Αφαιρέστε τη σκόνη και τα σκασίματα από μια σαρωμένη εικόνα με τα στοιχεία του Photoshop

Αυτή είναι μια σαρωμένη διαφάνεια από μένα σε ηλικία περίπου 8 μηνών. Ίσως να μην το βλέπετε στο μικρότερο αντίγραφο της εικόνας, αλλά υπάρχουν πολλά σκόνες και στίγματα στην εικόνα. Θα σας δείξουμε έναν γρήγορο τρόπο για να αφαιρέσετε τη σκόνη στο Photoshop Elements χωρίς να αφαιρέσετε πάρα πολλές λεπτομέρειες και χωρίς να χτυπήσετε ασταμάτητα σε κάθε στίγμα με το εργαλείο επούλωσης σημείων. Αυτή η τεχνική θα πρέπει να λειτουργεί και στο Photoshop.

Έναρξη εικόνας

Αυτή είναι η αρχική εικόνα για αναφορά.

Ξεκινήστε με μια περικοπή

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους μείωσης της ποσότητας των εργασιών διόρθωσης που πρέπει να κάνετε σε οποιαδήποτε εικόνα είναι μια απλή καλλιέργεια. Έτσι, κάνετε αυτό το πρώτο βήμα σας. Χρησιμοποιούμε τον κανόνα των τρίτων για την περικοπή αυτής της εικόνας, έτσι ώστε το εστιακό σημείο (το πρόσωπο του παιδιού) να βρίσκεται κοντά σε ένα από τα διασταυρώσεις των φανταστικών κανόνων τρίτων.

Αφαιρέστε τα μεγαλύτερα στίγματα με το εργαλείο επούλωσης σημείου

Έπειτα μεγεθύνετε το zoom σε 100% για να βλέπετε τα πραγματικά pixel. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κάνετε ζουμ 100% είναι το Alt-Ctrl-0 ή το διπλό κλικ στο εργαλείο ζουμ, ανάλογα με το αν το χέρι σας βρίσκεται στο πληκτρολόγιο ή στο ποντίκι.

Χρήστες Mac: Αντικαταστήστε το πλήκτρο Alt με το Option και το πλήκτρο Ctrl με την εντολή σε αυτό το σεμινάριο

Σηκώστε το εργαλείο Healing Spot και κάντε κλικ στα μεγαλύτερα σημεία στο παρασκήνιο και σε οποιαδήποτε σημεία του σώματος του παιδιού. Ενώ κάνετε μεγέθυνση, μπορείτε να μετακινήσετε την εικόνα γύρω από την εργασία σας πιέζοντας το πλήκτρο διαστήματος για να μεταβείτε προσωρινά στο εργαλείο χειρός χωρίς να βγάλετε το χέρι σας από το ποντίκι.

Εάν το εργαλείο επούλωσης σημείων δεν φαίνεται να λειτουργεί σε ένα ψεγάδι, πατήστε Ctrl-Z για να το αναιρέσετε και δοκιμάστε το με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο πινέλο. Βρίσκω ότι εάν η περιοχή που περιβάλλει το ελάττωμα είναι ένα παρόμοιο χρώμα, θα γίνει μια μεγαλύτερη βούρτσα. (Παράδειγμα Α: το στίγμα στον τοίχο πίσω από το κεφάλι του παιδιού). Αλλά αν το ψεγάδι επικαλύπτει μια περιοχή χρωμάτων ή υφής, θέλετε το πινέλο σας να καλύψει μόλις το λάθος. (Παράδειγμα Β: η γραμμή στον ώμο του παιδιού, που επικαλύπτει τις πτυχές των ρούχων.)

Διπλασιάστε το επίπεδο φόντου

Αφού θεραπεύσετε τις μεγαλύτερες ατέλειες, σύρετε το στρώμα φόντου μέχρι το νέο εικονίδιο στρώματος για να το αντιγράψετε. Μετονομάστε το στρώμα αντιγραφής φόντου "απομάκρυνση σκόνης" κάνοντας διπλό κλικ στο όνομα του στρώματος.

Εφαρμόστε το φίλτρο σκόνης και γρατσουνιών

Με το στρώμα απομάκρυνσης σκόνης ενεργό, μεταβείτε στο Filter> Noise> Dust & Scratches. Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθούν από την ανάλυση της εικόνας σας. Θέλετε την ακτίνα να είναι αρκετά υψηλή ώστε να αφαιρεθεί όλη η σκόνη. Το όριο μπορεί να αυξηθεί για να αποφευχθεί η απώλεια τόσο πολλών λεπτομερειών. Οι ρυθμίσεις που εμφανίζονται εδώ λειτουργούν καλά για αυτήν την εικόνα.

Σημείωση: Θα παρατηρήσετε ακόμα μια σημαντική απώλεια λεπτομερειών. Μην ανησυχείτε - θα το επαναφέρουμε στα επόμενα βήματα.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν λάβετε τις σωστές ρυθμίσεις.

Αλλάξτε τη λειτουργία Blend Mode για να φωτίσετε

Στην παλέτα στρώσεων, αλλάξτε τη λειτουργία ανάμειξης του στρώματος απομάκρυνσης σκόνης για να "φωτίσετε". Αν παρακολουθήσετε προσεκτικά, θα δείτε πολλές λεπτομέρειες να επιστρέψουν στην εικόνα. Όμως, οι πιο σκούρες κηλίδες σκόνης παραμένουν κρυμμένες επειδή το στρώμα επηρεάζει μόνο τα πιο σκούρα εικονοστοιχεία. (Εάν οι θόλοι σκόνης που προσπαθούσαμε να αφαιρέσουμε ήταν ελαφριές σε πιο σκοτεινό υπόβαθρο, θα χρησιμοποιούσα τη μέθοδο ανάμιξης "σκούρο").

Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο ματιών στο στρώμα απομάκρυνσης σκόνης, θα απενεργοποιηθεί προσωρινά αυτό το στρώμα. Με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ορατότητας του στρώματος, μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ του πριν και μετά. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια απώλεια λεπτομέρειας σε ορισμένες περιοχές, όπως το παιχνίδι με πόνυ και το μοτίβο του κλινοστρωμνής. Δεν ανησυχούμε πολύ για την απώλεια λεπτομερειών σε αυτούς τους τομείς, αλλά δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια απώλεια λεπτομερειών. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα της φωτογραφίας μας - το παιδί.

Διαγράψτε το επίπεδο αφαίρεσης σκόνης για να επιστρέψετε λεπτομέρειες στις περιοχές

Μεταβείτε στο εργαλείο γόμας και χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, μαλακό πινέλο με αδιαφάνεια περίπου 50% για να βάψετε οποιεσδήποτε περιοχές θέλετε να επαναφέρετε την αρχική λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είχατε χρησιμοποιήσει το εργαλείο επούλωσης για να διορθώσετε τις κηλίδες στο παιδί στο βήμα 3. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ορατότητα στο στρώμα φόντου για να δείτε πόσο σβήνετε.

Όταν τελειώσετε, γυρίστε ξανά το στρώμα φόντου και μεταβείτε στο Layer> Flatten Image.

Επιδιορθώστε τυχόν εναπομείναντα σημεία με το εργαλείο επούλωσης σημείου

Εάν δείτε οποιεσδήποτε εναπομείνασες κηλίδες ή σπυράκια, γυρίστε τα με το εργαλείο επούλωσης σημείων.

Ακονίζω

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Κοπή> Αφαίρεση μάσκας . Αν δεν είναι άνετη η κλήση στις σωστές ρυθμίσεις για τη λειτουργία Unsharp Mask, μπορείτε να μεταβείτε στον χώρο εργασίας "Γρήγορη επίλυση" στοιχείων και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "Αυτόματη όξυνση". Εξακολουθεί να εφαρμόζεται Unsharp Mask, αλλά το Photoshop Elements προσπαθεί να καθορίσει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις με βάση την ανάλυση εικόνας.

Εφαρμόστε μια ρύθμιση επιπέδων

Για το τελικό βήμα, προσθέσαμε ένα επίπεδο ρύθμισης επιπέδων και μετακινήσαμε το μαύρο ρυθμιστικό απλά ένα smidgen προς τα δεξιά. Αυτό ενισχύει τις σκιές και την αντίθεση μεσαίου τόνου μόνο σε ένα μικρό κομμάτι.