Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Gmail

Κλείστε το Gmail με αυτά τα εύκολα βήματα

Μπορείτε να διαγράψετε έναν λογαριασμό του Google Gmail και όλα τα μηνύματα σε αυτόν (και να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας Google, YouTube, κλπ.).

Γιατί να διαγράψετε έναν λογαριασμό Gmail;

Έτσι, έχετε ένα λογαριασμό Gmail πάρα πολλά; Όχι, δεν χρειάζεται να μου πείτε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να εγκαταλείψετε το Gmail. Δεν θα ρωτήσω, θα σας πω μόνο πώς να το κάνετε.

Το Gmail θα σας ζητήσει να κάνετε πολλές φορές κλικ, φυσικά, και για τον κωδικό πρόσβασής σας. Ακόμα, το κλείσιμο του λογαριασμού σας Gmail και η διαγραφή του μηνύματος σε αυτό είναι πολύ απλή δουλειά.

Διαγράψτε το λογαριασμό σας στο Gmail

Για να ακυρώσετε έναν λογαριασμό Gmail και να διαγράψετε τη συσχετιζόμενη διεύθυνση Gmail:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού Google .
  2. Επιλέξτε Διαγραφή του λογαριασμού ή των υπηρεσιών στις Προτιμήσεις λογαριασμού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή προϊόντων .
    1. Σημείωση : Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Διαγραφή Λογαριασμού Google και Δεδομένα για να καταργήσετε ολόκληρο το Λογαριασμό σας Google (συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αναζήτησης, των Εγγράφων Google, του AdWords και του AdSense καθώς και άλλων υπηρεσιών Google).
  4. Επιλέξτε το λογαριασμό Gmail που θέλετε να διαγράψετε.
  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό μέσω Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  7. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κάδου απορριμμάτων ( 🗑 ) δίπλα στο Gmail.
    1. Σημείωση : Ακολουθήστε το σύνδεσμο Λήψη δεδομένων για να έχετε την ευκαιρία να λάβετε ένα πλήρες αντίγραφο των μηνυμάτων σας στο Gmail μέσω του Google takeout .
    2. Συμβουλή : Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε το email σας σε άλλο λογαριασμό Gmail , πιθανώς μια νέα διεύθυνση Gmail .
  8. Εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφορετική από τη διεύθυνση που σχετίζεται με το λογαριασμό Gmail στο οποίο κλείνετε Εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο διαλόγου Πώς θα συνδεθείτε στο Google.
    1. Σημείωση : Το Gmail ίσως έχει ήδη εισέλθει στη δευτερεύουσα διεύθυνση που χρησιμοποιήσατε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού Gmail. Η εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εισάγετε εδώ γίνεται το νέο όνομα χρήστη του λογαριασμού σας Google.
    2. Επίσης σημαντικό : Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση. Χρειάζεστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ολοκληρώσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Gmail.
  1. Κλικ k Αποστολή e-mail επαλήθευσης .
  2. Ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Google ( no-reply@accounts.google.com ) με θέμα "Ειδοποίηση ασφαλείας για το συνδεδεμένο λογαριασμό σας στο Google" ή "Επιβεβαίωση διαγραφής Gmail".
  3. Ακολουθήστε το σύνδεσμο διαγραφής στο μήνυμα.
  4. Εάν σας ζητηθεί, συνδεθείτε στο λογαριασμό Gmail που διαγράφετε.
  5. Στην ενότητα Επιβεβαίωση διαγραφής Gmail Επιλέξτε Ναι, θέλω να διαγράψω μόνιμα example@gmail.com από τον Λογαριασμό μου Google.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή Gmail. Σημαντικό : Δεν μπορείτε να αναιρέσετε αυτό το βήμα. Αφού κάνετε κλικ σε αυτό, ο λογαριασμός σας Gmail και τα μηνύματα σας έχουν εξαφανιστεί.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση

Τι συμβαίνει με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον απογραμμένο λογαριασμό Gmail;

Τα μηνύματα θα διαγραφούν μόνιμα. Δεν μπορείτε πλέον να τις έχετε πρόσβαση στο Gmail.

Αν έχετε κάνει λήψη ενός αντιγράφου, είτε χρησιμοποιώντας το Google Takeout είτε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μηνύματα, φυσικά.

Σημείωση : Εάν χρησιμοποιήσατε το IMAP για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα διατηρούνται μόνο τα μηνύματα που έχουν αντιγραφεί στον τοπικό φάκελο. τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον διακομιστή και οι φάκελοι που συγχρονίζονται με το διαγραμμένο λογαριασμό Gmail θα διαγραφούν.

Τι συμβαίνει με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στη διαγραμμένη διεύθυνση Gmail μου;

Τα άτομα που ταχυδρομούν την παλιά σας διεύθυνση Gmail θα λάβουν πίσω ένα μήνυμα αποτυχίας παράδοσης. Ίσως θελήσετε να ανακοινώσετε μια νέα ή εναλλακτική παλιά διεύθυνση στις επιθυμητές επαφές. Με την ευκαιρία, αν ψάχνετε για μια νέα, ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαβάστε τις Best Services for Secure Email .