Εργαλείο αποκοπής των Windows Vista

01 από 05

Εργαλείο αποκοπής

Καλύτερη οθόνη λήψης από την οθόνη εκτύπωσης Το παράθυρο του εργαλείου αποκοπής είναι μικρό, απλό. Γραφική παράσταση © J. Bear

Το βοηθητικό πρόγραμμα Snipping Tool στα Windows Vista είναι μια καλύτερη επιλογή από τη μέθοδο εκτύπωσης οθόνης των Windows που συλλαμβάνει η οθόνη. Εξοικονομεί μερικά βήματα σε σύγκριση με την οθόνη εκτύπωσης και προσφέρει περισσότερες επιλογές από την απλή λήψη της οθόνης ή του ενεργού παραθύρου.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο αποκοπής, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα προαιρετικά εξαρτήματα Tablet PC. Ναι, ένα περίεργο μέρος για να βάλεις μια τέτοια καθολικά χρήσιμη χρησιμότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου:

Ένα από τα νέα εργαλεία στα Windows Vista είναι το εργαλείο αποκοπής. Είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα λήψης οθόνης που είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την βασική οθόνη εκτύπωσης των Windows. Το βασικό εργαλείο αποκοπής είναι ένα μικρό παράθυρο με τρία κουμπιά ή εντολές:

Το παράθυρο Εργαλείο αποκοπής θα είναι αόρατο σε οποιαδήποτε οθόνη συλλαμβάνει μαζί σας. (Λόγω αυτής της λειτουργίας, προκειμένου να τραβήξω φωτογραφίες του ίδιου του εργαλείου αποκοπής, έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα λήψης οθόνης.)

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο αποκοπής, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα προαιρετικά εξαρτήματα Tablet PC. Ναι, ένα περίεργο μέρος για να βάλεις μια τέτοια καθολικά χρήσιμη χρησιμότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου:

02 του 05

Εργαλείο αποκοπής - Νέο μενού

Καταγράψτε ακριβώς αυτό που θέλετε Καταγράψτε μόνο το τμήμα της οθόνης που θέλετε. Γραφική παράσταση © J. Bear

Σε αντίθεση με την οθόνη εκτύπωσης των Windows που συλλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη ή το ενεργό παράθυρο, με το εργαλείο αποκοπής μπορείτε επίσης να καταγράψετε οποιοδήποτε τμήμα της οθόνης ή οποιοδήποτε ανοιχτό παράθυρο και όχι μόνο το ενεργό παράθυρο.

03 του 05

Επιλογές εργαλείου αποκοπής

Ενημέρωση των Windows Πώς θέλετε να καταγράψετε την οθόνη Δημιουργία επιλογών επιλογής για κάθε λήψη οθόνης. Γραφική παράσταση © J. Bear

Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές λήψης οθόνης ανά πάσα στιγμή. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την επιλογή "Να αντιγραφούν πάντα τα αποσπάσματα στο πρόχειρο", "Εικονίδιο οθόνης στη γραμμή εργαλείων γρήγορης εκκίνησης" και "Εμφάνιση επιλογής μελανιού μετά την αποτύπωση". Η εμφάνιση του μελανιού επιλογής (επιλέξτε το κόκκινο, το μπλε ή άλλο χρώμα) σημαίνει ότι τα αποθηκευμένα κομμάτια θα έχουν ένα περιθώριο γύρω τους με το χρώμα του μελανιού που επιλέγετε στο μενού Επιλογές.

04 του 05

Εργαλείο αποκοπής - Καταγραφή οθόνης ορθογωνίου

Σχεδιάστε ένα κουτί γύρω από οποιοδήποτε μέρος της οθόνης Σημειώστε και αποθηκεύστε την καταγραφή της οθόνης σας στο εργαλείο αποκοπής. Γραφική παράσταση © J. Bear

Αφού καταγράψετε ένα τμήμα της οθόνης, ανοίγει το παράθυρο επεξεργασίας εργαλείου αποκοπής με την καταγραφή της οθόνης σας στο παράθυρο. Από αριστερά προς τα δεξιά οι διαθέσιμες επιλογές είναι:

  1. Έναρξη νέας λήψης οθόνης (snip)
  2. Αποθηκεύστε το τρέχον κομμάτι (HTML, PNG , GIF ή JPEG)
  3. Αντιγράψτε το κομμάτι
  4. Στείλτε το κουτάβι σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  5. Σχεδιάστε το στυλό με ένα στυλό (προσαρμόστε το χρώμα του στυλό και το πάχος)
  6. Επισημάνετε τα τμήματα του κτυπήματος (κίτρινο)
  7. Διαγράψτε τη γραφίδα ή επισημάνετε την επεξεργασία

Σε αυτό το παράδειγμα η επιλογή αποθηκεύεται με ένα κόκκινο περίγραμμα. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα ή κανένα περίγραμμα κατά τη ρύθμιση της λήψης της οθόνης.

05 του 05

Εργαλείο αποκοπής - Συλλογή οθόνης σε ελεύθερη μορφή

Αποτύπωση Εύθλιων Σχημάτων Εύκολα Μια συλλογή ελεύθερης μορφής είναι έτοιμη για επεξεργασία στο εργαλείο αποκοπής. Γραφική παράσταση © J. Bear

Με μια συλλογή οθόνης ελεύθερης μορφής, το εργαλείο αποκοπής σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε μια γραμμή γύρω από οποιοδήποτε τμήμα της οθόνης που θέλετε. Σε αυτό το παράδειγμα μιας συλλήψεως ελεύθερης μορφής, το περιθώριο της πένας (μελάνι επιλογής) είναι απενεργοποιημένο.