Προβολέας στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου Marantz SR5010

Το μοντέλο SR5010 της Sporting Marantz διαθέτει κομψό σχεδιασμό εμπρός πάνελ και προσφέρει πολλές λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν την εμπειρία του οικιακού σας θεάτρου χωρίς να πληρώνουν υψηλή τιμή. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που προσφέρει και να μάθετε αν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Διαμόρφωση και ισχύς καναλιών

Στον πυρήνα του, το SR5010 παρέχει έως και επτά κανάλια ενίσχυσης με δηλωμένη ισχύ εξόδου 100 wpc όταν μετριέται από 20 Hz έως 20kHz, 2 κανάλια που κινούνται, χρησιμοποιώντας φορτία ομιλητών 8 ohm με .08% THD.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις ισχύος σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο αναφοράς μας: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Το SR5010 διαθέτει αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου κορυφαίας ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio , καθώς και δυνατότητα Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS: X (DTS: X προστέθηκε μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού).

HDMI

Περιλαμβάνονται 8 εισόδους HDMI ( HDD ) και 4K 60Hz (7 πίσω / 1 μπροστά), καθώς και δύο έξοδοι HDMI (μία από τις έξοδοι είναι συμβατή με Audio Return Channel ). Επίσης, παρέχεται μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI, καθώς και αναβάθμιση 1080p και 4K .

Συνδεσιμότητα ήχου

Το Marantz SR5010 διαθέτει πληθώρα επιλογών σύνδεσης ήχου, που περιλαμβάνουν ένα σύνολο αναλογικών αναλογιών 7.1 καναλιών, αναλογικές αναλογικές προενίσχυσης 7,2 καναλιών ( που σπάνια συμπεριλαμβάνεται στους περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου αυτές τις μέρες ), εκτός από το συνηθισμένο αναλογικό στερεοφωνικό και ψηφιακές επιλογές ομοαξονικής / οπτικής σύνδεσης.

Η συμπερίληψη των εξόδων προενίσχυσης 7,2 καναλιών επιτρέπει στο χρήστη να συνδέει οποιοδήποτε (ή όλα) κανάλια με έναν εξωτερικό ενισχυτή και να χρησιμοποιεί το SR5010 ως προενισχυτή (με άλλα λόγια παρακάμπτοντας τους εσωτερικούς ενισχυτές του SR5010). Η επιλογή αναλογικής εισόδου 7.1 καναλιών επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών Blu-ray Disc αναπαραγωγής που εκτελούν εσωτερική αποκωδικοποίηση ήχου ή αναπαραγωγή DVD-Audio ή / και SACD και χρησιμοποιώντας έξοδο αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1 για αναπαραγωγή ήχου αυτών των μορφών.

Ζώνη 2 Επιλογή

Για πρόσθετη λειτουργική ευελιξία, το SR5010 παρέχει επίσης τη δυνατότητα Ζώνης 2 , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια δεύτερη πηγή ήχου δύο καναλιών σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας συνδέσεις ενσύρματων ηχείων ή έξοδο προενίσχυσης Ζώνης 2 συνδεδεμένη σε εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία.

Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή σύνδεσης ενσύρματου ηχείου, μπορείτε να έχετε μια εγκατάσταση 5.1 καναλιών στο κεντρικό σας δωμάτιο και μια εγκατάσταση δύο καναλιών σε μια άλλη. Ωστόσο, εάν επωφεληθείτε από την επιλογή εξόδου προενίσχυσης Zone 2 (θυμηθείτε ότι χρειάζεστε επιπλέον έναν ενισχυτή) μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο κόσμων: μια πλήρη εγκατάσταση 7.1 καναλιών στο κεντρικό σας δωμάτιο και μια ξεχωριστή εγκατάσταση 2 καναλιών σε μια άλλη.

Πρόσθετες επιλογές ακρόασης

Επίσης, για εκείνη την καθυστέρηση στην ακρόαση, υπάρχει επίσης μπροστά τοποθετημένη υποδοχή ακουστικών 1/4 ιντσών, ώστε να μην ενοχλεί το υπόλοιπο της οικογένειάς σας (ή των γειτόνων).

Μια άλλη ευκολία είναι η συμπερίληψη κουμπιών Smart Select. Με όλες τις πολυάριθμες επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου, μερικές φορές γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου ήχου καλύτερα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Τα κουμπιά έξυπνης επιλογής παρέχουν 4 προρυθμισμένα προφίλ καταχώρησης ήχου που κάνουν τις επιλογές σας πολύ πιο εύκολα - Ωστόσο, μπορείτε πάντα να σκάβετε και να κάνετε μικροαλλαγές σας, αν προτιμάτε.

Για να διευκολυνθεί η ρύθμιση των ηχείων, το SR5010 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ XT / διόρθωσης αίθουσας. Επίσης, ήθελα να σημειώσω ότι το SR5010 έχει μια πολύ λογική διάταξη οριζόντιας σύνδεσης ηχείων, η οποία κάνει πολύ πιο εύκολη τη σύνδεση των καλωδίων των ηχείων (ανατρέξτε στη φωτογραφία που επισυνάπτεται σε αυτό το άρθρο).

Χαρακτηριστικά ροής

Εκτός από όλες τις λειτουργίες ήχου και εικόνας, το SR5010 παρέχει επίσης εκτεταμένες λειτουργίες αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως ραδιόφωνο στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε μουσική από υπηρεσίες όπως Pandora και Spotify, καθώς και πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε τοπικές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως οι υπολογιστές και οι μονάδες NAS , καθώς και συμβατές συσκευές USB.

Για να είναι πιο εύκολη η σύνδεση στο οικιακό σας δίκτυο και στο διαδίκτυο, το SR5010 ενσωματώνει Ethernet και Wi-Fi, καθώς και Bluetooth , ακόμα και το Apple AirPlay .

Όταν συνδέεται στο οικιακό σας δίκτυο απευθείας σε υπολογιστή ή συσκευή USB, το SR5010 μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε πολλές μορφές αρχείων ψηφιακού ήχου, όπως WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC και ALAC , καθώς και Hi-Res DSD , Αρχεία FLAC HD 192/24 και WAV 192/24. Η αναπαραγωγή Gapless υποστηρίζεται επίσης.

Επιλογές ελέγχου

Το SR5010 μπορεί να ελεγχθεί από το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο ή μέσω της δωρεάν εφαρμογής τηλεχειριστηρίου της Marantz για συσκευές Android ή iOS. Εκκινήσεις 12 βολτ και θύρα RS232 παρέχονται επίσης για προσαρμοσμένα εγκατεστημένα συστήματα ελέγχου.

Η κατώτατη γραμμή

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που παρέχει άφθονη συνδεσιμότητα για όλα τα εξαρτήματα ήχου και εικόνας σας, καθώς και πρόσβαση σε streaming και περιεχόμενο που βασίζεται στο δίκτυο, το Marantz SR5010 είναι σίγουρα ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου για έλεγχο. Έχει όλη τη δύναμη που χρειάζεστε για ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους και, με τον χαρακτηριστικό, μινιμαλιστικό, αλλά κομψό, μπροστινό πίνακα, φαίνεται τόσο καλό όσο ακούγεται.

Επίσημη σελίδα προϊόντος