Χρησιμοποιώντας το DATEDIF για να μετράτε ημέρες, μήνες ή έτη στο Excel

Υπολογίστε τη χρονική περίοδο ή τη διαφορά μεταξύ δύο ημερομηνιών

Το Excel διαθέτει αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες ημερομηνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του αριθμού των ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών.

Κάθε λειτουργία ημερομηνίας κάνει μια διαφορετική εργασία, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να διαφέρουν από τη μία λειτουργία στην άλλη. Επομένως, ποιο από αυτά θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλετε.

Η λειτουργία DATEDIF μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της χρονικής περιόδου ή της διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών. Αυτή η χρονική περίοδος μπορεί να υπολογιστεί σε:

Οι χρήσεις για αυτή τη λειτουργία περιλαμβάνουν σχεδιασμό ή σύνταξη προτάσεων για τον καθορισμό του χρονικού πλαισίου για ένα επερχόμενο έργο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, μαζί με την ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου, για να υπολογίσει την ηλικία του σε έτη, μήνες και ημέρες .

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης DATEDIF

Μετρήστε τον αριθμό των ημερών, των μηνών ή των ετών μεταξύ δύο ημερομηνιών στο Excel με τη συνάρτηση DATEDIF. © Ted French

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία DATEDIF είναι:

= DATEDIF (ημερομηνία εκκίνησης, ημερομηνία λήξης, μονάδα)

start_date - (απαιτείται) την ημερομηνία έναρξης της επιλεγμένης χρονικής περιόδου. Η πραγματική ημερομηνία έναρξης μπορεί να εισαχθεί για αυτό το επιχείρημα ή μπορεί να εισαχθεί αντ 'αυτού η αναφορά κυψέλης στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας.

end_date - (απαιτείται) την ημερομηνία λήξης της επιλεγμένης χρονικής περιόδου. Όπως και με την Start_date, εισαγάγετε την πραγματική ημερομηνία λήξης ή την αναφορά κυψέλης στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας.

Η μονάδα (προηγουμένως ονομάζεται διάστημα) - (απαιτείται) λέει στη λειτουργία να βρει τον αριθμό των ημερών ("D"), τους πλήρεις μήνες ("M") ή τα πλήρη έτη μεταξύ των δύο ημερομηνιών.

Σημειώσεις:

  1. Το Excel εκτελεί υπολογισμούς ημερομηνίας μετατρέποντας τις ημερομηνίες σε σειριακούς αριθμούς , οι οποίοι ξεκινούν από το μηδέν για τη φανταστική ημερομηνία Ιανουαρίου 0, 1900 σε υπολογιστές με Windows και 1η Ιανουαρίου 1904 σε υπολογιστές Macintosh.
  2. Το όρισμα της μονάδας πρέπει να περιβάλλεται από εισαγωγικά όπως "D" ή "M".

Περισσότερα για το Argument Μονάδας

Το επιχείρημα της μονάδας μπορεί επίσης να περιέχει συνδυασμό ημερών, μηνών και ετών για να βρείτε τον αριθμό μηνών μεταξύ δύο ημερομηνιών του ίδιου έτους ή τον αριθμό ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών τον ίδιο μήνα.

DATEDIF Λειτουργικές τιμές σφάλματος

Εάν τα δεδομένα για τα διάφορα επιχειρήματα αυτής της συνάρτησης δεν εισαχθούν σωστά, εμφανίζονται οι ακόλουθες τιμές σφάλματος στο κελί όπου βρίσκεται η λειτουργία DATEDIF:

Παράδειγμα: Υπολογισμός της διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών

Ένα ενδιαφέρον σημείο για το DATEDIF είναι ότι είναι μια κρυφή συνάρτηση στο ότι δεν παρατίθεται με άλλες λειτουργίες ημερομηνίας κάτω από την καρτέλα φόρμουλας στο Excel, που σημαίνει:

  1. δεν υπάρχει διαθέσιμο παράθυρο διαλόγου για την εισαγωγή της λειτουργίας και των παραμέτρων της.
  2. η επεξήγηση εργαλείου παραδειγμάτων δεν εμφανίζει τη λίστα των παραδειγμάτων όταν το όνομα της λειτουργίας πληκτρολογείται σε ένα κελί.

Ως αποτέλεσμα, η συνάρτηση και τα επιχειρήματά της πρέπει να εισαχθούν χειροκίνητα σε ένα κελί για να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένου του πληκτρολογίου ενός κόμματος μεταξύ κάθε επιχειρήματος για να λειτουργήσει ως διαχωριστής.

Παράδειγμα DATEDIF: Υπολογισμός της διαφοράς στις ημέρες

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της λειτουργίας DATEDIF που βρίσκεται στο κελί B2 στην παραπάνω εικόνα που εμφανίζει τον αριθμό ημερών μεταξύ των ημερομηνιών 4 Μαΐου 2014 και 10 Αυγούστου 2016.

  1. Κάντε κλικ στο κελί B2 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστεί ο αριθμός των ημερών μεταξύ των δύο ημερομηνιών.
  2. Τύπος = datedif ( "στο κελί B2.
  3. Κάντε κλικ στο κελί A2 για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελιού ως το όρισμα start_date για τη λειτουργία.
  4. Πληκτρολογήστε ένα κόμμα ( , ) στο κελί B2 ακολουθώντας την αναφορά κυψέλης Α2 ώστε να ενεργεί ως διαχωριστικό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου επιχειρήματος.
  5. Κάντε κλικ στο κελί A3 στο υπολογιστικό φύλλο για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το όρισμα end_date.
  6. Πληκτρολογήστε ένα δεύτερο κόμμα ( , ) ακολουθώντας την αναφορά κυψέλης Α3.
  7. Για το όρισμα μονάδας , πληκτρολογήστε το γράμμα D σε εισαγωγικά ( "D" ) για να δηλώσετε τη λειτουργία που θέλουμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των ημερών μεταξύ των δύο ημερομηνιών.
  8. Πληκτρολογήστε μια παρένθεση κλεισίματος ")".
  9. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τη φόρμουλα.
  10. Ο αριθμός ημερών - 829 - θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B2 του φύλλου εργασίας.
  11. Όταν κάνετε κλικ στο κελί B2 ο πλήρης τύπος = DATEDIF (A2, A3, "D") εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.