεργοποιήστε την κατάσταση της συνομιλίας στο Gmail

Όταν επικοινωνείτε μέσω του Google Hangouts με μία από τις επαφές σας, το Gmail τις προσθέτει στον πίνακα που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης email για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. Απλώς κάντε κλικ σε ένα όνομα ή εικόνα στον πίνακα για να ανοίξετε ένα παράθυρο συνομιλίας όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία κειμένου ή βίντεο. Μπορείτε να δείτε πότε οποιαδήποτε από αυτές τις επαφές Hangout είναι συνδεδεμένη στον πίνακα. Μπορούν να δουν όταν είσαι και σε απευθείας σύνδεση.

Επαφές συζήτησης Δείτε πότε είστε συνδεδεμένοι και μπορείτε να συνομιλήσετε άμεσα

Ο φίλος ή ο συνάδελφός σας μπορούν να δουν αυτόματα όταν είστε συνδεδεμένοι σε όλο το δίκτυο Google Talk - μέσω του Gmail , για παράδειγμα - και είναι διαθέσιμοι για συνομιλία.

Εάν μπορείτε να παραιτηθείτε από αυτήν την ευκολία και προτιμάτε να αποφασίσετε μόνοι σας, όταν οι επαφές σας μπορούν να σας δείξουν αν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, το Gmail παρέχει αυτό το επίπεδο ελέγχου επίσης.

Αποτρέψτε το Gmail να αποκαλύψει αυτόματα την κατάστασή σας

Για να προστατεύσετε την κατάστασή σας από το να αποκαλύπτετε αυτόματα στο Gmail και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συζήτησης για όλες τις επαφές σας:

  1. Κάντε κλικ στο εργαλείο στην επάνω δεξιά γωνία του Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις στο μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συνομιλία .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Συνομιλία, για να αποκρύψετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο και τη διαθεσιμότητα συνομιλίας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις συνομιλίας για μικρό χρονικό διάστημα ενώ είστε απασχολημένοι, κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ σας στο αριστερό πλαίσιο του Gmail και χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Σίγαση ειδοποιήσεων για και επιλέξτε μια χρονική περίοδο από μία ώρα μέχρι σε μια εβδομάδα.

Υπήρξε μια αόρατη λειτουργία στη συνομιλία Google, η οποία ήταν ο προκάτοχος του Hangouts. Η αόρατη κατάσταση δεν είναι διαθέσιμη στο Hangouts. Έχετε κάποιο έλεγχο σχετικά με το ποιος σας επικοινωνεί. Κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ σας στον αριστερό πίνακα του Gmail και επιλέξτε Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις πρόσκλησης . Αυτές οι ρυθμίσεις περιέχουν στοιχεία ελέγχου που επιτρέπουν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων να επικοινωνούν απευθείας μαζί σας ή να σας στέλνουν πρόσκληση.