Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπολογιστές της εταιρείας για προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι εργοδότες, ειδικά στις ΗΠΑ, μπορούν να εισέλθουν σε δαπανηρές δυσκολίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών μηνυμάτων που αποστέλλονται από υπαλλήλους που χρησιμοποιούν υπολογιστές και δίκτυο εταιρειών.

Αυτό το καθιστά συνετό για τις εταιρείες να παρακολουθούν όλα όσα κάνετε στον υπολογιστή εργασίας σας - και πώς επικοινωνείτε ιδιαίτερα. Όχι μόνο ορισμένες ιστοσελίδες είναι φιλτραρισμένες και η άλλη δραστηριότητά σας στον ιστό είναι πρωτοκοιλιωμένη. όλα τα μηνύματα που στέλνετε και λαμβάνετε σαρώνουν επίσης. Συνήθως, αλλά ειδικά αν υπάρχουν νομικά προβλήματα, όλα τα αλληλογραφία αρχειοθετούνται και καταγράφονται.

Το 2005, για παράδειγμα, 1 στις 4 εταιρείες των ΗΠΑ ακύρωσε συμβάσεις απασχόλησης για κατάχρηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με έρευνα της AMA / ePolicy Institute.

Μην χρησιμοποιείτε υπολογιστές της εταιρείας για προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Όταν η εταιρεία παρακολουθεί κάθε πληκτρολόγηση σας, θα πρέπει επίσης.

Έξω από τις ΗΠΑ, το απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι διαφορετικό. Στις χώρες της ΕΕ, για παράδειγμα, η κατάσταση είναι σχεδόν αντίθετη: οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην παρακολούθηση της επικοινωνίας των εργαζομένων. Μην βασίζεστε σε αυτό, όμως!