Πώς λειτουργούν οι ενισχυτές κεραίας αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες για την κακή λήψη ραδιοφώνου αυτοκινήτου, οπότε δεν υπάρχει λύση ενιαίου μεγέθους. Η απλή απάντηση είναι ότι ένας ενισχυτής κεραίας θα βελτιώσει τη λήψη σας αν οφείλεται σε ένα ασθενές σήμα.

Παρόλο που δεν μπορείτε να «ενισχύσετε» το σήμα που θέτει ο ραδιοφωνικός σταθμός, μπορείτε να αυξήσετε το κέρδος αφού η κεραία σας έχει ήδη πάρει και ανάλογα με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, αυτό μπορεί να κάνει ακριβώς το τέχνασμα.

Αν το πρόβλημά σας οφείλεται σε εμπόδια, ελαττωματικό υλικό στο αυτοκίνητό σας ή σε άλλα πιο περίπλοκα προβλήματα, ένας ενισχυτής είναι πιο πιθανό να ενισχύσει το πρόβλημά σας παρά να το διορθώσει.

Αιτίες κακής ραδιοφωνικής λήψης ραδιοφώνου

Ορισμένες από τις πιο κοινές αιτίες κακής λήψης ραδιοφώνου αυτοκινήτου περιλαμβάνουν:

  1. Αδύναμα ραδιοφωνικά σήματα.
    1. Μια αναμνηστική κεραία μπορεί να κάνει το τέχνασμα, ειδικά αν ζείτε σε αγροτικό χώρο χωρίς εμπόδια μεταξύ σας και ενός μακρινού ραδιοφωνικού σταθμού.
  2. Σκουριασμένο, διαβρωμένο ή χαλαρό υλικό κεραίας.
    1. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε το υλικό σας και θα πρέπει να έχετε καλύτερη λήψη.
  3. Οπίσθια εμπόδια όπως τα ψηλά κτίρια και οι λόφοι.
    1. Τα εμπόδια της οπτικής επαφής μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθούν, επειδή δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στη βασική αιτία του προβλήματος.

Αν υποφέρετε από "περίφραξη από πικάπ", που προκαλείται από ψηλά κτίρια στην περιοχή ή βρίσκεστε σε νεκρή ζώνη που προκαλείται από κτίρια, λόφους ή άλλα εμπόδια, τότε ένα ενισχυτικό κεραίας δεν θα σας κάνει να γλύφετε καλά . Απλά δεν μπορείτε να ενισχύσετε αυτό που δεν υπάρχει ήδη, γι 'αυτό και αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να σας βοηθήσουν αν υπάρχουν προβλήματα με τα βασικά συστατικά εξοπλισμού ήχου αυτοκινήτου σας.

Το ένα πράγμα που μπορεί να βοηθήσει ένα ενισχυτή κεραίας είναι ένα ραδιοφωνικό σήμα που είναι απλά πολύ αδύναμο για τον δέκτη στη μονάδα κεφαλής για να κλειδώσει αξιόπιστα.

Πώς λειτουργούν οι ενισχυτές σήματος κεραίας;

Προκειμένου να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ένας ενισχυτής σήματος, είναι σημαντικό να έχετε μια θεμελιώδη γνώση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ραδιόφωνο FM . Βασικά, κάθε ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει ένα κύμα ηλεκτρομαγνητικού ραδιοφώνου "φορέα" σε συγκεκριμένη συχνότητα.

Αυτό το φέρον κύμα διαμορφώνεται για να μεταφέρει ένα ηχητικό σήμα, το οποίο ο δέκτης στη μονάδα κεφαλής σας λυγίζει, ενισχύει και ωθεί στα ηχεία. Προκειμένου να συμβεί αυτό, το ραδιοσήμα πρέπει να παραληφθεί από την κεραία του αυτοκινήτου σας και μετά να μεταδοθεί στη μονάδα κεφαλής μέσω καλωδίου κεραίας.

Εάν ένα ραδιοφωνικό σήμα είναι μόλις αρκετά ισχυρό ώστε η κεραία σας να λάβει, τότε συνήθως θα αντιμετωπίσετε προβλήματα λήψης καθώς η κύρια μονάδα σας το παίρνει και το ρίχνει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή μεταξύ της κεραίας και της μονάδας κεφαλής.

Ένας ενισχυτής κεραίας είναι μια τροφοδοτούμενη μονάδα που ενισχύει κυριολεκτικά το σήμα με συγκεκριμένη ποσότητα πριν φτάσει στη μονάδα κεφαλής. Για παράδειγμα, ένας ενισχυτής FM μπορεί να αυξήσει το κέρδος από τα σήματα που λαμβάνει από 15dB, πράγμα που μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ στίξης, εισόδου και εξόδου και μίας σταθερής εισόδου σήματος στη μονάδα κεφαλής.

Το πρόβλημα με ενισχυτές κεραίας αυτοκινήτου

Το κύριο πρόβλημα με ενισχυτές κεραίας είναι ότι δεν είναι επιλεκτικοί για αυτό που πραγματικά ενισχύουν. Αυτό σημαίνει ότι εάν το σήμα που εισέρχεται στο αναμνηστικό περιλαμβάνει ανεπιθύμητο θόρυβο, ο θόρυβος θα ενισχυθεί ακριβώς μαζί με το σήμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ενισχυτές κεραίας δεν μπορούν να διορθώσουν τα περισσότερα προβλήματα λήψης. Εάν ο σταθμός που θέλετε να ακούσετε υποφέρει από πολλές παρεμβολές, η σύνδεση ενός ενισχυτή θα σηκώσει την παρεμβολή δεξιά μαζί με οτιδήποτε άλλο.

Οι ενισχυτές κεραίας είναι επίσης ανίκανοι να βοηθήσουν με παρεμβολές που παράγονται από το όχημά σας. Έτσι, αν το πρόβλημά σας οφείλεται σε παρεμβολές από τον κινητήρα, τον ενισχυτή ή οτιδήποτε άλλο, ένας ενισχυτής δεν θα κάνει κανένα καλό. Σε αυτό το είδος της κατάστασης, η αγορά μιας νέας κεραίας και η τοποθέτησή της σε μια νέα θέση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά σας. Συγκεκριμένα, θα θέλετε να αναζητήσετε μια τοποθεσία που δεν βρίσκεται κοντά στον κινητήρα, τον ενισχυτή ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που δημιουργεί παρεμβολές.

Τι θα συμβεί αν ένας ενισχυτής σήματος κεραίας δεν λειτουργεί;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ένα ενισχυτικό σήμα κεραίας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα καλό, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποκλείσετε άλλα ζητήματα προτού να ξοδέψετε χρήματα. Για παράδειγμα, αν ζείτε σε μια πόλη με πολλά ψηλά κτίρια ή ζείτε σε μια ιδιαίτερα λοφώδη περιοχή, τα προβλήματά σας για την υποδοχή ενδέχεται να έχουν περισσότερα προβλήματα με την οπτική επαφή παρά με τα αδύναμα ζητήματα σήματος.

Αν δεν έχετε κάνει τουλάχιστον κάποια ελαφριά αντιμετώπιση προβλημάτων, ανατρέξτε στη λίστα με πέντε τρόπους βελτίωσης της λήψης ραδιοφώνου αυτοκινήτου και πηγαίνετε από εκεί.