Χρησιμοποιώντας το στοιχείο και κάντε κλικ για να χτίσετε τύπους στο Excel

Χρησιμοποιώντας το σημείο και κάντε κλικ στο Excel και το Google Spreadsheets σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε αναφορές κυττάρων σε μια φόρμουλα απλά κάνοντας κλικ στο επιθυμητό κελί όπως φαίνεται στο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα.

Το σημείο και το κλικ είναι συνήθως η προτιμώμενη μέθοδος για την προσθήκη αναφορών κυττάρων σε έναν τύπο ή μια συνάρτηση, καθώς μειώνει την πιθανότητα σφαλμάτων που εισάγονται από εσφαλμένη ανάγνωση ή πληκτρολογώντας μια λανθασμένη αναφορά κυψέλης.

Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια κατά τη δημιουργία τύπων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τα δεδομένα που θέλουν να προσθέσουν στη φόρμουλα παρά στην αναφορά κυττάρων.

Δημιουργία φόρμουλας με χρήση σημείου και κλικ

  1. Πληκτρολογήστε ένα ισότιμο σημάδι (=) σε ένα κελί για να ξεκινήσετε τον τύπο.
  2. Κάντε κλικ στο πρώτο κελί που θα προστεθεί στον τύπο. Η αναφορά κυψέλης θα εμφανιστεί στον τύπο και θα εμφανιστεί μια διακεκομμένη μπλε γραμμή γύρω από το αναφερόμενο κελί.
  3. Πατήστε το μαθηματικό πλήκτρο χειριστή στο πληκτρολόγιο (όπως το σύμβολο συν ή πλην) για να εισάγετε τον χειριστή στον τύπο μετά την πρώτη αναφορά κυψέλης.
  4. Κάντε κλικ στο δεύτερο κελί που θα προστεθεί στον τύπο. Η αναφορά κυψελών θα εμφανιστεί στον τύπο και μια διακεκομμένη κόκκινη γραμμή θα εμφανιστεί γύρω από το δεύτερο κελί αναφοράς.
  5. Συνεχίστε να προσθέτετε τους χειριστές και τις αναφορές κυττάρων μέχρι να ολοκληρωθεί ο τύπος.
  6. Πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο για να συμπληρώσετε τον τύπο και να δείτε την απάντηση στο κελί.

Παραλλαγή σημείου και κειμένου: Χρησιμοποιώντας τα βέλη

Μια παραλλαγή του σημείου και του κλικ απαιτεί τη χρήση των πλήκτρων βέλους στο πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε αναφορές κυττάρων σε μια φόρμουλα. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και είναι πραγματικά μόνο θέμα προτίμησης ως προς την επιλεγείσα μέθοδο.

Για να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα βέλους για να εισάγετε αναφορές κυττάρων:

  1. Πληκτρολογήστε ένα ίσο σύμβολο (=) στο κελί για να ξεκινήσει ο τύπος.
  2. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να πλοηγηθείτε στο πρώτο κελί που θα χρησιμοποιηθεί στον τύπο - η αναφορά κυψέλης για το συγκεκριμένο κελί προστίθεται στον τύπο μετά το σημείο ισότητας.
  3. Πατήστε το κλειδί μαθηματικού χειριστή στο πληκτρολόγιο - όπως το σύμβολο συν ή μείον - για να εισάγετε τον χειριστή στον τύπο μετά την πρώτη αναφορά κελί (το ενεργό στοιχείο κυψελών θα επιστρέψει στο κελί που περιέχει τον τύπο).
  4. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να πλοηγηθείτε στο δεύτερο κελί που θα χρησιμοποιηθεί στον τύπο - η δεύτερη αναφορά κελί προστίθεται στον τύπο μετά τον μαθηματικό φορέα.
  5. Εάν απαιτείται, εισαγάγετε επιπλέον μαθηματικούς χειριστές χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ακολουθούμενο από την αναφορά κυψελών για τα δεδομένα του τύπου
  6. Μόλις ολοκληρωθεί ο τύπος, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τον τύπο και να δείτε την απάντηση στο κελί.