Λόγοι απόρριψης συνδέσεων Wi-Fi

Λύσεις για αποτυχία ή απώλεια συνδέσεων Wi-Fi

Σε οικιακά ή δημόσια ασύρματα δίκτυα, η σύνδεση Wi-Fi ενδέχεται να πέσει απροσδόκητα χωρίς προφανή λόγο. Οι συνδέσεις Wi-Fi που συνεχίζουν να πέφτουν μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές.

Οι συνδέσεις Wi-Fi που έχουν αποκοπεί είναι πολύ συχνότερες από ό, τι νομίζετε και ευτυχώς υπάρχουν λύσεις.

Συμβουλευτείτε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να καθορίσετε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και πώς να το αποτρέψετε:

01 του 06

Ραδιοφωνικές παρεμβολές Wi-Fi

Τα ραδιοφωνικά σήματα από διάφορα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα γύρω από το σπίτι σας ή κοντά στη συσκευή σας και ο δρομολογητής μπορούν να παρεμβαίνουν στα σήματα δικτύου Wi-Fi.

Για παράδειγμα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές Bluetooth , τα ανοίγματα πόρτας γκαράζ και οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να βγάλουν το καθένα μια σύνδεση δικτύου Wi-Fi όταν είναι ενεργοποιημένη.

Λύση

Μπορείτε να μετακινήσετε τον εξοπλισμό δικτύου ή (σε οικιακά δίκτυα) να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις ραδιοκυμάτων Wi-Fi για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

02 του 06

Ανεπαρκής εμβέλεια και ισχύς δικτύου Wi-Fi

Ακόμη και χωρίς παρεμβολές από άλλο εξοπλισμό, οι συνδέσεις Wi-Fi μπορεί να πέφτουν περιστασιακά σε συσκευές που βρίσκονται κοντά στην άκρη της περιοχής ασύρματων σημάτων του δικτύου ή ακόμα και όταν η συσκευή είναι πολύ κοντά στον δρομολογητή.

Λύση

Οι συνδέσεις Wi-Fi γενικά γίνονται πιο ασταθείς με την απόσταση. Η μεταφορά του υπολογιστή σας ή άλλων εργαλείων είναι μια απλή αλλά όχι πάντα πρακτική λύση.

Διαφορετικά, εξετάστε τις αναβαθμίσεις της κεραίας και άλλες τεχνικές για τη βελτίωση της ασύρματης μετάδοσης και λήψης σήματος

03 του 06

Το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο

Το υλικό και το σπίτι σας μπορεί να ρυθμιστούν τέλεια για να δέχονται σήματα Wi-Fi και να αποφεύγουν παρεμβολές, αλλά εάν υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το δίκτυο , το διαθέσιμο εύρος ζώνης για κάθε συσκευή είναι περιορισμένο.

Όταν κάθε συσκευή δεν διαθέτει αρκετό εύρος ζώνης, τα βίντεο σταματούν να παίζουν, οι ιστότοποι δεν ανοίγουν και η συσκευή μπορεί να αποσυνδεθεί και να συνδεθεί ξανά από το δίκτυο ξανά και ξανά, καθώς προσπαθεί να κρατήσει αρκετό εύρος ζώνης για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Wi-Fi.

Λύση

Πάρτε μερικές από τις συσκευές μακριά από το δίκτυο. Εάν η τηλεόρασή σας προβάλλει ροές ταινιών, απενεργοποιήστε την. Εάν κάποιος παίζει παιχνίδια στο δίκτυό σας, δώστε τους ένα διάλειμμα. Εάν μερικοί άνθρωποι κάνουν περιήγηση στο Facebook στα τηλέφωνά τους, ζητήστε τους να απενεργοποιήσουν τη σύνδεση Wi-Fi για να απελευθερώσουν κάποιο από αυτό το εύρος ζώνης ... παίρνετε την ιδέα.

Εάν κάποιος κατεβάζει αρχεία στον υπολογιστή του, δείτε αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει έλεγχο εύρους ζώνης, ώστε να χρησιμοποιηθεί λιγότερο εύρος ζώνης για τη συγκεκριμένη συσκευή και περισσότερα θα είναι διαθέσιμα για τη συσκευή Wi-Fi.

04 του 06

Άγνωστη σύνδεση με το λάθος δίκτυο Wi-Fi

Εάν δύο γειτονικές τοποθεσίες εκτελούν ασύρματα δίκτυα Wi-Fi με το ίδιο όνομα ( SSID ), οι συσκευές σας ενδέχεται να συνδεθούν σε λάθος δίκτυο χωρίς να το γνωρίζετε.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα προβλήματα παρεμβολών και εμβέλειας που περιγράφονται παραπάνω. Επιπλέον, σε αυτό το σενάριο, οι ασύρματες συσκευές σας θα χάσουν τη σύνδεση όποτε το δίκτυο γείτονα είναι απενεργοποιημένο, ακόμα και αν η προτιμώμενη σας συσκευή παραμένει λειτουργική.

Όχι μόνο αυτό, αλλά εάν το άλλο δίκτυο υποφέρει από ζητήματα εύρους ζώνης όπως περιγράφεται παραπάνω, τότε η συσκευή σας μπορεί να βιώσει αυτά τα συμπτώματα, ακόμη και αν το Wi-Fi τους παραμείνει ενεργό.

Λύση

Λάβετε κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι οι υπολογιστές και οι άλλες συσκευές σας συνδέονται στο σωστό δίκτυο

05 του 06

Απαιτείται αναβάθμιση προγράμματος οδήγησης δικτύου ή υλικολογισμικού

Κάθε υπολογιστής συνδεδεμένος σε δίκτυο Wi-Fi χρησιμοποιεί ένα μικρό κομμάτι λογισμικού που ονομάζεται πρόγραμμα οδήγησης συσκευής . Οι δρομολογητές δικτύου περιέχουν σχετική τεχνολογία που ονομάζεται υλικολογισμικό .

Αυτά τα κομμάτια του λογισμικού μπορεί να καταστραφούν ή να ξεπεραστούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν πτώση δικτύου και άλλα ασύρματα προβλήματα.

Λύση

Αναβαθμίστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή στη νεώτερη έκδοση για να δείτε εάν αυτό διορθώνει τα προβλήματα σύνδεσης δικτύου.

Επίσης, εξετάστε την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης της συσκευής σας, εάν υποστηρίζεται στη συγκεκριμένη συσκευή σας. Για παράδειγμα, εάν ο υπολογιστής σας των Windows εξακολουθεί να αποσυνδέει από το Wi-Fi, ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου .

06 του 06

Εγκατεστημένα μη συμβατά πακέτα λογισμικού

Μια σύνδεση Wi-Fi ενδέχεται να αποτύχει σε έναν υπολογιστή εάν έχει εγκατεστημένο μη συμβατό λογισμικό.

Αυτό περιλαμβάνει διορθώσεις , υπηρεσίες και άλλο λογισμικό που τροποποιεί τις δυνατότητες δικτύωσης του λειτουργικού συστήματος .

Λύση

Καταγράψτε κάθε φορά που εγκαθιστάτε ή αναβαθμίζετε λογισμικό στον υπολογιστή σας και προετοιμαστείτε για την απεγκατάσταση οποιουδήποτε μη συμβατού λογισμικού ή για την επανεγκατάσταση ενός κατεστραμμένου προγράμματος .